To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - XBOX czy PS3? Ktora konsole wybrac?

badmdfk - 22-07-2011, 06:51

Ja mam X360 już 2,5 roku i nic się nie dzieje. Nie jest zbyt głośny, bo zgrywam gierki na dysk więc nie ma żadnego problemu. Grałem również na PS3 i różnicy w grafice nie widać. Niestety na Xboxa jest więcej tytułów niż na PS3. Jest to opinia gracza, bo o to chodzi w kosolach. ONE SĄ DO GRANIA!!! A to jakie co ma parametry totalnie mi wisi i licytowanie się że ta ma więcej Ramu a ta o 2 hz szybszy procek jest totalnie bez sensu. Liczy się to co widać na ekranie i jaka jest frajda z gry. Reszta się nie liczy. Możecie tu zapisać 1000 stron z parametrami i tak nic to nie da.
krzychu - 22-07-2011, 08:25

Nie wiem do kogo tutaj piszesz, ja też nie siedzę tak mocno w grach. Ale zobacz kilka osób uważa że lepsze gry (znaczy po prostu lepsze, a nie z lepszą grafiką) są na PS3 (ja tam tego nie śledzę wiem tylko że Killzone jeszcze ten w 3D i MOVE-em czy GT5 to poważne tytuły w które czasem ciupnę). A jeśli chodzi o sprzęt to nie jest tak że to nie ważne, po prostu PS3 będzie dłużej wspierana... Prosta logika zresztą i tak uważam że PS3 ma za mało pamięci za co obrywa bo gry mogłyby płynniej działać, a grafika jeszcze lepsza (wiej tekstur bardziej szczegółowych).

Najbardziej mnie rozwala fakt że mój kuzyn (ma swój biznes, poważny ojciec rodziny, 2 lewe ręce do komputerów, na początku nawet nie wiedział że PAD jest bezprzewodowy i grał na kablu 1,2m) często wieczorem siada, słuchawka na ucho i nawala online chyba w medal of honor z kolegami, a jak sa nowe plansze to dzwoni do mnie żeby mu zapłacił kartą za nowe plansze bo nie ma karty kredytowej... To się nazywa grywalność :mrgreen:

Ps. Nie żebym chwalił PS3, ale post wyżej chyba za bardzo wychwala XBOX-a... nawet pomijając pozagrywalnej multimedialności PS3 (PS3 to też odtwarzacz BD 3D)...

meinteil07 - 22-07-2011, 10:28

Jak ktoś zaznał grania na psx w czasach młodości na zawsze zostanie wiernym fanem tej konsoli (przynajmniej dla mnie tak jest :) ) Obie konsole są dobre ale tak jak napisałem wcześniej, gry na wyłączność dla ps3 dają tyle frajdy że warto wydać 200 zł na taką gierkę.

PS.
Jedyne co mnie drażni w Xbox to pad...

badmdfk - 22-07-2011, 10:30

Dla mnie konsola to zabawka tylko do gier. Do niczego innego. Odtwarzacz BR nie jest dla mnie wogóle argumentem przemawiającym na plus ponieważ nie oglądam filmów w domu tylko jak chcę mieć porządny seans idę do kina. Biorąc pod uwagę porównywalną grafikę ( o tytułach nie ma co mówić bo i te na PS3 są na pewno niezłe i ten na X360, każda ma coś w sobie), to że w sieci wogóle nie gram i to że X 360 jednak można przerobić, zaraz mnie pewnie wyzwą od złodzieji i piratów :D , ale niestety w takie realia w naszym kraju, 250 zet za grę to lekka przesada. I w moim przypadku ani wifi ani BR nie przemawiają na plus. Ja po prostu szukałem konsoli tylko do grania, gram już jakiś czas i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że drugi raz wybrałbym również X360 tylko z kinect, który moim zdaniem bije na głowę PS move ( miałem okazję przetestować obydwa wynalazki).
krzychu - 22-07-2011, 10:37

badmdfk napisał/a:
to że X 360 jednak można przerobić,

No tak niepodważalny argument już nie jest argumentem bo PS3 też można shakować... :rolleyes:

Niesamowite jest to że jako argument lepszości podaje się, że można oszukać producenta.

meinteil07 - 22-07-2011, 10:53

Zależy czy ktoś szanuje pracę tych ludzi czy nie. Zawsze warto troszkę poczekać i kupić grę z drugiej ręki. Wiadomo że są inne ważniejsze wydatki i nie każdy może sobie na to pozwolić :/ Ja np. od trzech miesięcy nie kupiłem gry i aktualnie obgrywam gry które kupiłem wcześniej a ich nie przeszedłem. Najbliższy zakup to Uncharted 3 :)
badmdfk - 22-07-2011, 11:08

meinteil07, kolego ja przez ponad rok jechałem na oryginałach, zawsze jak wychodził jakiś dobry tytuł kupowałem go od razu. Na gierki przez ten rok wydalem ok 4000 zeta i w końcu powiedziałem dość. Niestety u nas w kraqju to trochę droga zabawa. Na zachodzie nowy tytuł kosztuje ok 50 ojro więc dla przeciętnego chłopa zarabiającego ok 3000 ojro to jak dla mnie lub dla Ciebie 50 zet. I uwierz mi szanuję pracę ludzi, którzy robią te gry, nie szanuję natomiast ludzi którzy nakłdadają taką marżę, że mózg staje.
fj_mike - 22-07-2011, 11:09

badmdfk napisał/a:
a po prostu szukałem konsoli tylko do grania, gram już jakiś czas i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że drugi raz wybrałbym również X360 tylko z kinect, który moim zdaniem bije na głowę PS move ( miałem okazję przetestować obydwa wynalazki).

Dokładnie, mam także porównanie kinecta i move'a. Move wypada blado.
Wybór konsoli, to kwestia gustu. Tytułu jakie najbardziej interesują powinny decydować o wyborze konsoli.
Ostatni tytuł w jaki grałem tylko na PS3 to Uncharted 2, szczerze polecam ;)

badmdfk - 22-07-2011, 11:11

krzychu, tak można rozmawiać bez końca, ludzie są różni i oczekują różnych rzeczy i podejrzewam, że jeżeli PS3 można by było tak łatwo przerobić to 70% polskich konsol była by przerobiona. Jestem ciekaw czy jesteś w rzeczywistości taki prawy i czy nie ściągnąłeś nigdy żadnego pirackiego programu.
meinteil07 - 22-07-2011, 11:19

badmdfk napisał/a:
meinteil07, kolego ja przez ponad rok jechałem na oryginałach, zawsze jak wychodził jakiś dobry tytuł kupowałem go od razu. Na gierki przez ten rok wydalem ok 4000 zeta i w końcu powiedziałem dość. Niestety u nas w kraqju to trochę droga zabawa. Na zachodzie nowy tytuł kosztuje ok 50 ojro więc dla przeciętnego chłopa zarabiającego ok 3000 ojro to jak dla mnie lub dla Ciebie 50 zet. I uwierz mi szanuję pracę ludzi, którzy robią te gry, nie szanuję natomiast ludzi którzy nakłdadają taką marżę, że mózg staje.

Więc wniosek prosty... mam kasę kupuje, nie mam... czekam.

badmdfk - 22-07-2011, 11:26

Ja niestety jestem innego zdania. Nie po to kupuję konsole, żeby czekać pól roku aż jakiś tytuł będzie kosztował 150 a nie 250 zeta. Niestety firmy, które sprzedają taką grę nie pomyślą o tym, żeby np w biedniejszych krajach takich jak np Polska obniżyć trochę cenę, wtedy nikomu nie opłacałoby się przerabiać konsoli co za tym idzie więcej ludzi kupiło by oryginał i w końcowym rozliczeniu tak i tak wyszłyby na plus.
krzychu - 22-07-2011, 12:27

badmdfk napisał/a:
Jestem ciekaw czy jesteś w rzeczywistości taki prawy i czy nie ściągnąłeś nigdy żadnego pirackiego programu.

Po pierwsze nie atakowałem Ciebie że Ty ściągasz... Zauważyłem jedynie że to bardzo kiepski argument z tym że można przerobić...

Z tą marżą to nie przesadzaj. Jeśli chodzi o rynek konsol i gier nikt na tym złotego interesu nie robi począwszy od producenta, a zakończywszy na sprzedawcy - uwierz mi wiem o czym mówię.

[ Dodano: 22-07-2011, 12:29 ]
badmdfk napisał/a:
że jeżeli PS3 można by było tak łatwo przerobić to 70% polskich konsol była by przerobiona.

No dość łatwo, ale to na razie świeża sprawa.

badmdfk - 22-07-2011, 12:51

krzychu napisał/a:
Po pierwsze nie atakowałem Ciebie że Ty ściągasz... Zauważyłem jedynie że to bardzo kiepski argument z tym że można przerobić...

Racja i przepraszam za uniesienie :roll:

krzychu napisał/a:
Z tą marżą to nie przesadzaj. Jeśli chodzi o rynek konsol i gier nikt na tym złotego interesu nie robi począwszy od producenta, a zakończywszy na sprzedawcy

Nie wydaje mi się. Dochody z flagowych tytułów niejednokrotnie przewyższają dochody dobrych filmów, producenci gier nie są dobrymi Samarytaninami, tu rzecz kręci się tylko wokół kasy.

piterr27 - 04-09-2011, 22:27

Brat ma PS3 i telewizor Sony Bravia - to jest dopiero jakość.
Avatar wygladą pięknie nie mówiąc już nawet o GT5.
Wystarczy obejrzeć jakiś film na BR - wtedy zobaczysz różnicę :shock: :D
No i w Tekkena można popstrykać.
Ogólnie działa bardzo dobrze nawet w największe upały, jest to stara wersja konsoli 60B czyli można grać na niej w gry z PS2 :D . Nic dotychczas się nie popsuło, pady leżą idealnie w dłoni, nie trzeba kupować nowych gier, można kupić używki prawie nowe w idealnym stanie, są odpowiednie portale do wymiany gier.

seba77 - 14-09-2011, 18:50

Witam ja posiadam już xboxa koło 3 lat działa super w połączeniu z koNtrolerem kinect poprostu rewelacja dziEci jak i dorośli mają Świetną zabawĘ ja osobiscie polecam XBOXA 360.i telewizor FULL HD :) Mimo braku BL mi to nie przeszkadza.