To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Przygody z Galantem i Galantem 2.0 V6 MIVEC

jacek11 - 08-06-2010, 00:10

areksz121 napisał/a:
Ciąg dalszy następuje...skrzypienie z prawej strony, z tej co wymieniałem banana...tylko co skrzypi? Sprężyna, prosty dolny wahacz, czy górny?

Stawiam na wahacz prosty.Są na forum takie przypadki.
:)

areksz121 - 11-06-2010, 22:55

Mam i foto jak zawsze powalającej jakości...wtryski zielone oryginalne czarny- bubel (albo coś tam :P )

Wahacz (banan)

I tak na liczniku się przekręciło...od swapa skrzyni 26tys... :)

Obecnie jest prawie 222000...co daje w sumie 28tys :) W jeden dzień wczoraj Gal zrobił 600km po samej Holandii :P

A co do wahacza prostego...jest jakaś różnica między prawym a lewym? Bo mam stary lewy i mógłbym go oddać do regeneracji, potem założyć na prawą stronę...nie wiem czy dobrze kombinuję.

Z bieżących poprawek czeka mnie wymiana osłony przegubu z lewej bo smar zaczyna uciekać...guma leży w pogotowiu i tylko trzeba teraz chwilę pogody i cierpliwości... :P Przy okazji sprawdzę czujnik ABS bo to chyba ten z lewej coś niedomaga.
Odliczam powoli dni do rozpoczęcia walki z rudą w PL.... :twisted:

CDN :)

robertdg - 11-06-2010, 23:47

areksz121 napisał/a:
jest jakaś różnica między prawym a lewym?
jest
Wszyc - 12-06-2010, 13:32

Trzeb iść na piwo mi wczoraj stukło 220tyś :D
areksz121 - 04-07-2010, 00:11

No i przyszła kryska na matyska... jestem "bezmiśny" :roll:
Decyzja podjęta w ciągu ostatnich dwóch tygodni o sprzedaży Huligana. Sprzedałem koledze, który też w NL urzęduje...
Nigdy nie wspominałem o swojej familii, ale na początek sierpnia ma zawitać w rodzinie córeczka :) ... Tak więc mam do dyspozycji dwa tygodnie w PL, co za tym idzie, nie chciałem spędzić całego tego czasu przy samochodzie od rana do wieczora. Powód był tylko jeden: CHOLERNA RUDA :( Dopiero dziś się rozstałem z Galem, odprowadziłem do kolegi. Jeszcze go na pewno zobaczę :) Oddany po przejechaniu ok 30tys na manualu.

Teraz jestem na etapie poszukiwania sensownego E5 za rozsądną cenę, bądź EA. Poszukiwania w toku w czasie oczekiwania na zwrot podatku :P

Nie mówię, będzie mi tęskno, wracając co dzień z pracy i widząc puste miejsce pod blokiem...
Ale trzech diamentów nie zdradzam i nie chcę odchodzić od Galantów...choć teraz pewnie wygra rozsądek, bo i na carismy trzeba zwrócić uwagę.

Ale się rozpisałem...

jacek11 - 04-07-2010, 12:32

areksz121 napisał/a:
Teraz jestem na etapie poszukiwania sensownego E5 za rozsądną cenę, bądź EA.

Spora rozbieżność w cenie.Niby za kilka tysi można kupić EA,ale rewelka to raczej nie będzie.Z drugiej strony,znaleźć ładne E5,to sztuka.Większość ma zeżarte kielichy :(

szpala85 - 04-07-2010, 12:43

tak jak pisze jacek11, będzie ciężko z E5 w dobrym stanie ...... lepiej już dołóż kasy i jakiegoś przyzwoitego EA kup :wink:

ja osobiście bym tak zrobił gdybym sprzedał mojego ukochanego E54A ...... ale z drugiej strony :mrgreen: .... nie ma takiej opcji :mrgreen:

rosomak1983 - 04-07-2010, 12:52

panowie moim zdaniem gale 92-96 sa ladniejsze, niewiele ale takie jest moje zdanie.
Miałem takiego srebrnego E88A z pelnym wypasem i dokładkami lotkami itp.
Slicznosci ale kielichy to maskara jakas, co gorsza nowa generacja wcale nie lepsza :P :P :P

Wszyc - 04-07-2010, 13:39

popieram Rosomaka E5 ładniejsze ale ciężko będzie o zadbany egzemplarz na pocieszenie powiem Ci że u mnie też ciężko więc nie jesteś sam w tym bólu rozumiem Cie jest dużo & szans na to że będę musiał się rozstać z Galantem silnik praktycznie wyzionął ducha a na swapa jeszcze nie stać ale w moim przypadku jak bym złomował galanta to już do mitsu bym nie wrócił
fck - 04-07-2010, 13:50

E5 ładniejsze 8) no nie zgodziłbym się
Wszyc - 04-07-2010, 14:21

fck napisał/a:
E5 ładniejsze 8) no nie zgodziłbym się

Nie znasz się :D My wiemy co dobre :P Ładne mitsubishi to tylko te z rozrządem po stronie kierowcy ( z wyjątkiem stariona i pajero te też są ładne :D )

rosomak1983 - 04-07-2010, 21:08

Wszyc napisał/a:
w moim przypadku jak bym złomował galanta to już do mitsu bym nie wrócił

dlaczego???

areksz121 - 25-07-2010, 12:57
Temat postu: Galant E54A :D
23 lipca 2010, około godz. 13:45 przyszła na świat malutka śliczna Mitsumaniaczka/córeczka :D :D :D

Drodzy koledzy przyszedł czas na pochwalenie się nowym nabytkiem, który prawie jest mój :twisted:

Licznik pokazuje dużo, ale jak na E54A i ten stan to jestem zadowolony :) Zapowiada się, że jednak będę jechał na kołach do PL, lekkie niedomagania ze strony układu zapłonowego, ale że ten problem dla mnie to nie problem, więc kupiłem :D

Model bez TCL jak mniemam, tempomat, klimatronik, elektryczna antenka, manual, ogólnie z korozją jest lepiej niż dobrze:D Zdzwiwiłem się jak kielichy zobaczyłem, bo tylko pozostaje zabezpieczyć :twisted: Wszystko wyjdzie w trakcie :)

rosomak1983 - 25-07-2010, 13:39

Gratki piekny jest !!!! :wink: Napisz cos wiecej o nim i fot wiecej :P
areksz121 - 25-07-2010, 13:50

Napiszę więcej, jak już będę nim jeździł :wink: Ale myślę, że się nie rozczaruję :twisted: Właśnie, rocznik '94 :) Będę musiał poszukać 3 diamencików na przód, bo gdzieś się zapodziały. Nie był bity w przód, bo wszystko spasowane, kierunki nie latają, wszystko sztywno siedzi. Pochwalę się wrażeniami z jazdy na początku sierpnia. Może też kwadratową tabliczkę z przodu sobie zafunduję :wink: