[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Nawigacja - Radio 2DIN - Lancer CYxA
lukas1 - 27-01-2010, 08:55
a ja ostanio zamawialem staff ze usa poprzez fedex i 2 miesiace po tym jak distarczyli mi pacze( nic dodatkowego nie placilem zadnego podatku ) i dostalem list ze wisze im za podatek 360pln a warosc przesylki byla okolo 1200pln. tlumacza sie tym ze wylozyli za mnie i po jakims czxasie grupowo wysylaja do osob po naleznosci.
tyle ze jestem wsiekly ze nie poinformowano mnie o wysokosci podatku jak odbieralem paczke. Zona moaj pracuje w UPS i tam robia podobnie
Lestat - 27-01-2010, 12:51
Moment ale podatku akcyzowego czy VAT??
lukas1 - 28-01-2010, 11:30
VAT
Lestat - 28-01-2010, 12:02
Hmmm no wlasnie niestety tak to bywa generelanie odbylo sie to w taki sposob - do wartosci zakupu doliczyli oplate celna a z uzyskanej kwoty wyliczyli podatek VAT 22% :-/ jakbys kupowal cos luksusowego to jeszcze by przywalili akcyze
jaca71 - 28-01-2010, 13:36
Lestat napisał/a: | Hmmm no wlasnie niestety tak to bywa generelanie odbylo sie to w taki sposob - do wartosci zakupu doliczyli oplate celna a z uzyskanej kwoty wyliczyli podatek VAT 22% :-/ jakbys kupowal cos luksusowego to jeszcze by przywalili akcyze |
Chyba nie do końca tak jest. Przynajmniej jak sprowadzałem samochód to VAT liczony był od wartości samochodu plus koszty transportu.
sla - 28-01-2010, 21:51
Tylko że to nie jest samochód, który Ty sprowadzałeś. Tutaj nie liczy się kosztów przesyłki.
jaca71 - 28-01-2010, 23:01
sla napisał/a: | Tylko że to nie jest samochód, który Ty sprowadzałeś. Tutaj nie liczy się kosztów przesyłki. |
Nie czytasz do końca. Cła nie wlicza sie do kwoty objętej VATem Przynajmniej jeśli chodzi o mój samochód
Zawsze mi się wydawało że liczy się to tak:
(((wartość towaru + ewentualnie koszty transportu) + Cło) + VAT) + Ewentualna akcyza.
Exlusiv - 03-02-2010, 15:27
Witajcie.
Czy ktos z kolegów nabył może dedykowany do lancera nawigacje z dvd oferowana przez firme Navi-Media ?
jestem bardzo ciekawy jak to działa, czy faktycznie mozna miec nawigacje w tym samym momencie co ogladac film na dvd na dodatkowych ekranach ? czy blue tooth pobiera dane z ksiazki numerow w telefonie ?
są jacys szczesliwi posiadacze ?
sytru - 04-02-2010, 10:26 Temat postu: Ja mam Garmin Nuvi 205 Ja zainstalowałem sobie przyssawkę w tej poręcznej wnęce ponad popielniczką i nie muszę paskudzić szyby. Kabli też nie widać bo gniazdo zapalniczki jest tuż obok. Nawigacja elegancko wkomponowała się we wnękę i w ogóle nie blokuje dostępu do popielniczki. Polecam!
rezon - 04-02-2010, 10:39
Exlusiv, nie wiem jak w NaviMedia, ale w chińczyka z ROF jest Dualzone czyli na monitory film, a dla kierowcy navi. W czasie postoju kierowca również może sobie pooglądać coś innego niż AM. Niestety bluetooh nie pobiera książki, Z tego powodu długo się zastanawiałem nad zakupem ROF1701 - i całe szczęście, teraz leży i czeka na wyjaśnienie sporu z ASO Boguchwała.
mazin - 04-02-2010, 12:04
A ja polecam pioneera AVIC F900BT lub F910BT - na allegro od 1600 mniej więcej. Nie jest pozbawiony wad, nie ma tunera telwizyjnego i ekran troszkę mniejszy (5,8 cala) - ale BT parrota, jakość dźwięku - rewelacja. Oczywiście trzeba dokupić ramkę, ale chyba warto. Widziałem go w akcji w innym aucie, i jeśli kupię, to właśnie to, lub coś podobnego. Zresztą obejrzyjcie sami na youtubie.
rezon - 04-02-2010, 12:20
Ale cenowo F910BT to z ramką wyjdzie ponad 5kzł. Nie lepiej dedykowany sprzęt za 1/3 tej ceny z ekranem prawie 7" Na pewno parrot ładnie ściąga książkę tel.
mazin - 04-02-2010, 12:50
rezon napisał/a: | Ale cenowo F910BT to z ramką wyjdzie ponad 5kzł. Nie lepiej dedykowany sprzęt za 1/3 tej ceny z ekranem prawie 7" Na pewno parrot ładnie ściąga książkę tel. |
F910BT i F900BT to różne urządzenia, ale wystarczy wgrać firmware z tego pierwszego do tego drugiego i mamy to pierwsze Oczywiście, wiąże się to z utratą gwarancji, podobnie jak odblokywywanie itd. Ale bluetooth bez książki jest nieużywalny. A ceny F900BT zaczynają się od 1600, ramka kosztuje ok. 300 zeta. Z kamerą, anteną i kablologią pewnie da radę kupić do 2500. No i japończyk do japończyka, nie chińczyk do japończyka;-)
rezon - 04-02-2010, 13:04
mazin napisał/a: | Ale bluetooth bez książki jest nieużywalny | napisz to Mitsubishi - przecież wszystkie ori tak działają. A japończyk to myślisz zawsze z Japonii? Nawet Mercedes w S klasie wkłada zmieniarki made in China, a co dopiero japończyk motnowany np. w Holandii albo GB.
Luk - 04-02-2010, 13:46
mazin napisał/a: | Ale bluetooth bez książki jest nieużywalny |
E tam, zależy od tego kto ile dzwoni z samochodu Ja zdefiniowałem sobie 4-5 numerów w książce samochodu i w zupełności mi wystarcza. A odbierać mogę przecież wszystkie. Jeszcze muszę dodać nr firmy, żeby móc łatwo dzwonić że się spóźnię
|
|
|