Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - Wydarzylo sie...
Anonymous - 23-09-2006, 09:13
Sruba napisał/a: | heh, to ja jeszcze szybciej, bo na pierwszym meczu Lechii bylem jeszcze przed pojedynkiem z Juventusem, ktory odbyl sie w 1983 roku
a co do samej pilki... nie ma racjonalnego wytlumaczenia dlaczego tak sie dzieje, ze ludzie sie w tym zakochuja i chodza dopingowac swoj zespol, niezaleznie, czy gra w V lidze, czy zdobywa wlasnie mistrzostwo Polski...
to jest troche jak z kobietami czy samochodami...
kazdy mecz jest wyjatkowy, z kazdego pozostaje jakis szczegol w pamieci... czy to piekna akcja pilkarska, albo dramatyczna koncowka meczu (chocby jak ostatnio z Zaglebiem Sosnowiec - 0:2 do 90 minuty i dwie piekne bramki w doliczonym czasie w odstepie 3 minut dajace remis ), czy to oprawa, albo... awantura z kibicami przeciwnika.
spiewy, palowanie, banany...
lzy cieknace po policzkach 120 kilowych chlopow po awansie z IV ligi do III, albo feta po zeszlorocznym awansie na zaplecze ekstraklasy, ktore wygladalo tak jakbysmy wygrali Lige Mistrzow...
poza tym dyskusje z przyjaciolmi, piwo, wzloty i upadki...
jezeli ktos tego zakosztowal i nie zalapal bakcyla, albo nigdy w czyms takim nie uczestniczyl, ten tego nie zrozumie.
bo pilka nozna i kibicowanie to cos, co jest niewytlumaczalne.
zimne piwo w drodze na stadion, pelne emocji ocenianie szans na zwyciestwo i ten gleboki haust powietrza... za reszte zaplacisz karta mastercard.
gumas potwierdz |
potwierdzam jak to mawiaj± co wybrane osobniki
GWWS
akbi - 25-09-2006, 09:00
a ja pamiętam jak byłem na meczu Lechii z Widzewem gdzie grał jeszcze papa Smolarek
Albo jako jeszcze szczeniak (7-8 lat) pojechałem na rowerze na mecz (z domu miałem ok. 2km) na drug± połowę (wtedy za free dzieciaków wpuszczali) no to kibicuje "zielonym" ... i chyba dopiero przed końcem meczu zorientowałem się, że Lechia gra w czarnych koszulkach, a w zielonych grała ... Legia
Anonymous - 27-10-2006, 19:20
WHITE POWER???
SALUM ALEJKUM!
|
|
|