Galant/Legnum VR4 Ogólne - Jakie graty do przekładki VR4
huesped - 13-09-2010, 17:12
witam cie koleo. ma pytanie ondosnie przekladki vr4 czy jest mozliwosc porozmawiania z toba tel?
mario mario - 13-09-2010, 19:30
huesped napisał/a: | witam cie koleo. |
A z którym koleo chciałeś rozmawiać.
Ja temat zarzuciłem, bo stwierdziłem, że muszę się douczyć, aby chłopakom z forum głowy bzdurnymi pytaniami nie zaprzątać, więc przeczytałem chyba wszystkie tematy dotyczące VR4 i stwierdzam wszem i wobec, oczywiście wedle mojej wiedzy, że łatwiej i taniej jest przerobić VR4 na europejczyka, niż do europejczyka szczepić zawiechę i napęd z VR4. Ja ostatecznie wybrałem tą opcję droższą, ale niestety mój gal mimo że poliftowy to blachę ma za słabą i nie będą w niego aż tyle inwestował. W przyszłym roku sprzedaję i kupuję takiego samego tylko ze zdrowymi nadkolami i młodszego oczywiście dopiero do tego będę szczepił graty z VR4. Brat już mi szuka w Anglii Legnum VR4 rozbitego, oczywiście dostał instru jak może być rozbity. Także ja jestem narazie na etapie podjęcia decyzji i w trakcie szukania VR4.
Bartek - 13-09-2010, 20:12
mario mario, jak szukasz dla siebie - szukaj w Japonii - z Anglii przyjeżdża 1500 kg rdzy. Te auta są praktycznie niezabezpieczane antykorozynie od spodu (golusieńka blacha) która w moim przypadku po jednej zimie w Polsce z białej jak welon dziewicy stała ruda jak najwredniejsza małpa
mario mario - 13-09-2010, 20:30
Bartek napisał/a: | z białej jak welon dziewicy stała ruda jak najwredniejsza małpa | dobre porównanie. Jak zauważyłeś ja wybrałem ten droższy i bardziej czasochłonny sposób na stworzenie galanta w wersji elegance, rocznik około 2003 ale z silnikiem i zawiechą VR4. Tak że dla mnie blacha nie ma większego znaczenia i tak pójdzie cała buda na straty, dlatego brejdak szuka mi rozbitka, ale takiego sensownego, gdzie zawiecha silnik i inne potrzebne mi do przekładki elementy będą nienaruszone. Jeżeli przerabiałbym VR4 to wtedy tak tylko z Japan, ale w tym wypadku może być anglik. Rozbitek to większa szansa na tańszy zakup, jedynie obawiam się aby taki z Anglii nie był zajeżdżony. Ciężko będzie znaleźć bitego lekko w przód, mocno w bok i w tył, może być po dachowaniu, nawet takiego już znalazł, ale właśnie był zajeżdżony. Jest ideał do kupienia ale za 25 tys. dla mnie ściany grodziowej i dlatego wybrałem opcję Autora z Lublina. Na koniec mam pytanie w jakich latach robione były VR4 w ósmej budzie, bo albo nie doczytałem albo nie zwróciłem uwagi.
robertdg - 13-09-2010, 20:44
Cytat: | Na koniec mam pytanie w jakich latach robione były VR4 w ósmej budzie, bo albo nie doczytałem albo nie zwróciłem uwagi. | 96-03
mario mario - 13-09-2010, 21:31
No właśnie widziałem na e-bayu dwa z 2001 roku i nawet ładniutkie ale cena w okolicach 25 tys PLN. Ale z 2003 to jakoś nie zauważyłem.
pawliku - 14-09-2010, 14:45
mario mario, w 2003 wyszło tylko 7 szt i to sedany i wszystkie juz nie istnieją
mario mario - 14-09-2010, 19:42
Cytat: | mario mario, w 2003 wyszło tylko 7 szt i to sedany i wszystkie juz nie istnieją | Jaja sobie chyba robisz. To co mogę się domyślać że w 2002 wyszło 50 a w 2001 100 sztuk i te dwa na e-bayu to rodzynki?
pawliku - 14-09-2010, 21:49
mario mario napisał/a: | Jaj sobie chyba robisz | Nigdy w życiu potwierdzone info
mario mario napisał/a: | To co mogę się domyślać że w 2002 wyszło 50 a w 2001 100 sztuk i te dwa na e-bayu to rodzynki? | możliwe
swinks_UK - 14-09-2010, 22:52
Te w 2003 to wyszły, ale z garażu przy hali fabrycznej . Normalnie oprodukcja się zakończyła po koniec listopada 2002, a te kilka sztuk z późniejszą datą w VINie to auta co sie "walały" na hali przez następne 2 miesiące. (info za OZVR4)
mario mario - 15-09-2010, 20:46
To mnie nakręciliście. Siedzę i intensywnie myślę. Brachola nakręcam aby pojechał i sprawdził, ale nie mam z kąd kasy wykołować. Domyślam się że na temat tych dwóch to posiadacie wiedzę.
http://cgi.ebay.co.uk/200...=item3f027c6a64
http://cgi.ebay.co.uk/MIT...=item19bee5c386
ten bordo to za sam kolor bym kupił, mimo, ze blacha i tak by mi się nie przydała.
Anonymous - 15-09-2010, 21:14
Czasem import z JP nie wychodzi taniej?
pawliku - 15-09-2010, 21:40
widze że sledzisz ebay'a tak samo jak ja dzis
ten pierwszy to ma ciekawe wnętrze bo jest od zwykłego gala elegance...
a bordo znalazłem dzisrano i oglądam go cały dzien bo normalnie w tym kolorku jest [bluzg]!!!!
swinks_UK - 15-09-2010, 23:32
pawliku napisał/a: |
a bordo znalazłem dzisrano i oglądam go cały dzien bo normalnie w tym kolorku jest ZAJEBISTY!!!! |
Jak każdy UK Ralliart - zeżarty przez rdzę do cna, że nawet nie ma czego zabezpieczać antykorozyjnie. Spodu brak.
Zresztą Michał (mike951) może potwierdzić...
[ Dodano: 15-09-2010, 22:34 ]
pawliku napisał/a: | ten pierwszy to ma ciekawe wnętrze bo jest od zwykłego gala elegance...
|
No, popatrz... a takie samo szło w Galach VR4 poliftowych...
Jakbyś się przyjrzał, to byś widział, że tapicerka nie ma wzorków tylko jest jednolita.
pawliku - 16-09-2010, 00:04
swinks_UK napisał/a: | Jakbyś się przyjrzał, to byś widział, że tapicerka nie ma wzorków tylko jest jednolita | w poliftach galach też była bez wzorków dokładnie ta sama tapicera
przyjrzyj sie nie jest podobne?
http://otomoto.pl/mitsubishi-galant-C14639647.html
http://otomoto.pl/mitsubi...-C14293609.html
|
|
|