To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - KSW - MMA - UFC

Andrew - 19-09-2010, 08:39

sieegurd napisał/a:
Ale Saleta miał kleksa w porach po początku Najmana
Później po wszystkim Saleta zaczął cwaniakować :) , ogólnie walka była chyba specjalnie zrobiona, żeby ośmieszyć Najmana znowu według mnie :D
maxwell61 - 19-09-2010, 08:55

Andrzej nie miał mocy w końcówce, aby zwalić z siebie Saletę. Myślę, że nie była ustawiana tylko Andrzej się wycyckał z sił :D
sruba - 19-09-2010, 09:20

sieegurd napisał/a:
Nastula był świetnym zawodnikiem judo, ale w MMA nie dał rady.

tutaj się zgodzić nie mogę. walczył w Pride, może nie zdobył szczytów, ale myślę, że ekipa fighterów z tej organizacji to top topów... Emelianenko, Silva (to nie ten z którym walczył Pudzian), Crocop...

o znalazłem fajne porównanie poziomów (Fjodor vs ten co pokonał Pudziana):

http://www.video.banzaj.p...-vs-tim-sylvia/

Andrew - 19-09-2010, 09:53

maxwell61 napisał/a:
Andrzej nie miał mocy
Wkradł Ci się błąd :) Nie Andrzej tylko Marcin...
Lechfan - 19-09-2010, 11:28

Walki Pudziana i Najmana to niezly kabaret, wnerwia mnie tylko to, ze zawsze trzeba czekac na nie po kilka godzin wiedzac, ze walka potrwa ~ 2min. ;d
Z wypowiedzi Salety po walce sie usmialem, czekam teraz na kontre we wszelkiej masci faktach i pudelkach ze strony Najmana xD
A wykonanie hymnu amerykanskiego bylo na poziomie wykonania hymnu polskiego na galach w usa, ale o niczym poza ta gafa tam nie pisza...

karolgt - 19-09-2010, 11:30

walki robione pod publikę i tyle, stety albo niestety, Na pewno dzięki temu MMA w Polsce jest reklamowane i coraz popularniejsze i o to chodzi.

Pudzian - niestety wiele nie pokazał, jego 4 walka była podobna do 1, wykorzystał niedoskonałość przeciwnika. Ale na początku dostał od niego chyba 3 razy, to też nie za dobrze.

A Najmana to aż było mi szkoda, w sumie nic do niego nie mam,w wywiadach sprawia wrażenie spoko gościa,a na początku ładnie wszedł w Salete i naprawdę mało brakowało a by wygrał, trochę szkoda. Na rewanż pewnie Saleta się nie zgodzi.

Lechfan - 19-09-2010, 11:33

mam nadzieje, ze na pewno sie nie zgodzi, bo to bylaby juz parodia.. A Najman powinien dac sobie spokoj ze sportem, przestac sie napinac i skumac sie z Jola.
Juiceman - 19-09-2010, 13:26

Mówcie co chcecie ale 2 walki były piękne: ) m.in. Krzysztof Kułak i Daniel Dowda oraz walka Macieja Górskiego :)
Centosz - 19-09-2010, 13:29

Hymn USA w wykonaniu tego Pana to była jakaś paranoja.Wstyd.
A co do Pudziana to gość jest może silny, ale bić sie nie umie.

sieegurd - 19-09-2010, 15:44

Centosz napisał/a:
Hymn USA w wykonaniu tego Pana to była jakaś paranoja.Wstyd.

Taa Krauswurst zapiał hymn i zawstydził Edytę Górniak :D :D :D

stary alfer - 19-09-2010, 16:05

sieegurd napisał/a:
Taa Krauswurst zapiał hymn i zawstydził Edytę Górniak

Ło matko :shock:

Nie dałem rady do końca :biggrin:

tucci - 20-09-2010, 09:21

Saleta vs Najman - komedia, zaden z nich nie ma pojecia jak walczyc w mieszanych...smialem sie ogladajac ich poczynania w parterze :mrgreen: , natomiast Pudzian serce do walki ma, bez 2ch zdan, techniczne braki ogromne wprawdzie, ale taktyke na ostatnia walke rewelacja...tak jak zaplanowali tak tez wykonal, efekt wszem znany. Mysle, ze jeszcze max 2 walki w Polsce i zeby sie pokazac trzeba bedzie za ocean poleciec (bo jak na razie to jedyny Silvia z bylych topow lanie mu spuscil), tam gdzie Gorillaz walcza :wink:
Misiek :) - 20-09-2010, 10:58

[ Dodano: 20-09-2010, 14:30 ]
karolgt napisał/a:
Pudzian - niestety wiele nie pokazał, jego 4 walka była podobna do 1, wykorzystał niedoskonałość przeciwnika. Ale na początku dostał od niego chyba 3 razy, to też nie za dobrze.

w sztukach walki chodzi o to aby wykorzystać wszystkie słabości przeciwnika...
szczególnie w mma i sztukach jak ju-jitsu. Jak znajdziesz słaby punkt u przeciwnika (masz w ten sposób przewage) to warto wykorzystać.
Pierwsza walka świetne wykorzystanie przygotowania (słaba kondycja i duża siła)
druga walka słaba, nudna
Trzecia fatalne przygotowanie do takiego rywala, powiedział bym wina trenera a nie mariusza.
Do czwartej walki nowy trener, zbicie masy i wi ększa kondycja. Przewaga nad amerykaninem to zwinność i szybkość. W połączeniu z resztkami siły (napewno Mariusz nie ma tyle siły co w walce z najmanem na korzyść kondycji) dały przewage w walce.
O braku techiniki nie będe się wypowiadał, bo w dwa lata nie da się zrobić dobrego technicznie zawodnika. Czymś trzeba to nadrobić...
Ale znając serce Mariusza i widząc postęp z nową ekipą trenerrską to Mariusz ma szanse zajść, może nie na szczyt ale napewno wysoko

akbi - 20-03-2011, 00:42

No to niezle dzis zlali Polakow ... wszystkie walki przegrane :(
Misiek :) - 20-03-2011, 00:47

Została jeszcze jedna walka....
Ale Maciek Górski został skrzywdzony. O ile Go kiedyś poznałem to wiem,że nigdy by się nie poddał, wolał by skończyć w gipsie. Nie wiem, nie widziałem czy odpłyną, ale miał jeszcze szanse