Sigma/Diamante Ogólne - poszukuje ladnej sigmy:)
lukasz12 - 13-06-2010, 16:14
Te 2 12V co zapodałeś, były już nie tak dawno na sprzedaż. Bordowa szybko poszła, ale ciekawe że sprzedaje ją już po pół roku. Ta ciemna wisiała przecież chyba ze 4 miesiące aż w końcu ktoś kupił. Dziwne że skoro miałą być taka dobra to też szybko sprzedaje. Wiadomo że być może nie każdemu Sigma musi przypaść do gustu - może myśleli że skoro kosztuje tyle co GOLF to pewnie podobne koszty utrzymania , tym niemniej dziwi mnie fakt sprzedaży samochodu w dobrym stanie. A co do tej z Holandii to niestety tyle wyjdzie jeśli faktycznie będziesz chciał być "lege artis", choć być może ze względu na defekt silnika można będzie nieco zaniżyć cenę (tzn. podać te 500€) przez to nie doczepią się przy wycenie i obliczeniu akcyzy.
Fakt że rozwiązanie problemu znasz wcześniej pomijam - przecież mogło ci się przyśnić dopiero na drugi dzień po sprowadzeniu auta do polski . Liczy się stan w momencie kupna.
Co do podejścia że w Polsce ktoś dba o samochód podchodze z rezerwą, może "dziwny" jestem, ale zauważyłem że ktoś mówi że samochód w stanie dobrym, a wg. mojej skromnej oceny był co najwyżej mocno przeciętny. W drugą stronę to też działało tzn. uważam swój za stan przeciętny, a niektórzy mówia że bdb . Może mam za wysokie wymagania?
zbyszek05 - 13-06-2010, 21:34
fakt ....ogłoszenia się pojawiają kolejny raz ,ta ciemna z wpi - piaseczno /góra kalwaria....wiesz, prawda jest taka że naprawdę ceny jak i utrzymanie jest droższe niz golfa i nie wszystko jest dostępne ...ponadto same opłaty oc jeżeli nie masz znizek i 20 lat na karku ???? wyjdzie ok.1700 zł. rocznie.
auta są nietypowe ...ba zaczepił mnie dzisiaj pan od "speis wagona" i powiedział że chciałby taką sigme chociażby po to by pojezdzić z zimnym łokciem -człowiek przed 50
To są auta dla napaleńców...z odrobiną grosza .rzadkie ,nietypowe ...zobaczcie sami że na zachodzie też jest mało egzemplarzy i jezeli komuś zależy to kupi a ten co chce sprzedac albo się pozbyć wadliwegoegzemlarza który kruszy domowy budżet wypycha za połowe ceny . Ludzie się boją tych samochodów tym bardziej że stuka im 17 lat
- przecież felgi w tej ciemnej to koszt ok 2000 tys. sama sigma idzie za ponad 4000 - z czego silnik i skrzynka warta jest 3000 tys.
zuku19 - 13-06-2010, 22:19
Tak się zastanawiam , skąd takie ceny za auta 15-sto letnie , ani to zabytek , ani to nówka części używki co niektórzy wyceniają więcej niż w ASO , a ten opis rozrządu to troszkę przesada z cenami ja tak drogo nie płaciłem.
lukasz12 - 13-06-2010, 23:08
zuku19 napisał/a: | Tak się zastanawiam , skąd takie ceny za auta 15-sto letnie , ani to zabytek , ani to nówka części używki co niektórzy wyceniają więcej niż w ASO , a ten opis rozrządu to troszkę przesada z cenami ja tak drogo nie płaciłem. |
BMW8 też są wyceniane, i to dopiero jak wysoko, bo to samochód kultowy, mimo że przedliftingowa 850 wcale rewelacyjna nie była.
Z Sigmą pewnie nie będzie podobnie (bo opiniotwórczy dziennikarze pewnie nie znają, albo będa kręcić nosem że był to samochód, który kosztował dużo a nie cieszył się prestiżem i w dodatku przednionapędowy) , ale jak dla mnie...zawszę będe miał sentyment, chętnie bym sobie sprawił jakiś w miarę dobry egzemplarz który bym mógł zatrzymać jako auto na wyjazdy od czasu do czasu, i który za 20 lat będę wspominał w plastikowej, hybrydowej rzeczywistości jak auta sie robiło kiedyś o ile jakieś egzemplarze przetrwają do 2030
michałnataliya - 13-06-2010, 23:10
Swoje petnastoletnie ( ) auto kupilem za 7. Wsadzilem przez rok ok 14k. Oczywiscie bez benzyny i ubezpieczenia. Czyli sprzedam za 21... Buhahaha! Warte jest 5 i tyle. Zawsze mialem wynalazki i liczylem sie z tym ze cos za cos... Nikt nie zwroci tego co zainwestowales, a mowie tu teraz tylko o pieniazkach a nie o dodatkowo sercu wlozonym w auto. Nie raz prawie o rozwod sie otarla sprawa z autem. Kuleje bo kuleje (obecnie zlom) ale jest do dzis i nie zamierzam sprzedawac, choc mam slabe nerwy... Pozdrawiam manaikow i fanatykow.Moje auto ma u mnie dozywocie i nie sprzedam. To tylko taki przekaz do pewnej osoby. Pozdrawiam wszystkich !!!
zbyszek05 - 14-06-2010, 19:07
tak na szybko ceny części ...dla zuku19 ja mam 24V i częsci niestety "dobre" częsci kosztują - oczywiście kupuje je taniej - dużo taniej ale jak nie masz zbytnio znajomości to płać i płacz . na www.intercars.pl ....są droższe ,dużo....
www.autolab.pl
NAPINACZ HYDRAULICZNY - info: napinacz hydrauliczny; rozmiar: 572 KOYO, NTN, GMB, NSK (JAPONIA) 580.75 zł
NAPINACZ PASKA KLIMATYZACJI KOYO, NTN, GMB, NSK (JAPONIA) 78.20 zł
PASEK ROZRZĄDU - liczba zĘbÓw: 257; szerokoŚĆ paska: 32mm; ksztaŁt zĘba: okrĄgŁy
zamienniki: SUN, MITSUBOSHI (JAPONIA) 325.45 zł.
PASEK WIELOROWKOWY - symbol: 6pk1150 BANDO (JAPONIA) 58.53 zł
POMPA WODY
zamienniki: GMB (JAPONIA) 294.00 zł
ROLKA PROWADZĄCA PASKA ROZRZĄDU
zamienniki: KOYO, NTN, GMB, NSK (JAPONIA) 60.95 zł
zamienniki: KOYO, NTN, GMB, NSK (JAPONIA) 80.50 zł
ŚWIECA ISKROWA - symbol: pk20prp11 DENSO (JAPONIA) 95.45 zł
ZESTAW NAPRAWCZY ROZRZĄDU 1047.65 zł
a reszta...oleje i płyny ...zawieszenie ???
michałnataliya - ach ...niezły jesteś - jakbym tyle wsadził to bym sigmy też nie sprzedał ...spaliłbym ją by nie zrujnować domowego budzetu
różnimy sie bo ładując tyle kasy i pisac że warta jest 5 tys....szkoda pisac .nie widziałem auta ,nie wiem ...być moze ,sam gdybym włożył tyle to miałbym cukierka z nowynm silnikiem i skrzynką od diamanta z 2003 roku zapewne 3,5 litra - ale to ja ...
pozdrawiam i mam nadzieje ze przestaniesz inwestowac w coś co i tak nie przyniesie zysku bo radość z sigmy jest taka sobie - jak łukasz wspomniał to nie bmw 850
lukasz12 - 14-06-2010, 21:23
zbyszek05 napisał/a: | tak na szybko ceny części ...dla zuku19 ja mam 24V i częsci niestety "dobre" częsci kosztują - oczywiście kupuje je taniej - dużo taniej ale jak nie masz zbytnio znajomości to płać i płacz . na www.intercars.pl ....są droższe ,dużo....
www.autolab.pl
NAPINACZ HYDRAULICZNY - info: napinacz hydrauliczny; rozmiar: 572 KOYO, NTN, GMB, NSK (JAPONIA) 580.75 zł
|
Drożyzna...w IC kosztuje 305 / 450 (hurt/detal)
Cytat: |
NAPINACZ PASKA KLIMATYZACJI KOYO, NTN, GMB, NSK (JAPONIA) 78.20 zł
|
To nawet tanio jeśli to faktycznie tych firm
PASEK ROZRZĄDU - liczba zĘbÓw: 257; szerokoŚĆ paska: 32mm; ksztaŁt zĘba: okrĄgŁy
zamienniki: SUN, MITSUBOSHI (JAPONIA) 325.45 zł.
|
To też drogo... IC 210/280
PASEK WIELOROWKOWY - symbol: 6pk1150 BANDO (JAPONIA) 58.53 zł
POMPA WODY
zamienniki: GMB (JAPONIA) 294.00 zł
|
W IC 146 / 195
zamienniki: KOYO, NTN, GMB, NSK (JAPONIA) 60.95 zł
zamienniki: KOYO, NTN, GMB, NSK (JAPONIA) 80.50 zł
|
Tu w normie...
ŚWIECA ISKROWA - symbol: pk20prp11 DENSO (JAPONIA) 95.45 zł
|
Też ładnie zdzierają. W IC 76/50
ZESTAW NAPRAWCZY ROZRZĄDU 1047.65 zł
|
A to co to za wynalazek? Na głowę upadli? Czy to moze tak jak super "zestawy rozrządu" z Intercarsu w których jest pasek + rolka i kosztują więcej niż taka sama rolka i pasek kupione osobno? Na dodatek w zestawie rozrządu brak pompy wody mimo że napędzana paskiem - to przykład "zestawu rozrzadu" z IC dla silnika 1.8 ECOTEC z Opla.
[...]
pozdrawiam i mam nadzieje ze przestaniesz inwestowac w coś co i tak nie przyniesie zysku bo radość z sigmy jest taka sobie - jak łukasz wspomniał to nie bmw 850 |
Ja napisałem, że niektórzy nie wyceniają Sigmy tak jak BMW850. 850 w pierwszym wcieleniu od 1990 do 94 nie było, wcale takie rewelacyjne, a ceny się od 30 tysięcy zaczynają (za prawie 20 letnie auta).
[ Dodano: 14-06-2010, 21:30 ]
W ogóle widzę ze asortyment z IC tylko ceny podniesione...
dla mnie trąci to cwaniactwem...
zuku19 - 14-06-2010, 21:37
Może do 24 rozrząd jest droższy ja , robiłem autko na Cyprysowej i dokładnie 18.03.08 za wymianę rozrządu części rozrządu , klocki i ich wymiana zapłaciłem 621zł i od tamtej pory zrobiłem nie całe 7tyś. km. Robiłem też u nich łączniki stab. przód , geometrię , prace elektr związane z alternatorem, wym. wlewu paliwa z dorobieniem(samo dorobienie 240zł), naprawa ślizgów ham. tył, czyszcz. jażm, przewody gumowe wlewu paliwa. 717zł i to było robione 16.10.08. Czyżby tak ceny poszły w górę.?
marrok - 15-06-2010, 23:29
Nie chcę się wtrącać, się wtrącać ale jeżeli temat aktualny to link pod spodem do nowo wystawionej sigmy. Wasz dział jest bardzo ciekawy, tak więc pozwolę sobie coś dorzucić.
Lubię przeglądać otomoto choć mam już samochód a sigmy w ciekawej opcji to rzadkość ...
szkoda, bo fajne samochody...
sigma sedan 1994
Cytat: | Mitsubishi SigmaWydrukuj ofertę
Cena (brutto):
6 200 PLN / 1 521 EUR (do negocjacji)
Ubezpieczenie OC AC:
Kalkulator OC AC 12 firm - porównaj i kup tanio online lub przez telefon
Kategoria:
Sedan / Limuzyna
Informacje:
Rok produkcji: 1994, Data rejestracji: 02/2008, Przegląd: 04/2011, Ubezpieczenie: 02/2011, 193 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 177 KM (130 kW), Pojemność skokowa: 2972 cm3, benzyna, Liczba drzwi: 4/5, Status pojazdu sprowadzonego: sprowadzony/zarejestrowany, Kraj pochodzenia: Niemcy, Kraj aktualnej rejestracji: Polska.
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, szyberdach, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, welurowa tapicerka, światła przeciwmgłowe
Opis pojazdu:
Mitsubishi Sigma 1994r
pierwsza rejestracja 08 grudnia 1994
sprowadzona 07.02.2008
pierwszy właściciel w kraju
silnik 3.0 v6 130kW/177KM
193tys km przebiegu z czego ja zrobiłem ok 16tys w dwa lata po polskich drogach.
Samochód praktycznie bezawaryjny, ani razu mnie nie zawiódł. Części wbrew opiniom nie są drogie, dużo pasuje od Eclipse lub Hyundai Sonata.
Po sprowadzeniu miał wymieniony rozrząd, metalową plecionkę w wydechu, założony centralny zamek z pilota, w ubiegłym roku wymieniony tłumik środkowy, sworzeń wahacza, akumulator Boscha (na gwarancji).
5 tys km temu zmieniony olej, od początku u mnie jeździ na Texaco Havoline 10W40
Samochód ma pełne wyposażenie, automatyczną klimatyzację z dużym wyświetlaczem, elektrykę, podświetlane schowki itd.
Samochód otrzymał ode mnie piękne 17-calowe skręcane felgi, opony w super stanie po jednym sezonie,
W samochodzie zamontowałem również audio: radio Pioneer, głośniki 4xAlpine, 2xHelix. Zestaw brzmi ładnie i czysto. Oczywiście posiadam rachunek.
Do auta dorzucam zestaw kół stalowych z zimowymi oponami Daytona.
Pomruk V6 gratis! |
Pozdrawiam pozytywnie zakręconych użytkowników sigmy ;D
lukasz12 - 15-06-2010, 23:49
marrok napisał/a: | Nie chcę się wtrącać, się wtrącać ale jeżeli temat aktualny to link pod spodem do nowo wystawionej sigmy. Wasz dział jest bardzo ciekawy, tak więc pozwolę sobie coś dorzucić.
Lubię przeglądać otomoto choć mam już samochód a sigmy w ciekawej opcji to rzadkość ...
szkoda, bo fajne samochody...
sigma sedan 1994
Pozdrawiam pozytywnie zakręconych użytkowników sigmy ;D |
Dobra Sigma zawsze znajdzie właściciela.
Ta z ogłoszenia wygląda całkiem OK. Martwi mnie brak znaczków na klapie, czyżby unfall?
To jest wczesny rocznik 93 co widać po 1) innej tapicerce niż w 91-92 2) ekranik przy klimie 3) pojedyncza poduszka powietrzna 4) napis sigma nad tablicą rej 5) małe okrągłe lampy przecimgielne.
zuku19 - 16-06-2010, 09:40
Nadal mogę sprzedać swoją i to szybko bo mam do kupienia pewien rarytasik.Po za tym w każdym kupionym samochodzie jest coś do zrobienia nawet w tych sigmach za 6tyś cy za 10tyś. to są samochody wiekowe i jak by nie utrzymywał będzie wydatek.
maniek 442 - 20-06-2010, 15:58
Witam Mitsumaniaków!!!
Kolegę kociniak08 proszę o telefon 795416910
mmatulek - 02-07-2010, 12:51
Czy ktoś z was zna ten samochód. http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C13791291
VirMan - 02-07-2010, 13:40
oglądałem je swego czasu jak miało padnietą skrzynię , teraz widać wymieniona - instalacja do gazu jest do remontu nie chodzi idealnie - pozatym autko troszkę umęczone ale ogólnie w dobrym stanie - pamiętam że abs się świecił - któryś czujnik. pęknięta szyba przednia w rogu , jakieś małe obicia..
MrPatience - 06-07-2010, 17:02
Witam wszystkich
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C13933668
Czy ktoś obeznany mógłby się wypowiedzieć odnośnie tego autka?
|
|
|