Outlander II Ogólne - deska rozdzielcza - przetroga
cardorosso - 05-08-2010, 13:12
no niestety każdy kto miał inny samochód z klimą auto po przesiadce do Outka odczuwa dramat tej klimy
jurekschroda - 05-08-2010, 13:32
no stety nie każdy - chyba, że masz opinie od wszystkich użytkowników.
rezon - 06-08-2010, 10:38
jurekschroda napisał/a: | no stety nie każdy - chyba, że masz opinie od wszystkich użytkowników | metodycznie masz rację.
Janek - 08-08-2010, 19:54
Nie wiem jak dla was, ale dla mnie klima w outlanderze jest całkiem spoko. Robi co ma robić - chłodzi bardzo szybko i wydajnie. Owszem, mogła by być bardziej sterowna. Ale do meritum. Mihoo i rezon maja jak najbardziej racje i nie jest to jakieś marudzenie. Wykonanie wnętrza outka to dramat, przyznajmy to szczerze. Wcześniej jeździłem szkodą fabią, może dobrze trafiłem, ale nic nie trzeszczało. Natomiast w outlanderze jest tragedia, cały czas coś stuka, kałaczę, skrzypi itp. Deska oklejona jest jakimś syfem, można go dosłownie paznokciem zdrapać! Te niby srebrne rzeczy tak samo - rysują się od patrzenia na nie I to w samochodzie za ponad 100 koła! Nie trzeba tu wyjeżdżać z hasłami typu "kup se panie X6", bo zawsze trzeba wymagać jakości, outlander to też nie najtańszy samochód. Btw. w np Nissanie Qashqai wykończenie jest o niebo lepsze, deska jest zrobiona z miękkiego tworzywa i w ogóle jest przyjemniejsza. Nissan jest tańszy. Muszę coś jeszcze dodawać? Szczerze mówiąc, już czekam, aż się pozbędę tego outlandera. Niestety to dopiero za parę lat - musi swoje objeździć. Japończycy odwalili kawał tandety i tyle. Powiedzmy to szczerze. To że jest ładowny, ładny zewnątrz, dość oszczędny nic nie zmienia. Są inne samochody ładowne, ładne i oszczędne.
Autorowi tematu współczuje. Jak to, zdarło całą okleinę? Do tego jasnego podkładu?
Pozdrawiam!
[ Dodano: 08-08-2010, 19:58 ]
P.S. czy wie ktoś może, co należy zrobić, by podświetlenie zegarów, radia itp. nie zależało do włączenia świateł, ale np. od czujnika światła? Bo tak nic nie widać, szczególnie latem.
Pozdrawiam
sibkods - 08-08-2010, 20:14
Janek co do świateł, to idź do serwisu niech Ci na tryb skandynawski przełącza w kompie.
rezon - 08-08-2010, 20:59
Janek napisał/a: | czy wie ktoś może, co należy zrobić, by podświetlenie zegarów, radia itp. nie zależało do włączenia świateł, ale np. od czujnika światła? Bo tak nic nie widać, szczególnie latem. | albo dołóż dzienne np. Philipsa, masz ładnie opisane w innym temacie.
cardorosso - 08-08-2010, 22:50
Janek napisał/a: | Nie wiem jak dla was, ale dla mnie klima w outlanderze jest całkiem spoko. Robi co ma robić - chłodzi bardzo szybko i wydajnie. Owszem, mogła by być bardziej sterowna. Ale do meritum. Mihoo i rezon maja jak najbardziej racje i nie jest to jakieś marudzenie. Wykonanie wnętrza outka to dramat, przyznajmy to szczerze. Wcześniej jeździłem szkodą fabią, może dobrze trafiłem, ale nic nie trzeszczało. Natomiast w outlanderze jest tragedia, cały czas coś stuka, kałaczę, skrzypi itp. Deska oklejona jest jakimś syfem, można go dosłownie paznokciem zdrapać! Te niby srebrne rzeczy tak samo - rysują się od patrzenia na nie I to w samochodzie za ponad 100 koła! Nie trzeba tu wyjeżdżać z hasłami typu "kup se panie X6", bo zawsze trzeba wymagać jakości, outlander to też nie najtańszy samochód. Btw. w np Nissanie Qashqai wykończenie jest o niebo lepsze, deska jest zrobiona z miękkiego tworzywa i w ogóle jest przyjemniejsza. Nissan jest tańszy. Muszę coś jeszcze dodawać? Szczerze mówiąc, już czekam, aż się pozbędę tego outlandera. Niestety to dopiero za parę lat - musi swoje objeździć. Japończycy odwalili kawał tandety i tyle. Powiedzmy to szczerze. To że jest ładowny, ładny zewnątrz, dość oszczędny nic nie zmienia. Są inne samochody ładowne, ładne i oszczędne.
Autorowi tematu współczuje. Jak to, zdarło całą okleinę? Do tego jasnego podkładu?
Pozdrawiam!
[ Dodano: 08-08-2010, 19:58 ]
P.S. czy wie ktoś może, co należy zrobić, by podświetlenie zegarów, radia itp. nie zależało do włączenia świateł, ale np. od czujnika światła? Bo tak nic nie widać, szczególnie latem.
Pozdrawiam | jak ja pisałem to wcześniej to wszyscy gadali żę marudzę ,ale cholera chyba za 130 tyś to można czegoś wymagać a tymczasem skóra nie jest skórą ,fotele skrzypią plastiki się rysują
tragedia nie wykonanie
VirusTI - 14-08-2010, 10:32
A ja mam 2 pytania w temacie:
1. Czy ten problem wystepuje równiez w wersji Instyle z jasna tapicerka?
2. Czy to samo dzieje sie w "blizniakach" tzn C-Crosser i Peugeot 4007?
Nie mam jeszcze Otka ale bardzo chce mieć i na dzień dzisiejszy w tej grupie cenowej to najładniejszy suv
Planuje kupić takiego 4-5 letniego lub gdy zejda do poziomu ok 50tyś za wersje Instyle wiec mam troche jeszcze czasu na zastanowienie, ale najgorsze jest to że nia ma dla niego godnej alternatywy...
A z drugiej strony to jak bedzie wygladała deska w takim 5-letnim Outku...?
cardorosso - 14-08-2010, 11:07
kup Vitarę ma normalną klimę porządny napęd i można kupić z USA w dobrej cenie ,co do deski to różnie może wyglądać np u mnie na samej desce nic nie widać ale np schowek jest już cały porysowany od torebki mojej żony czy jakiś tam zakupów
VirusTI - 14-08-2010, 14:00
problem w tym, ze Vitara z tym kołem z tyłu jest po prostu brzydka No i chce mieć auto z jasnym wnetrzem (takie tam kobiece fanaberie )
mitsu00 - 14-08-2010, 15:33
VirusTI napisał/a: | problem w tym, ze Vitara z tym kołem z tyłu jest po pr-ostu brzydka No i chce mieć auto z jasnym wnetrzem (takie tam kobiece fanaberie ) |
Dodam tylko że bagażnik w Vitarze jest jak w Golfie, czyli malutki....
13zbyszek13 - 15-08-2010, 19:40
VirusTI napisał/a: | A z drugiej strony to jak bedzie wygladała deska w takim 5-letnim Outku...? |
Kolego poszukaj takiego i sam zobacz , nie ma takiej tragedii jak tu piszą.
VirusTI - 15-08-2010, 20:33
A czy ktos porównywal Outlandera z C-Crosserem? Czy wnetrze jest takie same? (jedyna bieda ze Crosser ma tylko silnik w dieslu 2.2 a to juz inne spalanie i ubezpieczenie...
mitsu00 - 15-08-2010, 20:36
VirusTI napisał/a: | A czy ktos porównywal Outlandera z C-Crosserem? Czy wnetrze jest takie same? (jedyna bieda ze Crosser ma tylko silnik w dieslu 2.2 a to juz inne spalanie i ubezpieczenie... |
OII, C-Crosser i PUG 4007 są w 100% identyczne w środku. jedyna rożnica to znaczki na kierownicy.
cardorosso - 15-08-2010, 21:06
nie ma znaczenia czy bedziesz miała silnik 2.0 czy 2.2 a nawet lepiej mieć mocniejszy silnik bo wtedy i tak de facto będzie palił mnie bo glona z dyszłem od vw trzeba non stop cisnąć żeby pojechać dynamicznie w miarę a wtedy spalanie bedzia na poziomie 13 litrów jak u mnie
|
|
|