Sport - Inne - Wisla Krakow & Legia Warszawa
akbi - 16-11-2006, 08:51
Cytat: | Wczoraj trener Okuka został wezwany przez zarząd. - Program naprawczy, który przedstawił, został przez nas przyjęty - zapewnia Adam Nawałka, wiceprezes Wisły. - Polega on na poprawie przygotowania fizycznego, dyscypliny taktycznej i wykorzystaniu rezerw w mentalności piłkarzy.
Okuka nie złożył wniosku o ukaranie piłkarzy. - To niczego by nie zmieniło, a mogłoby jeszcze pogorszyć sytuację - uzasadnił. W jego opinii przyczyn kryzysu należy szukać w źle przepracowanym letnim okresie, gdy Wisłę trenował Dan Petrescu. - Drużyna nie została należycie przygotowana na tak napięty kalendarz meczów. Piłkarzom brakuje szybkości i dynamiki - wylicza Okuka, ale dowodu na to nikt nie ma. Od momentu zwolnienia Petrescu (połowa września) Wisła nie przeprowadziła ani jednego testu fizycznego drużynie, choć ma potrzebny do tego sprzęt. Przez to brakuje działaczom punktu odniesienia i odpowiedzi na pytanie, czy to Petrescu źle przygotował zespół, czy Okuka źle go trenuje.
Okuka nie dostał żadnego ultimatum, choć niektóre źródła z Reymonta donoszą, że jeśli nie wygra w Łodzi z ŁKS, to zastąpi go Nawałka. |
Anonymous - 16-11-2006, 19:48
Okuka zapowiedział wykorzystanie rezerw w mentalności piłkarzy , czyli czego ...
Anonymous - 19-11-2006, 16:14
Panowie Wisla przegrywa 1:0 - w 7 minuecie stracili gola po bledzie Dudki , oj marnie to widze
Anonymous - 19-11-2006, 16:35
spokojnie mają czas na wyrównaie
Anonymous - 19-11-2006, 16:40
remis 1:1 :D
Anonymous - 19-11-2006, 16:42
a nie mówiłem
Anonymous - 19-11-2006, 17:13
dager a co powiesz na 2:1 dla LKS ? bo mnie brak juz slow
sruba - 19-11-2006, 18:26
chyba sie Okuka nie ostanie...
2:1 z ŁKSem, to...
czyzby koniec ery wielkiej Wisły ?
Marcin-Krak - 20-11-2006, 12:13
Jedyne co mnie w miare pociesza to że mają tylko albo aż 5 punktów do GKS.
Anonymous - 20-11-2006, 14:45
cale szczescie ze runda jesienna sie skonczyla bo Wisla z ta forma ktora prezentuje teraz skonczylaby rozgrywki w srodku tabeli
McDoune - 20-11-2006, 14:50
Meteo napisał/a: | cale szczescie ze runda jesienna sie skonczyla bo Wisla z ta forma ktora prezentuje teraz skonczylaby rozgrywki w srodku tabeli |
szkoda z ta runda sie juz skonczyla bo moze by sie całkowicie przestali liczyć w walki o mistrzostow
Anonymous - 20-11-2006, 14:53
McDoune wisla wiosna sie odbuduje zobaczysz i jeszcze zdobeda mistrzostwo
Marcin-Krak - 20-11-2006, 15:02
A ja mimo wszystko mam poważne obawy co do tego.
Cupiał od stycznia ma odejść - mają nastąpić czystki w zespole - znowu pół składu z Błaszczykowskim i Sobolewskim na czele mają odejść, a trenerem ma zostać Nawałka i co ściągną takich graczy że zdobędą mistrza i od razu grać dobrze będą ?
Anonymous - 20-11-2006, 15:08
i bardzo dobrze ze Cupial ma odejsc bo wkoncu moze bedzie jakis wlasciciel z prawdziwego zdarzenia a nie Pan Cupial ktory chcialby miec druzyne ale szkoda pieniedzy na zawodnikow - przez niego sa wszystkie porazki i on rozwalil Wisle...
Marcin-Krak - 20-11-2006, 15:15
Meteo napisał/a: | przez niego sa wszystkie porazki i on rozwalil Wisle... |
ale weź pod uwage że jakby nie On to Wisła plątała by się zapewne dalej między pierwszą a drugą ligą.
|
|
|