[92-96]Galant E5xA - [E52A 1.8] Domykanie szyb
areksz121 - 13-07-2012, 19:03
Nie miałem ochoty już rysować po raz wtóry, ale wytłumaczę.
Pomysł bez diody też nie jest głupi z wykorzystaniem takiego przekaźnika, ale: do styku przekaźnika, tam gdzie jest normalnie otwarty, musisz podłączyć "+" z aku, a tam gdzie "+" do panela. Wtedy owszem, ma to sens, bo w momencie domykania szyb przekaźnik rozwiera obwód w stronę instalacji Chyba wszystko jasne
tpodsiadlo - 14-07-2012, 02:26
no tak, o to mi wlasnie chodzilo, tylko jakos na szybko przerabialem Twoj rysunek i mi sie dwie koncowki pomylily...
JarAsNo1 - 24-10-2013, 16:38
podoba mi sie pomysł OWCZARa... ale zrobilbym to na jednym przekazniku bo w sumie wystarczyłby a prąd wezmę z podswietlenia stacyjki bo po zamknieciu drzwi swieci jeszcze gruuubo ponad minute...
[ Dodano: 24-10-2013, 16:44 ]
czyli plus z podswietlenia stacyjki do przekaznika a z alarmu sterowanie masą wlaczy przekaznik ktory dolutowany do pinów skrajnych kazdego zamykacza.....nie! wroc! a moze lepiej byłoby ten przekaznik zamykania szyb pod maską ktory gasnie po 20sek odłaczyc i poprowadzic kabel z podswietlenia stacyjkido niego?!:)wtedy napewno domykanie szyb dzialac bedzie do dwoch minut po zamnknieciu drzwikluczem lub z pilota:)...chyba wlasnie tak sprobuje zrobic przy montazu alarmu
|
|
|