Outlander II Ogólne - Wersja 5-cio miejscowa vs wersja 7-mio miejscowa.
dab - 06-10-2010, 11:06
13zbyszek13 napisał/a: | janekzpolic napisał/a: | bo nie można narzekać na coś czego nie ma |
Jeżdżę różnymi autkami i nie słyszę dużej różnicy znacznie odbiegającej w wygłuszeniu MO II od innych.
Chyba że kolego porównujesz do S klasy. |
ja rowniez jak kazdy chybe zreszta, jezdze roznymi autami i od predkosci 120km/h znacznie odbiega od nich..i nie trzeba tu aby to stwierdzic zadnych przyrzadow pomiarowych..wystarczy normalny, dobry sluch
13zbyszek13 - 06-10-2010, 11:13
rezon napisał/a: | ja też jeżdżę autami różnej klasy i też nie słyszę różnicy w wygłuszeniu MO II - bo go nie ma, a w innych jest - to jest ciszej. Zwłaszcza powyżej 120km/h. I nie potrzeba do tego S-klasy czy Q7, wystarczy Yeti. |
Może kolego używasz aut niższych które nie stawiają takiego oporu powietrza.
I masz złudzenie że jest ciszej .
mitsu00 - 06-10-2010, 11:16
13zbyszek13 napisał/a: | Może kolego używasz aut niższych które nie stawiają takiego oporu powietrza.
I masz złudzenie że jest ciszej . |
No bo w kiosku RUCH-u musi szumieć, tak jak zima musi być zimno
dab - 06-10-2010, 11:22
taaak, z natura nie wygrasz
13zbyszek13 - 06-10-2010, 11:26
dab napisał/a: | i od predkosci 120km/h znacznie odbiega od nich..i nie trzeba tu aby to stwierdzic zadnych przyrzadow pomiarowych..wystarczy normalny, dobry sluch |
Przepraszam rzadko kiedy jeżdżę powyżej 120 km/h i dlatego nie mam tego problemu.
dab - 06-10-2010, 11:30
13zbyszek13 napisał/a: | dab napisał/a: | i od predkosci 120km/h znacznie odbiega od nich..i nie trzeba tu aby to stwierdzic zadnych przyrzadow pomiarowych..wystarczy normalny, dobry sluch |
Przepraszam rzadko kiedy jeżdżę powyżej 120 km/h i dlatego nie mam tego problemu. |
ano wlasnie od tego powinnismy wyjsc, mi tez halasliwosc outka nie dokucza podczas codziennej normalnej jazdy, miasto, mala traska, wtedy jest znosnie (jak dobrze ze wiekszosc czsu jest tak wlasnie uzytkowany
problem pojawia sie przykladowo w wakacje jak sie ma traske z rodzinka 5tys km do przeorania po autostradach gdzie mozna by ladnie nadgonic ale jazde powyzej 130 odstrasza!
13zbyszek13 - 06-10-2010, 11:37
dab napisał/a: | problem pojawia sie przykladowo w wakacje jak sie ma traske z rodzinka 5tys km do przeorania po autostradach gdzie mozna by ladnie nadgonic ale jazde powyzej 130 odstrasza! |
W takiej trasie z trójką dzieci /nastolatek / na pokładzie też tego problemu nie mam ponieważ wszystkie dzwięki zakłócą + box na dachu
janekzpolic - 06-10-2010, 15:04
ale co ma piernik do wiatraka panowie , nie mówimy tutaj o oporze powietrza który stawia ten kiosk, ale o wyciszeniu wnętrza które praktycznie nie istnieje i silnik słychać jakby się na nim siedziało ,najgorzej jest na pierwszych dwóch biegach i tutaj opory nie mają kompletnego znaczenia , robi się straszliwie głośno i nie jest to wina silnika bo ten sam motor wsadzony do normalnego europejskiego samochodu nie jest prawie w ogóle słyszalny a winni są ci durni japońscy księgowi .
Koniec kropka a to że komuś nie przeszkadza to juz inna sprawa ,ale nie ma co porównywać tego czegoś do europejskich wozów .
dab - 06-10-2010, 17:03
janekzpolic napisał/a: | ale nie ma co porównywać tego czegoś do europejskich wozów |
a szkoda
MetalMania - 06-10-2010, 18:21
Panowie, z czym macie problem ?? Wygłuszenie kompleksowe auta można zrobić, cena jakieś 18tyś. To na czym zaoszczędzili japońscy księgowi dorzucicie teraz. Outlander to nie limuzyna. A jak komuś zależy na pięknym wnętrzu, dużym komforcie, wyciszeniu i super działającej klimatyzacji to polecam C5 w wersji Exclusive ewentualnie nową Lagunę Privilege. Tylko tam nie ma napędu na 4, tyle przestrzeni, szkoda auta na naszych drogach itd itp.....
13zbyszek13 - 06-10-2010, 19:11
janekzpolic napisał/a: | ale nie ma co porównywać tego czegoś do europejskich wozów . |
A z ciekawości dlaczego takiego nie kupiłeś ?
regon - 06-10-2010, 19:44
na plus dla benzyniaka, iż hałas powyżej 120 nie jest dokuczliwy jak w ropniaku
mitsu00 - 06-10-2010, 23:21
regon napisał/a: | na plus dla benzyniaka, iż hałas powyżej 120 nie jest dokuczliwy jak w ropniaku |
A ile km na baku przejeżdżasz, tylko szczerze? Bo ja swoim bez wysiłku 700-750km.
janekzpolic - 06-10-2010, 23:31
13zbyszek13 napisał/a: | janekzpolic napisał/a: | ale nie ma co porównywać tego czegoś do europejskich wozów . |
A z ciekawości dlaczego takiego nie kupiłeś ? | bo za 90 netto nie było nic do kupienia ciekawego a potrzebowałem na szybko i ze skórą żeby można było szmatą przecierać
mitsu00 - 06-10-2010, 23:33
janekzpolic napisał/a: |
bo za 90 netto nie było nic do kupienia ciekawego a potrzebowałem na szybko i ze skórą żeby można było szmatą przecierać |
No co ty? Czyścisz skórkę z błocka?
|
|
|