To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Wersja 5-cio miejscowa vs wersja 7-mio miejscowa.

dab - 06-10-2010, 11:06

13zbyszek13 napisał/a:
janekzpolic napisał/a:
bo nie można narzekać na coś czego nie ma

Jeżdżę różnymi autkami i nie słyszę dużej różnicy znacznie odbiegającej w wygłuszeniu MO II od innych.
Chyba że kolego porównujesz do S klasy.

ja rowniez jak kazdy chybe zreszta, jezdze roznymi autami i od predkosci 120km/h znacznie odbiega od nich..i nie trzeba tu aby to stwierdzic zadnych przyrzadow pomiarowych..wystarczy normalny, dobry sluch :mrgreen: :badgrin:

13zbyszek13 - 06-10-2010, 11:13

rezon napisał/a:
ja też jeżdżę autami różnej klasy i też nie słyszę różnicy w wygłuszeniu MO II - bo go nie ma, a w innych jest - to jest ciszej. Zwłaszcza powyżej 120km/h. I nie potrzeba do tego S-klasy czy Q7, wystarczy Yeti.

Może kolego używasz aut niższych które nie stawiają takiego oporu powietrza.
I masz złudzenie że jest ciszej .

mitsu00 - 06-10-2010, 11:16

13zbyszek13 napisał/a:
Może kolego używasz aut niższych które nie stawiają takiego oporu powietrza.
I masz złudzenie że jest ciszej .

No bo w kiosku RUCH-u musi szumieć, tak jak zima musi być zimno :mrgreen:

dab - 06-10-2010, 11:22

taaak, z natura nie wygrasz :D
13zbyszek13 - 06-10-2010, 11:26

dab napisał/a:
i od predkosci 120km/h znacznie odbiega od nich..i nie trzeba tu aby to stwierdzic zadnych przyrzadow pomiarowych..wystarczy normalny, dobry sluch

Przepraszam rzadko kiedy jeżdżę powyżej 120 km/h i dlatego nie mam tego problemu.

dab - 06-10-2010, 11:30

13zbyszek13 napisał/a:
dab napisał/a:
i od predkosci 120km/h znacznie odbiega od nich..i nie trzeba tu aby to stwierdzic zadnych przyrzadow pomiarowych..wystarczy normalny, dobry sluch

Przepraszam rzadko kiedy jeżdżę powyżej 120 km/h i dlatego nie mam tego problemu.

ano wlasnie :) od tego powinnismy wyjsc, mi tez halasliwosc outka nie dokucza podczas codziennej normalnej jazdy, miasto, mala traska, wtedy jest znosnie (jak dobrze ze wiekszosc czsu jest tak wlasnie uzytkowany :badgrin:
problem pojawia sie przykladowo w wakacje jak sie ma traske z rodzinka 5tys km do przeorania po autostradach gdzie mozna by ladnie nadgonic ale jazde powyzej 130 odstrasza! :| :?

13zbyszek13 - 06-10-2010, 11:37

dab napisał/a:
problem pojawia sie przykladowo w wakacje jak sie ma traske z rodzinka 5tys km do przeorania po autostradach gdzie mozna by ladnie nadgonic ale jazde powyzej 130 odstrasza!

W takiej trasie z trójką dzieci /nastolatek / na pokładzie też tego problemu nie mam ponieważ wszystkie dzwięki zakłócą + box na dachu

janekzpolic - 06-10-2010, 15:04

ale co ma piernik do wiatraka panowie , nie mówimy tutaj o oporze powietrza który stawia ten kiosk, ale o wyciszeniu wnętrza które praktycznie nie istnieje i silnik słychać jakby się na nim siedziało ,najgorzej jest na pierwszych dwóch biegach i tutaj opory nie mają kompletnego znaczenia , robi się straszliwie głośno i nie jest to wina silnika bo ten sam motor wsadzony do normalnego europejskiego samochodu nie jest prawie w ogóle słyszalny a winni są ci durni japońscy księgowi .
Koniec kropka a to że komuś nie przeszkadza to juz inna sprawa ,ale nie ma co porównywać tego czegoś do europejskich wozów .

dab - 06-10-2010, 17:03

janekzpolic napisał/a:
ale nie ma co porównywać tego czegoś do europejskich wozów

a szkoda :-X

MetalMania - 06-10-2010, 18:21

Panowie, z czym macie problem ?? Wygłuszenie kompleksowe auta można zrobić, cena jakieś 18tyś. To na czym zaoszczędzili japońscy księgowi dorzucicie teraz. Outlander to nie limuzyna. A jak komuś zależy na pięknym wnętrzu, dużym komforcie, wyciszeniu i super działającej klimatyzacji to polecam C5 w wersji Exclusive ewentualnie nową Lagunę Privilege. Tylko tam nie ma napędu na 4, tyle przestrzeni, szkoda auta na naszych drogach itd itp.....
13zbyszek13 - 06-10-2010, 19:11

janekzpolic napisał/a:
ale nie ma co porównywać tego czegoś do europejskich wozów .

A z ciekawości dlaczego takiego nie kupiłeś ?

regon - 06-10-2010, 19:44

na plus dla benzyniaka, iż hałas powyżej 120 nie jest dokuczliwy :-) jak w ropniaku
mitsu00 - 06-10-2010, 23:21

regon napisał/a:
na plus dla benzyniaka, iż hałas powyżej 120 nie jest dokuczliwy :-) jak w ropniaku

A ile km na baku przejeżdżasz, tylko szczerze? Bo ja swoim bez wysiłku 700-750km.

janekzpolic - 06-10-2010, 23:31

13zbyszek13 napisał/a:
janekzpolic napisał/a:
ale nie ma co porównywać tego czegoś do europejskich wozów .

A z ciekawości dlaczego takiego nie kupiłeś ?
bo za 90 netto nie było nic do kupienia ciekawego a potrzebowałem na szybko i ze skórą żeby można było szmatą przecierać
mitsu00 - 06-10-2010, 23:33

janekzpolic napisał/a:

bo za 90 netto nie było nic do kupienia ciekawego a potrzebowałem na szybko i ze skórą żeby można było szmatą przecierać

No co ty? Czyścisz skórkę z błocka? :twisted: