Nasze Miśki - Galicjusz V6 i 163 kucyki
sveno - 24-01-2011, 22:53
Mare napisał/a: | nie widziałem na rynku gotowych diod 3mm na 12v |
hmm... białe: http://allegro.pl/diody-l...1412422445.html
czerwone i niebieskie: http://allegro.pl/diody-l...1408258263.html
fj_mike - 24-01-2011, 22:58
Mare napisał/a: | Misio otrzymał też dzisiaj nowego bananka na prawe kółko (yamato), w czym pomógł mi FJ_mike. Wielkie dzięks dla ciebie brachu. |
Nie ma za co
Liczę na ciebie przy wymianie podświetlenia u mnie
Mare - 25-01-2011, 10:17
fj_mike, Jasna sprawa. Zadziałamy
sveno, Hehe... a jednak są ;] W każdym razie w sklepie w gdyni nie mieli a i ja dałem całe 32gr/szt. Wliczając rezystor. I biorąc pod uwagę, że podczas montażu ze 3 zepsułem, bo eksperymentowałem z ułożeniem, to chyba wole się trochę pobawić ;] Natomiast jeśli faktycznie ktoś się nie czuje na siłach z lutowaniem, to może być całkiem dobre wyjście, tylko trzeba by sprawdzić, czy nie będą za mocno świeciły
robertdg Dzięki za opis
Mare - 29-01-2011, 21:51
fj_mike napisał/a: | Mare napisał/a: | Czerwony smok |
Dobre |
Taaa.... po krótkim zastanowieniu, dochodzę do wniosku, że czerwony smok, to na Misia najlepsze określenie....
Chleje jak smok... i jest czerwony.
>.<
robertdg - 29-01-2011, 22:07
Ja mam jeszcze lepsze
Red Dragon
Saqu - 31-01-2011, 00:08
Mare napisał/a: | Chleje jak smok... i jest czerwony. |
tzn ile?? :>
w sumie to V jest, to nie ma się co spodziewać że będą oszczędności
Mare - 06-02-2011, 09:58
No nie spodziewam się, żę będzie mi palił 6-8l/100.... ale chociaż w 15 mógłby się zamknąć.
A tak, przy mega ekonomicznej jeździe w trybie mieszanym osiągnąłem 13.7 i niżej nie schodzi. I to też tylko w momencie gdy po starcie poczekam na postoju 10 min aż silnik się nagrzeje i opadnie do 650 rpm.
A jak się zapomnęi zacznę jeździc "normalnie" .... 16-17
Ale lambda już umiera więc czekam tylko na moment i wymieniam na dniach.
( po załataniu dziury w łączniku elastycznym tak zaczął siorbać )
PS: zapomniałem dodać, że to wszystko na paliwie Lotos 98...
sveno - 06-02-2011, 10:05
Mare napisał/a: | A tak, przy mega ekonomicznej jeździe w trybie mieszanym osiągnąłem 13.7 i niżej nie schodzi. |
wow, mi dokładnie tyle pali GAZU po samym mieście
Mare napisał/a: | I to też tylko w momencie gdy po starcie poczekam na postoju 10 min aż silnik się nagrzeje i opadnie do 650 rpm.
|
Błąd. Odpalasz auto, wsiadasz i jedziesz, nagrzewanie auta na postoju mija się z celem, silnik na ssaniu pali dużo więcej, a do tego pracuje bez obciążenia więc się wolniej nagrzewa. Zaraz po odpaleniu jedź, wiadomo nie szalej bo zimny olej nie smaruje dobrze, tak więc obroty do około 2tys rpm i następny bieg, delikatnie z gazem.
EDIT znalazłem ten artykuł Cytat: | Często w zimę kierowcy długo nagrzewają samochód, zanim ruszą z miejsca. Wbrew obiegowej opinii nie jest to właściwe postępowanie. Jeśli przeczytamy instrukcję naszego auta, okaże się, że producent zaleca jak najszybsze ruszenie z miejsca po uruchomieniu silnika. Oczywiście nie wkręcamy silnika od razu na wysokie obroty, tylko jadąc delikatnie, pozwalamy mu się nagrzać. Podczas jazdy silnik szybciej się rozgrzeje i będzie palił mniej. |
Mare - 06-02-2011, 20:51
No ostatnio już dałem sobie spokój z czekaniem.
Ale spalanie mnie dobija. Mam nadzieję, że po wymianie sondy będzie lepiej.
Muszę też rozprawić się z wyciekiem oleju. Gdzieś spod rozrządu spierdziela hektolitrami. W sensie, że przez ostatnie 300km ubyło z 2 mm na bagnecie. ;p
Musze się umówić w warsztacie, gdzie robiłem rozrząd na poprawkę. Pewnie gdzieś spod uszczelki wałków leci, a te dałem do wymiany.
robertdg - 06-02-2011, 21:27
Mare napisał/a: | Pewnie gdzieś spod uszczelki wałków leci, a te dałem do wymiany. | Może im wyskoczył, albo zmontowali "na sucho"
Mare - 06-02-2011, 23:20
robertdg, no kto wie.... być może
Bardziej bym obstawiał, że jak koło od wałka im pękło przy rozbieraniu, to drugiego już się bali zdejmować i drugiej uszczelki nie zmienili. Jak zalałem na to rzadszy olej to zaczęło ciec jak diabli. Mam taką nadzieje.
Inne opcje, uszczelka głowicy albo miski albo uszczelka wałka korbowego więc nie fajne
Co tam jeszcze, może napinacz hydrauliczny cieknie albo nie wiem co tam jeszcze.
Generalnie aż się boje zajrzeć tam.
Mare - 07-02-2011, 22:37
Dzisiaj zakończyłem wymiane podświetlenia przełączników i climatronika
Teraz zostaje tylko zmienic zegarki.
Nie jestem pewien, czy nie za słabo świecą. Zamawiam niedługo drugi panel climatronika to ponawiercam otwory w światłowodzie na diody do każdego przycisku i powkładam diodki 3mm
Owczar - 07-02-2011, 23:15
Mare, a nie lepiej było zrobić zielone pod radio? ;>
deejay - 07-02-2011, 23:43
Mare napisał/a: | A tak, przy mega ekonomicznej jeździe w trybie mieszanym osiągnąłem 13.7 i niżej nie schodzi. |
to musisz jezdzić chyba na krótkich odcinkach ze tyle pali , mi zazwyczaj pali ok 12L max po miescie (automat) , lub cos nie tak z motorem lub jakies np. opory toczenia itp. a to bardzo ważne
Mare - 08-02-2011, 08:21
deejay, W trybie mieszanym. Miasto samo w sobie jest krótkim odcinkiem, ale na przemian z długimi pomiędzy miastami w trójmieście.
Owczar, W radiu tez zmienie diody ;p Nie będę zmieniał radia tylko dla pasujacaego światełka ;p A zielone... nie. nie pasuje mi ^^
|
|
|