Outlander II GEN Techniczne - Wyciszenie Outlandera
rezon - 02-02-2011, 12:00
13zbyszek13 napisał/a: | To raczej nie jest autko do takiej szybkiej jazdy . | 150km/h to nie jest szybko na autobahnie. Jak są trzy pasy, to absolutnie nie należy jechać lewym z taką prędkością . Już w PL teraz 140km jest dopuszczalne - też jest głośno. Ale teraz już wiem, dlaczego nie narzekasz na hałas w Outku - poniżej 100km/h faktycznie nie jest bardzo dokuczliwy jak się silnik nagrzeje.
andrzejGb - 02-02-2011, 14:07
moim zdaniem przy predkościach do około 80km/h problemem jest hałas do kół , powyżej tej prędkości problemem jest szum dochodzący albo z lusterek bocznych , szyb bocznych oraz co dziwne z przodu podszybie , wycieraczki
Muciek - 02-02-2011, 14:43
No samochód mistrzem aerodynamiki nie jest i nie ma się co oszukiwać w tej kwestii. Zresztą my nic nie zmienimy
13zbyszek13 - 03-02-2011, 16:58
Muciek napisał/a: | Jak dla mnie to nie jest tak tragicznie. Co wy wcześniej elektrycznymi pojazdami jeździliście, że nie wyrabiacie przy tych prędkościach? |
Mnie tam pasuję choć zbyt często nie śmigam takimi prędkościami ponieważ jeżdżę większości po Wawie .
rezon - 03-02-2011, 21:37
13zbyszek13 napisał/a: | choć zbyt często nie śmigam takimi prędkościami ponieważ jeżdżę większości po Wawie . | ja jednak większość km robię w trasach - czasami nawet szybkiego ruchu, chyba stąd różnica w ocenie głośności. Dużo zależy też od rodzaju asfaltu - niedaleko ode mnie zrobili nową dwupasmową jezdnię to po remoncie jest 2x głośniej.
13zbyszek13 - 04-02-2011, 20:13
rezon napisał/a: | ja jednak większość km robię w trasach - czasami nawet szybkiego ruchu, chyba stąd różnica w ocenie głośności. Dużo zależy też od rodzaju asfaltu - niedaleko ode mnie zrobili nową dwupasmową jezdnię to po remoncie jest 2x głośniej. |
Zdecydowanie jak bym jeździł większość w trasie po asfalcie to kupił bym zupełnie inne autko , szybsze i cichsze .
Grzesq - 04-02-2011, 21:29
13zbyszek13 napisał/a: |
Zdecydowanie jak bym jeździł większość w trasie po asfalcie to kupił bym zupełnie inne autko , szybsze i cichsze . |
Ja tam dzisiaj się zapomniałem na S8 i się zrobiło 200km/h na liczniku , więc Outek chyba taki wolny w trasy nie jest jak po Wawie da się tyle
lexus - 04-02-2011, 21:34
Jeszcze tyle nie gnałem nawet u niemiaszków i nawet nie wiem czy tyle by pojechał .
Grzesq - 04-02-2011, 21:37
lexus napisał/a: | nie wiem czy tyle by pojechał . | Jeżeli masz fabrycznie 140KM to raczej nie ma szans, chociaż ja swojego przed chipem nie sprawdzałem Puki co na A4 pogoniłem go raz 210km/h licznikowo w wakacje , ale z olbrzymim wysiłkiem od 200 praktycznie nie przyspieszał
lexus - 04-02-2011, 21:46
A zabyłem że można sobie zachipować ,ale 190 już gnałem i nie było z górki
Grzesq - 04-02-2011, 21:48
lexus napisał/a: | A zabyłem że można sobie zachipować ,ale 190 już gnałem i nie było z górki | No to nie jest tak źle, widzę w takim razie, że jak kapelusznik raczej nie jeździsz
lexus - 04-02-2011, 21:53
No czasami mi sie zdaża jak w kapeluszu ale w trasie to zawsze na maksa
rezon - 04-02-2011, 21:59
13zbyszek13 napisał/a: | Zdecydowanie jak bym jeździł większość w trasie po asfalcie to kupił bym zupełnie inne autko , szybsze i cichsze | Człowiek uczy się na błędach . Zależało mi też na 4x4, pakowności i niezawodności. Szybkość Outka mi odpowiada - nie jest wcale mułowaty po zmianach - 140 osiąga bez większych problemów, a więcej niż 160 raczej nim nie jeżdżę. Silnik może więcej, ale hamulce wtedy też trzeba by mocno upgradować do takich prędkości. Hałas to już niestety inna bajka o spokojnych rozmowach można zapomnieć. Dlatego rozważam powrót do plaskacza (ale z 4x4) kombi i nie wiem czy nie w doładowanej benzynie.
Grzesq - 04-02-2011, 22:04
rezon napisał/a: | hamulce wtedy też trzeba by mocno upgradować do takich prędkości | Ja się zupgradowałem do klocków EBC red stuff ceramiczne, tarcze EBC nawiercane i płyn hamulcowy motul o mocno zwiększonej temperaturze wrzenia, różnica jest olbrzymia, szczególnie przy częstym hamowaniu z dużych prędkości w trasie. Zroiłem kilka tysięcy już na tym secie i jest REWELACJA!
KowaliK - 04-02-2011, 22:35
Panowie, nie chce nic mówić, ale radzę Wam pozmieniać te posty z osiągnięciami na polskich drogach, bo a nóż ktoś nadgorliwy zgłosi je do administracji i polecą ostrzeżenia.
|
|
|