[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Filtr powietrza - układ dolotowy.
Lucas123w - 13-05-2013, 18:20
Uwex napisał/a: | Pytanie czy coś się dzieje z silnikiem ? Krokowy? Przepustnica ? |
Dokładnie o to chodzi.
tyku - 13-05-2013, 18:47
Lucas123w, Tak zgadza się , to jest dokładnie ten numer: K&N 33-2392.
Szkodliwość filtra była już obalona przez firmę K&N :
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=15
lukas1, lukas1 napisał/a: | ja juz zrobilem 35 tys na wkladce K&N.
a mial mi pasc przeplywomierz po maksymalnie 15 tys to slowa niektorych z tego forum. Jezdzi mi sie lepiej na K&N i przeplywka dziala ok, zadnych szarpan wyzszego spalanie itd itd
|
Lucas123w - 13-05-2013, 19:04
To trzeba będzie zrobić zakupy
hobbes - 13-05-2013, 22:15
tyku napisał/a: | Lucas123w, Tak zgadza się , to jest dokładnie ten numer: K&N 33-2392.
Szkodliwość filtra była już obalona przez firmę K&N :
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=15
lukas1, lukas1 napisał/a: | ja juz zrobilem 35 tys na wkladce K&N.
a mial mi pasc przeplywomierz po maksymalnie 15 tys to slowa niektorych z tego forum. Jezdzi mi sie lepiej na K&N i przeplywka dziala ok, zadnych szarpan wyzszego spalanie itd itd
|
|
No to zrobie sobie prezent na dzien dziecka
Lobuz33 - 14-05-2013, 15:11
To i ja dorzucę parę groszy do tego tematu. W lutym wymieniłem olej w silniku i przekładni na Millersa, dodatkowo zabrałem się za wszystkie filtry i padło na K&N, troszkę kilometrów zrobiłem, dźwięk się zmienia ale przy wyższych obrotach (przynajmniej tak mi sie wydaje), silnik też lepiej się wkręca na obroty.
pitloju - 14-05-2013, 17:38
Lobuz33, mógłbyś powiedzieć czy zauważyłeś jakieś zmiany w pracy skrzyni biegów po wymianie oleju? Przy jakim to było przebiegu?
Lobuz33 - 15-05-2013, 07:59
pitloju napisał/a: | Lobuz33, mógłbyś powiedzieć czy zauważyłeś jakieś zmiany w pracy skrzyni biegów po wymianie oleju? Przy jakim to było przebiegu? |
Wymieniałem olej przy przebiegu 70 tys. Moje odczucia są takie, że jest większa kultura pracy, zarówno silnika jak i skrzyni biegów. Wydaje mi się, że biegi wskakują precyzyjnie i bardzo łatwo, nawet przy troszkę złym traktowaniu :)Dodam, że nie miałem żadnych problemów ze skrzynią czy silnikiem, wymiany dokonałem profilaktycznie. Więc jeśli ktoś ma ochotę wymienić, niech nie liczy na to że nagle auto zmieni się nie do poznania...
Ja wymieniłem oleje na Millers i filtry na K&N przy jednym przeglądzie.
hobbes - 17-05-2013, 18:08
Lobuz33 napisał/a: | pitloju napisał/a: | Lobuz33, mógłbyś powiedzieć czy zauważyłeś jakieś zmiany w pracy skrzyni biegów po wymianie oleju? Przy jakim to było przebiegu? |
[..]
wymiany dokonałem profilaktycznie. Więc jeśli ktoś ma ochotę wymienić, niech nie liczy na to że nagle auto zmieni się nie do poznania...
Ja wymieniłem oleje na Millers i filtry na K&N przy jednym przeglądzie. |
warto wiedzieć .. na razie szukam sensownego serwisu w W-wie i okolicach. Dzięki za info o Millersie, K&N mam na celowniku od jakiegoś czasu.. :/
pozdrawiam!
Lucas123w - 17-05-2013, 18:27
Wymieniłem filtr na wkładkę K&N i jest normalnie, dźwięk od 3tyś obr faktycznie już nie taka wiertarka tylko bardziej przyjemny dla ucha
Jeśli chodzi o przyspieszenie z niskich obrotów to nie odczuwam większych zmian.
Filtr wg. instrukcji powinien być czyszczony co 80tyś km. ale w polskich warunkach nie widzę tego. Jesienią zapewne go sprawdzę w jakim jest stanie.
Dalsze obserwacje zrobię jak wybiorę się w jakąś dłuższa trasę.
Janek_W - 21-02-2014, 16:50
Mam do Was pytanie, kupiłem niedawno nowy filtr powietrza i ma on z jednej strony przyklejoną jakąś gąbkę:
W filtrach, które zakładałem wcześniej nie było czegoś takiego... Czy to jest jakaś wersja filtra do użytkowania w trudnych warunkach? Zakładać go i się nie martwić, czy może odczepić tą gąbeczkę?
bart210 - 21-02-2014, 18:27
Zwykła ochrona przed uszkodzeniem w trakcie transportu. Możesz ją oderwać.
Janek_W - 22-02-2014, 00:22
bart210, tak myślałem ale okazuje się że, pianka jest przyklejona po całej długości do czarnego plastiku dużą ilością kleju"na gorąco", więc wygląda jakby była tam na stałe
lurek - 22-02-2014, 08:33
wada produkcyjna? Ja wyjmowałem i montowałem bez dodatków
tyku - 22-02-2014, 11:36
Janek_W, Zwróć ten filtr i kup innej marki. Masz przecież duży wybór filtrów. Przeczytaj cały wątek i wybierz coś bardziej sensownego.
Lucas123w - 22-02-2014, 11:41
Wychodzi na to że ten filtr taki właśnie jest, tutaj stronka z dwoma fotkami tego -filtra
|
|
|