To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Szukam dobrego telewizora do 3000 zł :)

krzychu - 03-02-2011, 08:29

kuzi napisał/a:
Eeeee... twierdzisz, że na obrazie nie stracę przy komponencie? Toż to ta sama jakość co EURO. :shock:

Niektóre telewizory przy podłaczeniu dekoderów HD przez component dawały lepszy obraz (więcej procesów poprawy jakości uruchamiały). Mylisz chyba component (5 kabli z dźwiekiem) z kompozytem (3 kable z dźwiękim). Swoją drogą kompozyt to nie EURO (Euro jest ma S-Video i RGB do dyspozycji).

jaca71 napisał/a:

A co cudowny kabel HDMI zrobi z sygnałem z DVD że będzie lepszy niż po Componęcie lub RGB?

Znaczy RGB nie przenosi 576p jedynie 576i.

jaca71 napisał/a:
BTW. Dekoder N-ki po Componecie daje HD :)

Tak oczywyście tylko że rekorder nie da obrazu na VoD ponieważ wymaga to DHCP. Zwypły dekoder bez dysku może dać lepszy obraz po componencie (zależy od telewizora).

jaca71 - 03-02-2011, 09:04

krzychu napisał/a:
Tak oczywyście tylko że rekorder nie da obrazu na VoD ponieważ wymaga to DHCP

Komponent używałem tylko z "białym" dekoderem.
VoD faktycznie nie daje HD po komponęcie. Ba, powiem więcej VoD nie da wcale sygnału po HDMI jeśli nie będzie miało podłączonego odbiornika z HDCP ;)

krzychu napisał/a:
Znaczy RGB nie przenosi 576p jedynie 576i.

Widzisz różnicę? Ja nie. Ale mi chodziło o to że HDMI z sygnału SD nie zrobi HD :) To tak jakby po przegraniu VHS'a na DVD poprawiła się jakość nagrania :P

Anonymous - 03-02-2011, 09:13

krzychu napisał/a:
DHCP

HDCP:)

krzychu - 03-02-2011, 09:30

jaca71 napisał/a:

Widzisz różnicę? Ja nie.

Nie przyglądałem się. Ale różnica powinna być przy szybkim ruchu bocznym kamery (na 576i powinny być poszatkowane krawędzie).

jaca71 - 03-02-2011, 09:36

Na 50Hz wyświetlaczu sygnał natywnie nadawany z przeplotem będzie gorzej wyglądał jako progresiw. Daje niemiłe wrażenie strobowania - ja nie lubię, ale niektórzy zwą to Cinema Efekt :P
Anonymous - 03-02-2011, 14:54

Sorry, mój błąd...
krzychu napisał/a:
Mylisz chyba component (5 kabli z dźwiekiem) z kompozytem (3 kable z dźwiękim).

Faktycznie, pomyliłem compontent z kompozytem.