Komputery, RTV, AGD, Komorki - Szukam dobrego telewizora do 3000 zł :)
krzychu - 03-02-2011, 08:29
kuzi napisał/a: | Eeeee... twierdzisz, że na obrazie nie stracę przy komponencie? Toż to ta sama jakość co EURO. |
Niektóre telewizory przy podłaczeniu dekoderów HD przez component dawały lepszy obraz (więcej procesów poprawy jakości uruchamiały). Mylisz chyba component (5 kabli z dźwiekiem) z kompozytem (3 kable z dźwiękim). Swoją drogą kompozyt to nie EURO (Euro jest ma S-Video i RGB do dyspozycji).
jaca71 napisał/a: |
A co cudowny kabel HDMI zrobi z sygnałem z DVD że będzie lepszy niż po Componęcie lub RGB? |
Znaczy RGB nie przenosi 576p jedynie 576i.
jaca71 napisał/a: | BTW. Dekoder N-ki po Componecie daje HD |
Tak oczywyście tylko że rekorder nie da obrazu na VoD ponieważ wymaga to DHCP. Zwypły dekoder bez dysku może dać lepszy obraz po componencie (zależy od telewizora).
jaca71 - 03-02-2011, 09:04
krzychu napisał/a: | Tak oczywyście tylko że rekorder nie da obrazu na VoD ponieważ wymaga to DHCP |
Komponent używałem tylko z "białym" dekoderem.
VoD faktycznie nie daje HD po komponęcie. Ba, powiem więcej VoD nie da wcale sygnału po HDMI jeśli nie będzie miało podłączonego odbiornika z HDCP
krzychu napisał/a: | Znaczy RGB nie przenosi 576p jedynie 576i. |
Widzisz różnicę? Ja nie. Ale mi chodziło o to że HDMI z sygnału SD nie zrobi HD To tak jakby po przegraniu VHS'a na DVD poprawiła się jakość nagrania
Anonymous - 03-02-2011, 09:13
HDCP:)
krzychu - 03-02-2011, 09:30
jaca71 napisał/a: |
Widzisz różnicę? Ja nie. |
Nie przyglądałem się. Ale różnica powinna być przy szybkim ruchu bocznym kamery (na 576i powinny być poszatkowane krawędzie).
jaca71 - 03-02-2011, 09:36
Na 50Hz wyświetlaczu sygnał natywnie nadawany z przeplotem będzie gorzej wyglądał jako progresiw. Daje niemiłe wrażenie strobowania - ja nie lubię, ale niektórzy zwą to Cinema Efekt
Anonymous - 03-02-2011, 14:54
Sorry, mój błąd...
krzychu napisał/a: | Mylisz chyba component (5 kabli z dźwiekiem) z kompozytem (3 kable z dźwiękim). |
Faktycznie, pomyliłem compontent z kompozytem.
|
|
|