To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Outlandera - Mazda cx-7 lepasza od Outka????

lexus - 02-02-2011, 23:50

http://www.tok.fm/TOKFM/0,94256.html?str=2.Tutaj goście z tok fm gadają o samochodach ,jest cx i outlander, oba chwalą.Co do ceny to dał 110tyś(brutto) +3 za dodatkowe alusy z oponami zimowymi .Kupił autko w Bydgoszczy(koniec grudnia-10r) bo mieli najtaniej a jest z W-wy,.auto w lisingu z kratą ,7 miejsc,ksenon,rocford,bezkluczykowe,itp,lakier metalic brąz,2,0 did.Co do wyciszenia ,to mam(bliżniaka)1,6 partnera i nie ma porównania z OII jest dużo głośniej ,Każdy słyszy to co chce usłyszeć ,jeszcze raz proszę poczytajcie sobie testy porównujące różne auta. Nie ma tragedii z naszym panc wagenem :lol: Jak ktoś się ze mną nie zgadza to 1.patrz na cenę wyżej i kończy się dyskusja :D
DJ Fazi - 03-02-2011, 01:59

Filmiki na Youtube mówią same za siebie, nie udało mi się niczego powalającego znaleźć z CX-7 w stosunku do Outka :)
rezon - 03-02-2011, 07:44

lexus napisał/a:
że teraz glonojad jest lepiej wyciszony to ciszej chodzi klekot niż VW-ski common rail.
nie wiem jakim cudem osiągnęli wyniki tych pomiarów. Jeździłem Yeti z CR'ką - nie ma porównania z klekotem. 0,3Db różnicy nie byłbym w stanie wychwycić, nawet pomimo tego, że jest to skala logarytmiczna.
Muciek - 03-02-2011, 16:13

MITSUBISHI_WRC napisał/a:
Rezon Skoda Yeti to brzydal no a Outlander piękna bryka i jeszcze to ''rekinie spojrzenie''. :lol:

PS: Zresztą już na innym forum (E-Rajdy) napisałem że samochody z trzema diamentami na masce mają to coś. Tego czegoś (pomimo że też lubię te samochody) nie ma T..... jednym słowem Mitsubishi samochody z duszą a i kobiety podobno lubią Diamenty. :oops:

No wszyscy bardzo lubią diamenty i z dnia na dzień coraz więcej samochodów z pod tego znaku jeździ na naszych drogach, dlatego jak ktoś chce być oryginalny to Mitsubishi mu tego nie da, ale dla mnie to nie jest najważniejsze.

zegar - 03-02-2011, 19:40

dzis byla pierwsza przymiarka do cx-7 wyglada fajnie, w srodku cukierkowaty, ale cholera mmalo miejsca! z tylu, przy moim wzroscie 185, kolana wbijam w fotel :( bagaznik mniejszy niz w focusie. W sobote bedzie jazda... i to bedzie kluczowe.
mitsu00 - 03-02-2011, 20:14

zegar napisał/a:
dzis byla pierwsza przymiarka do cx-7 wyglada fajnie, w srodku cukierkowaty, ale cholera mmalo miejsca! z tylu, przy moim wzroscie 185, kolana wbijam w fotel :( bagaznik mniejszy niz w focusie. W sobote bedzie jazda... i to bedzie kluczowe.
Jaki masz budżet? Bardzo fajna jest też najnowsza KIA Sorrento 4x4 z dizelkiem 197KM i automatem. Jest jeszcze większa od OII zarowno zewnętrznie jak i pod względem bagażnika (1050l i 2200l po zlożeniu tylnej kanapy :shock: :shock: ) W najbogatszej wersji masz skórę, szyber, xenony i navi. Full wypas innymi słowy. Cenowo podobnie jak za OII Instyle z 2.2 i TC-SST.
Muciek - 03-02-2011, 20:35

mitsu00 napisał/a:
zegar napisał/a:
Jaki masz budżet? Bardzo fajna jest też najnowsza KIA Sorrento 4x4 z dizelkiem 197KM i automatem. Jest jeszcze większa od OII zarowno zewnętrznie jak i pod względem bagażnika. W najbogatszej wersji masz skórę, szyber, xenony i navi. Full wypas innymi słowy. Cenowo podobnie jak za OII Instyle z 2.2 i TC-SST.

No Kia Sorento też jest bardzo fajna, mój tata też ją oglądał, ale jak zobaczył cenę ~180kzł za tą wersję co go interesowała to podziękował :D Ale oczywiście jak ktoś się zastanawia nad 2.2 TC-SST to Kia jest bardzo dobrym wyborem i rywalem.

mitsu00 - 03-02-2011, 21:11

Muciek napisał/a:
No Kia Sorento też jest bardzo fajna, mój tata też ją oglądał, ale jak zobaczył cenę ~180kzł za tą wersję co go interesowała to podziękował Ale oczywiście jak ktoś się zastanawia nad 2.2 TC-SST to Kia jest bardzo dobrym wyborem i rywalem.
U mnie w Szwecji za tą wersję proszą 150kzł w przeliczeniu z SEK. Bagaznik to po prostu potęga i jakbym miał teraz wybierać to wziąłbym ja bez zastanowienia w takim konfigu. ma o wiele wyższy prześwit niz OII no i bajeczny automat. Jeździłem testówką i bardzo ładnie dzialał i silnik z 440Nm miodzio :D

[ Dodano: 03-02-2011, 21:13 ]
Cytat:

Co do Kii to nie wiadomo jak będzie z niezawodnością, Mitsubishi to sprawdzona marka i niezawodna technika.
W tej kwesti mógłbym polemizować...... Przeczytaj opis moich usterek przez pierwsze 3 lata.
mitsu00 - 03-02-2011, 21:22

Mitsu00 no cóż zdarza się (akurat trafiłeś na taki egzemplarz), większość jeździ bezproblemowo.
Może, może i nie. Na niemieckim forum OII użutkownicy misiów z 2.2 HDI opisują niemal identyczne problemy jak moje. Coś w tym zatem jest....
rezon - 03-02-2011, 21:33

Rezon Skoda Yeti to brzydal no a Outlander piękna bryka
tutaj pisałem tylko o silniku i zdziwieniu dot. wyników pomiaru. Ja Yeti też tak określam, ale znam osobę zachwyconą jej "urodą". Co do piękna Outka po liftingu mam raczej umiarkowany zachwyt. Przedlifitngowy bardziej mnie się podoba
Mitsubishi to sprawdzona marka i niezawodna technika.
tak, właśnie po 92kkm wymieniam sprzęgło i koło dwumasowe. To jest ta sprawdzona marka? Niezawodna owszem - na oparach sprzęgła wróciłem z Austrii głównie w trybie 2WD, bo 5 osób z bagażami i 4WD wyraźnie sygnalizowały konieczność wymiany. Połowa usterek wymienionych przez mitsu00 dotyczy też mojego Outka - skrzypienie nadwozia, obłażący z farby tłumik i kilka innych drobiazgów, których z uwagi na odległość do uczciwego ASO nie miałem czasu reklamować pod koniec gwarancji. Po sprawdzeniu pierwszego samochodu tej marki satysfakcji z jego posiadania i serwisowania mam aż nadto - nie zamierzam powtarzać błędu przez najbliższe kilkanaście lat.
mitsu00 - 03-02-2011, 22:10

rezon napisał/a:
tak, właśnie po 92kkm wymieniam sprzęgło i koło dwumasowe. To jest ta sprawdzona marka? Niezawodna owszem - na oparach sprzęgła wróciłem z Austrii głównie w trybie 2WD, bo 5 osób z bagażami i 4WD wyraźnie sygnalizowały konieczność wymiany.
Zatem to co pisalem wielokrotnie wczesniej ze sprzeglo w OII nie ma jakiegokolwiek zapasu, szczegolnie przy zwiekszaniu mocy, potwierdza sie w 100%. Zakladasz wzmocnione czy standard?
zegar - 03-02-2011, 23:09

mitsu00 napisał/a:
Jaki masz budżet?
ok 25-30K EUR
Komandor - 03-02-2011, 23:12

Sorento poprzedniej generacji (salonowe full wypas diesel - 180 kpln, rok 2004) obecnie 100 kkm:
-tempomat źle działał od początku (kolejne serwisy nie dały rady)
-automatyczna skrzynia biegów wymieniona przy 35 kkm (akcja serwisowa)
-burchle na błotnikach i klapie bagażnika po 5 latach użytkowania
-pęknięty wał napędowy przy 90 kkm
-skóra siedzeń wytarta do żywego (ale to już drobiazg)
-wiele innych drobnych usterek (też drobiazg)
-radio bez rds, zmieniarki
-słabieńkie hamulce (O2 w porównaniu to rewelka)

Nawet nie myślę o następnej generacji.

Pozdro

Muciek - 03-02-2011, 23:42

Komandor napisał/a:
Sorento poprzedniej generacji (salonowe full wypas diesel - 180 kpln, rok 2004) obecnie 100 kkm:

Pozdro

Outek to jednak złote auto.

mitsu00 - 04-02-2011, 00:38

Komandor napisał/a:

Pozdro
Ten nowy automat 6-biegowy to rewelka. W tym konfigu co jeździłem miał fabrycznie montowane NAVI z DVD, kamerą cofania i BT KENWOODA najnowszej generacji, więc nie ma co porównywać z jakąś "UNITRĄ" bez RDS-u :wink: . Co do reszty twoich uwag: no cuż, 7 lat gwarancji na auto, więc wszystko oprócz przetarcia skóry naprawi serwis w ramach gwarancji. Ale pod względem pojemności bagażnika - BAJKA, 1050l :shock: plus 2200l po złożeniu tylnej kanapy. Do tego równa podłoga. Toż to jak Transporter.....

[ Dodano: 04-02-2011, 00:41 ]
zegar napisał/a:
mitsu00 napisał/a:
Jaki masz budżet?
ok 25-30K EUR
Za 30k ojro masz nowe Sorrento 2,2 CRD 197 KM w wersji EX z manualem ale bez skóry, xenonów i innych bajerów. Albo poszukaj jakiegoś DEMO z małym przebiegiem w wyższym konfigu.... Bujnij się i oceń sam.