Nasze Miśki - PowerWagon II
Jogurt - 15-04-2011, 20:02
jacek11 napisał/a: | No bracie,aleś sobie furkę szczelił | hehe, wkońcu sie przestaną wszyscy nabijać jak przyjadę na ogólnopolski i mi się graty nie będą wysypywały jak drzwi otworzę bo teraz się wsio zmieści
londolut - 16-04-2011, 01:43
Jogurt napisał/a: | wsio zmieści | Yhmmm...do czasu... na Grudziąc ja miałem wanienkę i parę tobołów
pyjte - 16-04-2011, 09:29
londolut napisał/a: | Jogurt napisał/a: | wsio zmieści | Yhmmm...do czasu... na Grudziąc ja miałem wanienkę i parę tobołów |
To weźmie jeszcze Colta i się zmieści ;d
taurus2 - 22-04-2011, 20:46
Wszystkie dobrego, szerokiej drogi, bezawaryjności i przyjemności z użytkowania. Pozdrawiam
Jogurt - 07-05-2011, 23:24
pierwsze z zakupionych gratów trafiły na miejsce pracy:
silnik po wymianie oleju bez różnicy, skrzynia ciut lepiej - starego oleju nie brakowało, kolorystycznie też nie był najgorszy więc prawdopodobnie synchronizatory 2,3 są już zmęczone. płyn w sprzęgle zmieniony, hamulcownia ze zmianą płynu poczeka na wymianę rozrządu to na podnośniku słupowym sie wymieni (tak jestem leniwy ) reszta giftów będzie instalowana w miarę wolnego czasu.
misio pokazał na budziku takie coś:
pozatym zostały zaatakowane ramiona wycieraczek, standardowa sprawa w mitsu:
Jogurt - 09-05-2011, 21:19
takie o to skarby kryła dmuchawa:
problem wibracji na 2-4 biegu wyeliminowany. pozatym po wyjęciu filtra kabinowego na chłodnicy z klimy ukazała się mozaika z liści,igieł i ulotki. odkurzacz + łapka do śrubek i udało się wszystko wyciągnąć. sam filtr nie był bardzo zabrudzony. do nowego filtra przykleiłem piankową uszczelkę na całym obwodzie otworu, który idzie od dmuchawy. może nastepnym razem będzie mniej skarbów za filtrem. dziwne że nie ma takiej uszczelki na filtrze od razu, ta szpara musi być spora jeśli takie skarby przelatują obok filtra.
jacek11 - 09-05-2011, 21:33
Dziwna sprawa a może filtr był źle zamontowany?lub coś jest odkształcone?
Jogurt - 09-05-2011, 21:47
jacek11, wydaje mi się że to MMC dało ciała w temacie, albo producenci filtrów zamienników że nie wklejają tej uszczelki. widziałem gdzieś na forum post deejay'a z foto z taką samą mozaiką na tej chłodniczce za filtrem.
tucci - 09-05-2011, 21:57
Jogurt napisał/a: | zostały zaatakowane ramiona wycieraczek |
Ja sprawę załatwiłem raz i porządnie na długi okres czasu
Hugo - 09-05-2011, 23:41
jacek11 napisał/a: | może filtr był źle zamontowany?lub coś jest odkształcone? | Wszystko w porządku. To EA U mnie było to samo.
Wojciech Bogacz - 10-05-2011, 13:30
Jogurt napisał/a: | to do skrzynki tez są płukanki ? |
Ja tam dostałem wczoraj zalecenie od mojego mechanika co mi z dwóch skrzyń jedną będzie robił, żeby kupić płyn do mycia silników. Zakładam więc, że wnętrzności skrzyni zostaną potraktowane tym preparatem. Będzie też kąpiel elementów w oleju napędowym. Co w jakiej kolejności to nie wiem, ale dziś się okaże. Potem zaleje się to jakimś dobrym 75W90 i będzie klasa
Co do zgrzytania biegów przy ich wbijaniu - u mnie definitywnie poległ synchronizator w skrzyni (w przypadku dwójki), za to wyskakiwanie jedynki (a raczej jej niepoprawne wbijanie) spowodowane było zużytymi widełkami, które nie wciskały biegu na miejsce.
Krzyzak - 10-05-2011, 14:04
Prędzej tylko komora sprzęgła - nie widzę sensu mycia skrzyni w środku...
Wojciech Bogacz - 10-05-2011, 14:53
Krzyzak napisał/a: | Prędzej tylko komora sprzęgła - nie widzę sensu mycia skrzyni w środku... |
Podejrzewam, że to chodzi o kąpiel elementów, kół zębatych, sychronizatorów - żeby lepiej ocenić, które są lepsze i na tej podstawie wybrać z czego poskładać skrzynię.
jacek11 - 10-05-2011, 17:31
Hugo napisał/a: |
jacek11 napisał/a:
może filtr był źle zamontowany?lub coś jest odkształcone?
Wszystko w porządku. To EA U mnie było to samo. |
Kurcze,sprawdza się powiedzenie,że czym młodszy model,tym gorsze wykonanie
Hugo - 10-05-2011, 17:51
jacek11 napisał/a: | Kurcze,sprawdza się powiedzenie,że czym młodszy model,tym gorsze wykonanie | Cały czas.
|
|
|