To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Podkarpackie - XVI Zlot Podkarpacia - Dynów

witus86 - 06-05-2011, 23:30

Kamil_Ziomek napisał/a:
P.S. witus86 a jeśli to nie tajemnica to co to będzie za nabytek ?

Carisma DI-D 2003r chyba 115KM bo tak wynika z papierów a z nr. silnika na tabliczce że 102 konna i niczego już nie jestem pewien bo już 2 części mi do niej nie spasowały(do DI-D 115KM) tzn. osłony na przeguby i filtr oleju, kupiłem dzisiaj kompletny rozrząd i pasek napędzający ciekaw jestem czy choć to spasuje. sorki za zmianę tematu. jak spotkamy się na spocie to muszę kilka spraw omówić z użytkownikami podobnego autka.

gulgulq - 07-05-2011, 15:20

witus86 napisał/a:

Carisma DI-D 2003r chyba 115KM bo tak wynika z papierów a z nr. silnika na tabliczce że 102 konna i niczego już nie jestem pewien bo już 2 części mi do niej nie spasowały(do DI-D 115KM) tzn. osłony na przeguby i filtr oleju, kupiłem dzisiaj kompletny rozrząd i pasek napędzający ciekaw jestem czy choć to spasuje. sorki za zmianę tematu. jak spotkamy się na spocie to muszę kilka spraw omówić z użytkownikami podobnego autka.

raczej patrz na tabliczkę - choć u mnie niby tabliczka jest 115 KM a obok jest naklejka ze to jednak jest 102 KM

pasujący filtr oleju to bodajże PP-1.1 (Filtron)

102 KM a 115 Km różnię się raczej tylko turbiną i być może oprogramowaniem (komputerem) - reszta klamotów powinna być identyczna

po zmianie osłon - sprawdź jak pasuje opaska - u mnie osłonna z zamiennika była ciut grubsza i założenie opaski spowodowało ze haczyła ona o wahacz - po kilkunastu metrach urwało ją i trzeba było kombinować specjalną płaską opaskę zaciskaną (a nie skręcaną)

skoro kupiłeś rozrząd to nabytek już nabyty ::) ?? gratulacje :D

witus86 - 07-05-2011, 15:56

Dzięki :)

Opaska raczej dobrze pasuje, nie obciera ale dzięki za radę, sprawdzę za jakiś czas czy czasem nie spadła.

Problem z filtrem już rozwiązałem tzn. ktoś wcześniej założył zły filtr od cari 1.8 GDI taki dłuższy i mi przy wymianie założyli taki sam czyli op 545/2 chociaż program pokazywał krótki filtr OP 643/3, gwint w obu jest ten sam bo sprawdzałem w katalogu intercars'u różnią się tez trochę średnica i to mnie i mechanika zmyliło. Nie będzie się coś złego działo jak będę jeździł na tym filtrze z GDI do następnej wymiany?

gulgulq u mnie jest tak samo na tabliczce jest że mam silnik F9QT a obok na naklejce jest F9Q1 i 1.40(to nie wiem co znaczy) we wszystkich dokumentach niemieckich pisze że silnik ma 85kw czyli 115KM. Proszę napiszcie jak sprawdzić bez hamowni jaką moc ma ten silnik! może są jakieś różnice wzrokowe w wyglądzie turbiny???

Kurcze miałem założyć nowy temat o tym silniku a tu się rozpisałem, sorki!

cyklista - 09-05-2011, 16:49

gulgulq napisał/a:
cyklista napisał/a:
Zapas mięsiwa na niego i chętni potem do przejedzenia bo ja nie griluje dwóch kiełbasek, zazwyczaj to robię na 3 dni dla 4 osób,

zróbmy założenie że każdy prowiant przywozi dla siebie - później są problemy z rozliczaniem co kto ile zjadł i ile powinien wpłacić

Założenie bardzo dobre, ale grila wezme tylko wtedy jak będzie co na nim grilować, bo sam dla siebie to moge w domu. W dynowie kiełbaski na ognisku, chyba że ktoś ma ruszt przenośny który da się postawić nad ogniem, to by było najlepsze wyjście (albo jak ktoś w rzeszowie ma spawarkę? to zrobimy taki do czasu zlotu.)

ps. co do ankiety to powinna zawsze byc też ankieta negatywna czyli głosowania na termin w którym nie można (to przy większej ilości teminów) lub wielokrotnego wyboru (wtedy nie muszę się zastanawiac który z dwóch dostępnych wybrać i lepiej widać ilość chętnych)

gulgulq - 09-05-2011, 20:33

cyklista napisał/a:
ps. co do ankiety to powinna zawsze byc też ankieta negatywna czyli głosowania na termin w którym nie można (to przy większej ilości teminów) lub wielokrotnego wyboru (wtedy nie muszę się zastanawiac który z dwóch dostępnych wybrać i lepiej widać ilość chętnych)

fakt..poprawię się następnym razem :)

lama - 12-05-2011, 09:18

Panowie to może zróbmy 28 lub 29.....22 nie obiecuje ....
Mogę nie dać rady wrócić na czas....

adt81 - 12-05-2011, 09:51

Przy obecnym zainteresowaniu to marne szanse że w ogóle zlot dojdzie do skutku
Kamil_Ziomek - 12-05-2011, 22:16

Lama a gdzie ty się podziewasz jak Cię nie ma :D Zainteresowanie marne. Ma ktoś projekt jakiejś ulotki promującej forum to wydrukuję i zrobię akcje nalotową w okolicy :D
rosomak1983 - 13-05-2011, 23:22

spoko moze jakis tam zlot bedzie, dla mnie liczny nie musi byc :D
witus86 - 14-05-2011, 16:16

Może zróbmy nową listę kto będzie na spocie 22 maja?

1. Witus86 + osoba towarzysząca ;)

gulgulq - 15-05-2011, 09:13

widze ze opuscilem kraj i od razu cisza w temacie spotkania :twisted:
adt81 - 15-05-2011, 11:25

Ja czekam aż w końcu jakiś konkretny termin będzie pasował wszystkim ale obawiam się że do tego czasu to nas zima zastanie :P - mi pasuje właściwie każdy weekend więc jak już coś będzie wiadomo to się odezwę - over and out ;-)
krisu.m - 15-05-2011, 12:47

witam to jak z tym zlotem w Dynowie dzis czy 22 maja pozdrowienia dla wszystkich
Kamil_Ziomek - 15-05-2011, 14:13

Dziś mają 3 osoby a 22 ma kolejne 8 osób :D
A tak na serio to nawet w głosowaniu nie ma jakiegoś szału -11 osób :? Nie wiem jak w Dynowie ale dziś u mnie pogoda kiepska raczej jak na ognisko.

witus86 - 15-05-2011, 14:57

W Dynowie trochę z rana kropiło a teraz jest pochmurno i niepewna pogoda ale i tak Spot za tydzień :) (ja mieszkam niedaleko Dynowa nawet dzisiaj byłem tam w kościele)