To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Tylne zawieszenie

Krzyzak - 16-02-2007, 09:41

amortyzatory nie sa odpowiedzialne za wysokosc posadowienia auta (no chyba, ze maja inna dlugosc tloczyska) - za to odpowiedzialne sa sprezyny
Anonymous - 16-02-2007, 19:21

czyli u mnie stal sie cud?
sprezyn nie wymienialem, a auto nie ugina sie tak bardzo pod ladunkiem w bagazniku.

Musisz przyznac Krzyzak, że dzięki nowym amorom caly uklad jest sztywniejszy i bardziej naciagniety, a co za tym idzie trudniej go nizej docisnac.

Ronald - 17-04-2015, 21:18
Temat postu: Tylne zawieszenie
Pytanie do osób znających się ma mechanice Carismy. Spotkałem się z opinią jednego fachowca, że tuleje z tyłu mogą być na odwrót założone. Pytanie dotyczy tulei na wahaczu wzdłużnym, tulei mocowanej do nadwozia. Czy istnieje taka możliwość, aby ktoś założył te tuleje na odwrót?
Jaro1974 - 21-04-2015, 15:09

Ronald, Nie wiem co ten mechanik czy jak to nazwałeś "fachowiec" naprawia. Nie wiem też jaki by był sens zakładania odwrotnie tulei skoro ona i tak cała pracuje. Moim zdaniem to jest bez sensu. A tak na przyszłość to proponuję się wpierw przywitać ze wszystkimi użytkownikami forum w tym oto temacie: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=18 , a następnie zakładać temat na który chcemy uzyskać jakiekolwiek informacje :wink: Pozdrawiam, Jarek :wink:
Ronald - 21-04-2015, 22:29
Temat postu: Tylne zawieszenie
Widocznie ten Pan co mi sprzedał taką informację mógłby napisać nową część Harriego Portera :lol: ... po wizycie i kontroli zbieżności w konkretnym serwisie, okazuje się, że wszystko z tulejami jest w najlepszym porządku.
Jaro1974 - 21-04-2015, 23:06

Nie wiem czy Harry Potter nie byłby dla niego zbyt ciężkim tematem. Ja bym mu proponował pisać jakieś drobne bajki dla dzieci do lat 2. One jeszcze zbyt wiele nie rozumieją :twisted: :wink: