To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - udało mi się pozbyć Outlandera

joachim69 - 27-07-2011, 10:56

jaceksu79 napisał/a:
Po co kupować nowy samochód i psuć go programem? Nie lepiej już przy zakupie sugerować się osiągami? Tak trochę nie rozumiem tego...
no jakby to był box od rali artu to oczywiście masz rację ,ale to jest normalny soft napisany pod ten silnik z delikatnie ruszoną sprężarką itd :lol: , co do osiągów to w tej chwili nie ma nic mocniejszego w ofercie Bmw,dlatego od razu nastawiałem się na program

[
[ Dodano: 27-07-2011, 11:09 ]
borsak1 napisał/a:
@-WALDOR- na reszcie ktoś mu dokopał. Na prawdę nie każdego stać na X5 to ze ciebie stać świetnie oby tak dalej, ale nie krytykój całego Mitsubishi z powodu twojego niezadowolenia z samochodu bo być może twój nowy nabytek okaże się jeszcze gorszy. Swoją drogą największą wadą BAWAREK jest to że są ładne tylko prze ROK.

[ Dodano: 19-07-2011, 13:53 ]
No patrząc na awaryjnośc twojego x5 jest gorzej niż z Outlanderem:

http://www.auto-swiat.pl/...ale-nie-bez-wad
http://autokult.pl/2011/0...lemy-bmw-x5-e53

to tylko 2 pozycje z wielu wiec nie chwal dnia przed zachodem słońca !
pokazujesz model e53 a ten obecny to e70 Fl także dwa różnie światy kolego , wolę żeby był ładny tylko przez rok niż paskudny w momencie wyprodukowania :wink:
rezon - 27-07-2011, 12:51

jaceksu79 napisał/a:
Po co kupować nowy samochód i psuć go programem
Wiesz, Jacek, czasami wgrywany program jest lepszy od ori :) Mam na myśli oczywiście programy indywidualnie dobierane i modyfikowane na hamowni pod dany egzemplarz, a nie wgrywane gotowce. Sam wiesz, że jednakowe programy producenckie nie mogą być tak robione. Przyspieszenia i elastyczność Outka-traktora są zupełnie inne, bezpieczeństwo i przyjemność jazdy tym samym większe. A zużycie paliwa u mnie praktycznie bez zmian - nawet jestem w stanie zejść niżej niż przed tuningiem. Tylko sprzęgło i dwumasa nie lubią w Outku tuningu :(
mitsu00 - 27-07-2011, 13:35

joachim69 napisał/a:
no jakby to był box od rali artu to oczywiście masz rację ,ale to jest normalny soft napisany pod ten silnik z delikatnie ruszoną sprężarką itd , co do osiągów to w tej chwili nie ma nic mocniejszego w ofercie Bmw,dlatego od razu nastawiałem się na program
Dziwne podejscie..... W BMW masz 6 roznych miejsc gdzie kody bledu sie zapisuja i ZAWSZE GWARANTUJE ci ze jak cos ci rypnie w trakcie obowiazywania gwarancji, to ASO bedzie wiedziec czy kiedykolwiek byly zmieniane parametry sterownika. To nie archaiczne ECU jak w Mitsu.... :finga: Zawsze zostaje slad. Mialem juz 3 beemki nowe i wiem to z info kumpla ktory jest szefem serwisu 1 z warszawskich ASO. Zycze ci bezawaryjnej jazdy, ale zapamietaj co napisalem... :wink:
joachim69 - 27-07-2011, 13:46

Mitsu wiem o tym ,to też nie jest moje pierwsze Bmw , teraz troszkę procedury się pozmieniały i jest niby większy strach ale w przypadku BSI Ultimate podchodzą życzliwiej do klienta i to jest tak że ich komp serwisowy losowo łączy się z centralą w celu weryfikacji :lol: :lol: co do samych ASO to ja warszawę omijam szerokim łukiem a w innych serwisach bmw obsługa nie polega na odbijaniu piłeczki z importerem jak to jest w przypadku MMC
jest ryzyko jest zabawa jak to mówią :lol:
moja krowa na pastwisku :lol:

mitsu00 - 27-07-2011, 14:45

joachim69 napisał/a:
Mitsu wiem o tym ,to też nie jest moje pierwsze Bmw , teraz troszkę procedury się pozmieniały i jest niby większy strach ale w przypadku BSI Ultimate podchodzą życzliwiej do klienta i to jest tak że ich komp serwisowy losowo łączy się z centralą w celu weryfikacji :lol: :lol: co do samych ASO to ja warszawę omijam szerokim łukiem a w innych serwisach bmw obsługa nie polega na odbijaniu piłeczki z importerem jak to jest w przypadku MMC
jest ryzyko jest zabawa jak to mówią :lol:
moja krowa na pastwisku :lol:
[url=http://img20.imagesh...iez.jpg]Obrazek[/URL]
O skrzynie raczej bym sie nie martwil bo ta nowa 8-biegowa ZF ma zapasu do 750 Nm, raczej jakby cos z TURBO zaczelo byc nie HALO, to zaczeli by grzebac i to dosyc gruntownie..... tak czy inaczej, zycze samej bezawaryjnej jazdy.

P.S. W Inszkapie na Al. 1000-lecia nie masz co sie obawiac :wink:

joachim69 - 27-07-2011, 15:00

wiesz ta skrzynia to w sumie taka stara nowa bo Ona jest tylko rozwinięciem tamtego poprzedniego ZFa ale mam nadzieję że nie będzie mi dane sprawdzać :lol: