Chcę Kupić Outlandera - [II 2.0 DID] Outlander II DID 2007
DJ Fazi - 22-07-2011, 15:25
-WALDOR- napisał/a: | lexus napisał/a: | Panowie wszystko zależy od kasy jaką się posiada lub chce wydać na auto .mnie stać było na outlandera i jestem zadowolony ,jak bym miał na zbyciu jeszcze ze 200tyś to pewnie bym kupił infinity albo lexusa .Co nie oznacza że jestem z outka niezadowolony wiedziałem co kupuję nikt nie wymaga od suv-a zachowania limuzyny nie ten segment.Kolego Detlef nie słuchaj za bardzo kolegów którzy tak narzekają na outlander ,.Ten samochód zawsze kiedy o nim mowa czy to w prasie czy radio czy tv ma mega pozytywne opinie .Jest najepiej sprzedającym suv-m w swojej klasie ,i to od kilku lat .to naprawdę solidne auto ,co nie znaczy że bez wad.Ja mam kupione używkę i zero problemów od 1,5roku (07rok).W trasie robie ok 1500km bez problemu na raz i czuję się całkiem dobrze .Nie jest też głośno jak tu piszą , a przynajmniej porównywalnie do innych aut segmentu.Np.w tescie motoru nr 27 z 2010r mierzono poziom chałasu w 8 autach( z dieslem) tego segmentu . cytuję Chałas przy 50/godz FORD-59,8 ,, HONDA- 59,0,, HYUNDAI-60,3 ,, MITSUBISHI-61,1,, SKODA -61,2 SUZUKI-62,2 TOYOTA-59,5 VW-60,2 ,,,,, Przy 100/godz; F- KUGA-67,0 ,, H-CR-V -65,8 ,, HY-IX35-66,2 ,, M-OUTLANDER 66,6 ,, S-YETI-65,5 ,, S-GR.VITARA- 68,6 ,, T-RAV4-66,4, , VW-TIGUAN 66,0 . Jak widać mitsu jest tu w środku tabeli ,a ogólnie w tym teście zdobył PIERWSZE miejsce ,zresztą nie tylko w tym ale i w kilku innych które mam.I do tych aut można porównywać outlandera a nie z brykami za 250tyś |
w pełni zgadzam się z powyższa opinią...od siebie dodam, że poziom hałasu zmniejszył się w outku po lifcie...przynajmniej w moim subiektywnym odczuciu i nie jest jakoś szczególnie dokuczliwy...testowałem ostatnio Outka na trasie Gdynia - Praga z jednym postojem , a w samochodzie 2 osoby dorosłe, 3 dzieci w tym 2 w fotelikach i pies w kojcu, w bagażniku plus bagaże na tydzień...bez bagażnika dachowego...10 godzin jazdy w dzień i spoko...plecy nie bolą ,klima działa, rodzinka wyspana ,pies też...średnia na całej trasie 91km/h..spalanie 7,5l/100 z załączonym AWD..
spowrotem podobnie...pomimo ,że temperatura na zewnątrz w cieniu wynosiła 30-32 stopnie..po takim "rajdzie" człowiek nie jest styrany i może w spokoju oddać się degustacji wytworów browarnictwa wszelakiego bez pomocy ortopedycznej.. |
Również podzielam opinię, dodam że jechałem na mniejszej trasie Gdańsk - Wierchomla. Kolega z rodzinką osobówką wyjechali o 5:00 rano my godzinkę później. On zawodowy kierowca po trasie był tak zmęczony że musiał iść spać, my poszliśmy na basen
Dojechaliśmy 15 min. po nich.
jurekschroda - 22-07-2011, 17:52
Cytat: | od siebie dodam, że poziom hałasu zmniejszył się w outku po lifcie...przynajmniej w moim subiektywnym odczuciu i nie jest jakoś szczególnie dokuczliwy |
Rzeczywiście jest odczuwalnie ciszej, a i środek Outka przyjemniejszy dla oka. Te zegary... mniam !
Cytat: | Również podzielam opinię, dodam że jechałem na mniejszej trasie Gdańsk - Wierchomla. Kolega z rodzinką osobówką wyjechali o 5:00 rano my godzinkę później. On zawodowy kierowca po trasie był tak zmęczony że musiał iść spać, my poszliśmy na basen
Dojechaliśmy 15 min. po nich. |
A zimą dojedziesz 15 min przed nimi
rezon - 22-07-2011, 21:54
DJ Fazi napisał/a: | Również podzielam opinię, dodam że jechałem na mniejszej trasie Gdańsk - Wierchomla. Kolega z rodzinką osobówką wyjechali o 5:00 rano my godzinkę później. On zawodowy kierowca po trasie był tak zmęczony że musiał iść spać, my poszliśmy na basen | A ja niestety po dwóch tygodniach spędzania w Outku 4-5h dziennie zaczynam to boleśnie odczuwać w czasie jazdy - brak regulacji wzdłużnej kierownicy utrudnia dopasowanie się. Kwestia pójścia spać czy na basen w większej mierze zależy od tego jakie były dni przed wyjazdem niż samej jazdy.
DJ Fazi - 23-07-2011, 08:07
rezon napisał/a: | DJ Fazi napisał/a: | Również podzielam opinię, dodam że jechałem na mniejszej trasie Gdańsk - Wierchomla. Kolega z rodzinką osobówką wyjechali o 5:00 rano my godzinkę później. On zawodowy kierowca po trasie był tak zmęczony że musiał iść spać, my poszliśmy na basen | A ja niestety po dwóch tygodniach spędzania w Outku 4-5h dziennie zaczynam to boleśnie odczuwać w czasie jazdy - brak regulacji wzdłużnej kierownicy utrudnia dopasowanie się. Kwestia pójścia spać czy na basen w większej mierze zależy od tego jakie były dni przed wyjazdem niż samej jazdy. |
Cóż człowiek to jest takie "zwierzę" które bardzo szybko się przyzwyczaja do dobrodziejstw i Outek staje się Polonezem
rezon - 23-07-2011, 10:55
DJ Fazi napisał/a: | Cóż człowiek to jest takie "zwierzę" które bardzo szybko się przyzwyczaja do dobrodziejstw i Outek staje się Polonezem | co prawda to prawda. A i PESEL swoje dorzuca
13zbyszek13 - 24-07-2011, 21:54
pkwiat napisał/a: | Dokładnie.
Opierając się na Twoich danych z motostat.pl to od 10.2010 przejechałeś autostradami jakieś 150 km ( co prawdopodobnie zabrało Ci ok. 1 - 1,5 godz.). |
Wesoły kolego jesteś. BARDZO
pkwiat - 24-07-2011, 22:29
13zbyszek13 napisał/a: | Wesoły kolego jesteś. BARDZO |
Czy ja wiem. Raczej cyniczny.
13zbyszek13 - 25-07-2011, 08:36
pkwiat napisał/a: | Czy ja wiem. Raczej cyniczny. |
Widać taki masz charakter, miłego dnia.
joachim69 - 27-07-2011, 20:35
mitsu00 napisał/a: | MetalMania napisał/a: | Kupiłem Outlandera ze względy na dziecko. Moje miesięczne słoneczko śpi słodziutko i nic mu nie przeszkadza, a zrobiła już z nami trasę 100 km. Nie słuchaj pieprzenia o jakiejś tragedii w środku z komfortem, że niby w Rudym 102 jest ciszej. Są ludzie, co zawsze i na wszystko narzekać będą. A co do aerodynamiki i SUV-a - czy to się aby nie wyklucza ??
Jedno jest pewne- bagażnik może i duży, ale bez dachowego to się nie obędzie | Pieprzenia powiadasz.....? Ciekawie merytorycznie podbudowana argumentacja. Ja porownuje wyciszenie w OII do zwyklych aut dla Kowalskiego, nie z jakimis furami za 200-300 tys jak tu jeden na forum z Warszawy to robi i we wszystkim wybrzydza. W porownaniu z takim Passatem, Volvo V50, czy nawet kilkuletnia Octawia czy Superbem, w OII nawet przy 120 km/h jak dla mnie huczy. Jezdzac samemu, nie przejmowalem sie tym za bardzo, bo wlaczalem muze na full, ale z pasazerami, to byla inna bajka. Wszystko jednak zalezy od tolerancji uzytkownika... Co do pojemnosci bagaznika i ogolnie wnetrza, to jak na te klase auta - nieporownywalna |
dobrze że zacząłeś wytykać wszystkim znane wady Outlandera po tym jak go zamieniłeś na kolejne cudo techniki od Mitsu
regon - 28-07-2011, 09:31
joachim69 napisał/a: | dobrze że zacząłeś wytykać wszystkim znane wady Outlandera |
zawsze o nich pisał, a ty jeszcze nie jesteś na forum bmk-i?
sylb - 28-07-2011, 11:32
Z innej beczki, przez tydzień byłem „zmuszony” jeździć Toyota Avensis. Po przesiadnięciu się s powrotem do swojego O2, człowiek dostrzega że ten samochód ma naprawdę sporo wad.
-WALDOR- - 28-07-2011, 11:39
regon napisał/a: | joachim69 napisał/a: | dobrze że zacząłeś wytykać wszystkim znane wady Outlandera |
zawsze o nich pisał, a ty jeszcze nie jesteś na forum bmk-i? |
chyba nie, by tam zostać przyjęty musi jeszcze ogolić głowę i dziarę(koniecznie jakąś męską) strzelić no i koniecznie łańcuch zarzucić ...
poza tym o czym by tam pisał ...
mitsu00 - 28-07-2011, 12:33
-WALDOR- napisał/a: | chyba nie, by tam zostać przyjęty musi jeszcze ogolić głowę i dziarę(koniecznie jakąś męską) strzelić no i koniecznie łańcuch zarzucić ...
poza tym o czym by tam pisał ... | Oj chyba pomylily ci sie pojecia chlopie..... Dresy i beemki jak najbardziej, ale takie do rocznika maksymalnie 92'
regon - 28-07-2011, 13:54
-WALDOR- napisał/a: | hyba nie, by tam zostać przyjęty musi jeszcze ogolić głowę i dziarę(koniecznie jakąś męską) strzelić no i koniecznie łańcuch zarzucić ... |
zapomniałeś o szklanych drzwiach aby paski na dresie były widoczne
-WALDOR- - 28-07-2011, 14:24
mitsu00 napisał/a: | -WALDOR- napisał/a: | chyba nie, by tam zostać przyjęty musi jeszcze ogolić głowę i dziarę(koniecznie jakąś męską) strzelić no i koniecznie łańcuch zarzucić ...
poza tym o czym by tam pisał ... | Oj chyba pomylily ci sie pojecia chlopie..... Dresy i beemki jak najbardziej, ale takie do rocznika maksymalnie 92' |
właśnie nie koniecznie...X5 to ulubiona fura tych "dużych"(przynajmniej u nas)...tacy to na obwodnicy trójmiasta kilometr przed przeganiają długimi z lewego pasa...
ci z roczników 92 to zupełnie inna bajka...
ps. chociaż asystent parkowania mnie nie przekonuje jakoś...
http://www.metacafe.com/w...parking_bmw_x5/
albo kontrola trakcji...
http://www.metacafe.com/w...Y68/bmw_x5_avi/
za to na śniegu...normalnie ratrak..
http://www.youtube.com/watch?v=kouuxfnQ5h8
|
|
|