[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Fabryczny zestaw głośnomówiący - Bluetooth Hands Free Module
Navynov - 26-05-2009, 09:31
Luk napisał/a: | Może być jeszcze tak, że ten system nie współpracuje z jakimś modelem telefonu, ale N E66 jest chyba dość popularna... |
ja mam Sony Ericssona K550i - nie ma z nim problemów. Może ten system lubi tylko japońskie telefoniki Spróbuj z innym mobile phone.
Demonic - 27-05-2009, 08:19
Ja mam E66 i działa.
cherry1970 - 28-05-2009, 22:25
Masz źle wprowadzoną nazwę telefonu, nazwa wypowiedziana podczas parowania musi być taka ja nazwa w opcjach bluetooth w telefonie. W moim przypadku podczas parowania facet z salonu zapytał jak się nazywa telefon, ja na to nokia n95 i taką nazwę wprowadził podczas parowania. Wpadłem na to po 2 tyg., teraz wszystko działa
Trik - 28-05-2009, 23:04
Coś tu nie halo z ta nazwą. Ja wprowadziłem swoje imię jeszcze ze starym telefonem i wszystko gra, Telefon miałem najpierw Moto K1 a teraz HTC. Po przełożeniu karty SIM do HTC i uruchomieniu Hands Free System w aucie telefon znalazł system i po wszystki. Moze PIN podawany przy parowaniu jest inny niz wklepany do telefonu.
Luk - 29-05-2009, 02:15
cherry1970, nazwa, którą nadajesz wypowiadając nie ma tu nic do rzeczy, jest tylko po to, żebyś mógł skontrolować które urządzenie jest podłączone (jak masz sparowanych kilka). Możesz sobie nazwać telefon "dupa" Przecież system nie potrafi rozpoznawać nazw własnych, a tylko te, które zostały zdefiniowane, albo są w jego słowniku. On nie wie, ze "nokia en dziewiećdziesiąt pięć" to n95
Trik - 29-05-2009, 11:46
Obstawiam PIN parowania w systemie i telefonie
hubertk - 29-05-2009, 19:38
Demonic napisał/a: | Ja mam E66 i działa. |
U mnie wszystko działa OK, poza wybieraniem numeru (dial/call), Misiek rozpoznaje porawnie numer, jest komunikat wybieram numer, a potem wisi, nie wybiera numeru.
Czy w jakiś specjalny sposób konfigurowałeś telefon, jakieś opcje etc.???
cherry1970 - 29-05-2009, 21:00
Ad Luk - Być może to zbieg okoliczności, bądź tzw myślenie magiczne, jednak u mnie po tej zmianie działa wszystko. Odnośnie nazwy "DUPA" to gratuluję wyboru, brzmi dumnie, rozumiem że nazwa jest zastrzeżona tla twojego telefonu?
Luk - 29-05-2009, 22:41
cherry1970, "dupa" absolutnie nie jest zastrzeżona, powiem więcej: nie mógłbym zastrzec, gdyż jest to najczęściej używane słowo jako nazwa pliku, zmiennej itp w informatyce! Dobra, koniec dyskusji, bo to OT.
maki - 13-06-2009, 22:57 Temat postu: Hands Free system- brak ID dzwoniącego Witam,
Mam Lancerka ES-Sport z 2008 roku.
Mam mały problem związany z systemem Hands Free. A dokładniej: sparowałem telefon, mogę odbierać telefony, itd. Ale, nie mogę poradzić sobie z wyświetlaniem ID dzwoniącego. Numer mi się wyświetla, ale nie ma nazwy. Znalazłem listę telefonów, które mają w pełni współpracować z systemem, ale zastanawiam się czy jest sens kupić i wtedy próbować.
Co zrobić z tym fantem?
Drugi problem to wybieranie numerów. Czy numery muszą być zapisane w książce telefonicznej w samochodzie?
Nie mam instrukcji obsługi, samochód sprowadziłem z USA...
pozdrawiam
sla - 14-06-2009, 00:07 Temat postu: Re: Hands Free system- brak ID dzwoniącego
maki napisał/a: | Czy numery muszą być zapisane w książce telefonicznej w samochodzie |
Tak i wtedy zobaczysz też nazwę dzwoniącego
scoro - 14-06-2009, 00:12
maki napisał/a: | Ale, nie mogę poradzić sobie z wyświetlaniem ID dzwoniącego. Numer mi się wyświetla, ale nie ma nazwy |
Wydaje mi się, że tylko nr dzwoniącego będzie się wyświetlał Nie zauważyłem opcji, która pozwalałaby na wprowadzenie nazwy kontaktu. Chyba, że masz na myśli "kontakt" systemu z ksiażką adresową w Twoim telefonie, ale wątpię, żeby w ogóle taka opcja w tym systemie była (u mnie bynajmniej nie ma).
maki napisał/a: |
Drugi problem to wybieranie numerów. Czy numery muszą być zapisane w książce telefonicznej w samochodzie? |
"Call" + nazwa_kontaktu
"Dial" + nr_tel
Ręcznie oczywiście też można poprzez wybranie z klawiatury telefonu/książki adresowej, ale to chyba nie o to chodzi
Edit:
sla napisał/a: |
Tak i wtedy zobaczysz też nazwę dzwoniącego |
No proszę, tego to nie wiedziałem, jutro muszę sprawdzić
sla - 14-06-2009, 00:18
Cytat: | Chyba, że masz na myśli "kontakt" systemu z ksiażką adresową w Twoim telefonie, ale wątpię, żeby w ogóle taka opcja w tym systemie była (u mnie bynajmniej nie ma).
|
To nie można przepisać książki adresowej do systemu? Nawet w moim TomTom 700 jest taka opcja i po skopiowaniu do urządzenia pokazują się przypisane numerom telefonu nazwiska.
roobku - 14-06-2009, 10:47
maki napisał/a: | Znalazłem listę telefonów, które mają w pełni współpracować z systemem |
tak z ciekawości, możesz podać listę tych telefonów ?
Luk - 14-06-2009, 13:48
W czasie sygnału połączenia przychodzącego NIE zobaczycie nazwy, a tylko nr telefonu. Książka adresowa w samochodzie nie ma wpisanych nazw kontaktów alfanumerycznie, tylko "dźwiękowo". Mogłoby wprawdzie mówic: "Incoming call. Stefan is calling", ale w miejsce "Stefan" wypowiadałoby dokładnie to, co powiedziało się przy wprowadzaniu kontaktu do książki, głosem właściciela. Tak jak wypowiada nazwę telefonu po podłączeniu.
|
|
|