To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Fabryczny zestaw głośnomówiący - Bluetooth Hands Free Module

Navynov - 26-05-2009, 09:31

Luk napisał/a:
Może być jeszcze tak, że ten system nie współpracuje z jakimś modelem telefonu, ale N E66 jest chyba dość popularna...

ja mam Sony Ericssona K550i - nie ma z nim problemów. Może ten system lubi tylko japońskie telefoniki :) Spróbuj z innym mobile phone.

Demonic - 27-05-2009, 08:19

Ja mam E66 i działa.
cherry1970 - 28-05-2009, 22:25

Masz źle wprowadzoną nazwę telefonu, nazwa wypowiedziana podczas parowania musi być taka ja nazwa w opcjach bluetooth w telefonie. W moim przypadku podczas parowania facet z salonu zapytał jak się nazywa telefon, ja na to nokia n95 i taką nazwę wprowadził podczas parowania. Wpadłem na to po 2 tyg., teraz wszystko działa
Trik - 28-05-2009, 23:04

Coś tu nie halo z ta nazwą. Ja wprowadziłem swoje imię jeszcze ze starym telefonem i wszystko gra, Telefon miałem najpierw Moto K1 a teraz HTC. Po przełożeniu karty SIM do HTC i uruchomieniu Hands Free System w aucie telefon znalazł system i po wszystki. Moze PIN podawany przy parowaniu jest inny niz wklepany do telefonu.
Luk - 29-05-2009, 02:15

cherry1970, nazwa, którą nadajesz wypowiadając nie ma tu nic do rzeczy, jest tylko po to, żebyś mógł skontrolować które urządzenie jest podłączone (jak masz sparowanych kilka). Możesz sobie nazwać telefon "dupa" :) Przecież system nie potrafi rozpoznawać nazw własnych, a tylko te, które zostały zdefiniowane, albo są w jego słowniku. On nie wie, ze "nokia en dziewiećdziesiąt pięć" to n95 :D
Trik - 29-05-2009, 11:46

Obstawiam PIN parowania w systemie i telefonie :wink:
hubertk - 29-05-2009, 19:38

Demonic napisał/a:
Ja mam E66 i działa.

U mnie wszystko działa OK, poza wybieraniem numeru (dial/call), Misiek rozpoznaje porawnie numer, jest komunikat wybieram numer, a potem wisi, nie wybiera numeru.
Czy w jakiś specjalny sposób konfigurowałeś telefon, jakieś opcje etc.???

cherry1970 - 29-05-2009, 21:00

Ad Luk - Być może to zbieg okoliczności, bądź tzw myślenie magiczne, jednak u mnie po tej zmianie działa wszystko. Odnośnie nazwy "DUPA" to gratuluję wyboru, brzmi dumnie, rozumiem że nazwa jest zastrzeżona tla twojego telefonu?
Luk - 29-05-2009, 22:41

cherry1970, "dupa" absolutnie nie jest zastrzeżona, powiem więcej: nie mógłbym zastrzec, gdyż jest to najczęściej używane słowo jako nazwa pliku, zmiennej itp w informatyce! :D Dobra, koniec dyskusji, bo to OT. :D
maki - 13-06-2009, 22:57
Temat postu: Hands Free system- brak ID dzwoniącego
Witam,

Mam Lancerka ES-Sport z 2008 roku.

Mam mały problem związany z systemem Hands Free. A dokładniej: sparowałem telefon, mogę odbierać telefony, itd. Ale, nie mogę poradzić sobie z wyświetlaniem ID dzwoniącego. Numer mi się wyświetla, ale nie ma nazwy. Znalazłem listę telefonów, które mają w pełni współpracować z systemem, ale zastanawiam się czy jest sens kupić i wtedy próbować.
Co zrobić z tym fantem?

Drugi problem to wybieranie numerów. Czy numery muszą być zapisane w książce telefonicznej w samochodzie?

Nie mam instrukcji obsługi, samochód sprowadziłem z USA...

pozdrawiam

sla - 14-06-2009, 00:07
Temat postu: Re: Hands Free system- brak ID dzwoniącego
maki napisał/a:
Czy numery muszą być zapisane w książce telefonicznej w samochodzie

Tak i wtedy zobaczysz też nazwę dzwoniącego

scoro - 14-06-2009, 00:12

maki napisał/a:
Ale, nie mogę poradzić sobie z wyświetlaniem ID dzwoniącego. Numer mi się wyświetla, ale nie ma nazwy

Wydaje mi się, że tylko nr dzwoniącego będzie się wyświetlał ;) Nie zauważyłem opcji, która pozwalałaby na wprowadzenie nazwy kontaktu. Chyba, że masz na myśli "kontakt" systemu z ksiażką adresową w Twoim telefonie, ale wątpię, żeby w ogóle taka opcja w tym systemie była (u mnie bynajmniej nie ma).

maki napisał/a:

Drugi problem to wybieranie numerów. Czy numery muszą być zapisane w książce telefonicznej w samochodzie?

"Call" + nazwa_kontaktu
"Dial" + nr_tel
Ręcznie oczywiście też można poprzez wybranie z klawiatury telefonu/książki adresowej, ale to chyba nie o to chodzi :)

Edit:
sla napisał/a:

Tak i wtedy zobaczysz też nazwę dzwoniącego

No proszę, tego to nie wiedziałem, jutro muszę sprawdzić ;)

sla - 14-06-2009, 00:18

Cytat:
Chyba, że masz na myśli "kontakt" systemu z ksiażką adresową w Twoim telefonie, ale wątpię, żeby w ogóle taka opcja w tym systemie była (u mnie bynajmniej nie ma).

To nie można przepisać książki adresowej do systemu? Nawet w moim TomTom 700 jest taka opcja i po skopiowaniu do urządzenia pokazują się przypisane numerom telefonu nazwiska.

roobku - 14-06-2009, 10:47

maki napisał/a:
Znalazłem listę telefonów, które mają w pełni współpracować z systemem

tak z ciekawości, możesz podać listę tych telefonów ?

Luk - 14-06-2009, 13:48

W czasie sygnału połączenia przychodzącego NIE zobaczycie nazwy, a tylko nr telefonu. Książka adresowa w samochodzie nie ma wpisanych nazw kontaktów alfanumerycznie, tylko "dźwiękowo". Mogłoby wprawdzie mówic: "Incoming call. Stefan is calling", ale w miejsce "Stefan" wypowiadałoby dokładnie to, co powiedziało się przy wprowadzaniu kontaktu do książki, głosem właściciela. Tak jak wypowiada nazwę telefonu po podłączeniu.