To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Śląskie - Poszukiwane osoby do filmu o motoryzacji

Hubeeert - 10-02-2012, 08:18

alex87 napisał/a:
domyslam sie iz osoby ktore wyrazają chec projektu i są bardziej zwiazane z MM niz ja sam, chcialby by filmik byl pod ich szyldem. ja w swojej wizji nigdzie nie widzialem promowania MM, ale jest taka mozliwosc.

Niezwykła wręcz łaskawość jak na kogoś kto korzysta z Forum MM w celu realizacji swojego pomysłu.

alex87 napisał/a:
jadnak na chwile obecną proponuję zmienic tytul tematu by nadac niezaleznosc projektowi a gdy sie uda i bedzie gotowy dopiero wtedy pytac o zdanie osoby odpowiedzialne za udostepnienie marki/znaku czy czym to tam jeszcze jest to cale MM.

poza tym z tym wg mnie niepotrzebnych postow mysle iz niektore osoby mogly sie zrazic do tematu - wrecz ten caly sceptycyzm i brak aprobaty z powodu jakichs urojen moglem wercz sie poczuc sugestywnie odciagany od realizacji.
chcialbym wyjasnic urojenia - mowiac wyscig nie widzie zbieznosci z lamaniem przepisow. za kazdym razem gdy kogos wyprzedzam a ta osoba przyspiesza ale jesli nie przekraczam predkosci moge to nazwac wyscigiem. a jesli to zfilmuje i umieszcze w filmiku to rozumiem iz hubert zabrania łączenia produkcji z MM gdyz jest to niezgodne z przepisami.

Nie podoba mi się sposób w jaki wypowiadasz się o Mitsumaniakach. Znak został zastrzeżony po to, żebyśmy uniknęli przeróżnych cwaniaków próbujących promować swoje małe partykularne interesiki naszym szyldem.

Szczytem chamstwa jest nazwanie dbania o wizerunek Klubu i Forum urojeniami. Kolejne takie stwierdzenie i wylecisz. To nie groźba - to obietnica.

To, że nie widzisz w swoich pomysłach tego jak przy ich realizacji zostanie złamane prawo nie oznacza, że nie zostanie ono złamane. Nieznajomość prawa nie zwalnia Cię z jego przestrzegania.

Reasumując.
W tej chwili nie widzę możliwości żeby cała ta impreza mogła mieć miejsce na Forum publicznym. To, że filmik nie będzie sygnowany MM nie oznacza, że możemy się zgodzić na takie pomysły na Forum MM co oznacza, że temat zostaje zamknięty a próba jego reaktywacji spowoduje określone w Zasadach Forum konsekwencje.
Nawet jeżeli dla Ciebie to nieistotne to dla nas jako Założycieli Forum i Klubu (w tej kolejności) i Forumowiczów dobre imię zbudowanej przez ponad 20000 osób marki Mitsumaniaki, które się przez to Forum przewinęły jest ważniejsze niż twoje pomysły i wymysły.

Ochłoń zanim cokolwiek napiszesz.

Morfi - 12-02-2012, 13:09

Zaczynamy od nowa po przemyśleniach.
Wpierw trzeba zebrac grupke osób ktore będą chciały coś stworzyć. :)

Hubeeert - 12-02-2012, 13:48

Ze swojej strony prosze tylko o to, żeby zadbać o przestrzeganie prawa przy realizacji filmu.
mjsystem - 12-02-2012, 19:11

Hubeeert napisał/a:
Ze swojej strony prosze tylko o to, żeby zadbać o przestrzeganie prawa przy realizacji filmu.

odp:
mjsystem napisał/a:
Ja cały czas powtarzam, że film to super pomysł, a jego realizacja będzie(powinna być) zgodna z zasadami. Przecież Panowie Admini, wpierw musi powstać scenariusz, potem zgłoszą się chętni, następnie zostanie realizacja pod okiem Morfiego(inaczej tego nie widzę), na końcu montaż

MartinMM - 13-02-2012, 11:28

Zaczynamy liste:

1. Martinos
2.

mjsystem - 13-02-2012, 13:11

Zaczynamy liste:

1. Martinos
2. mjsystem

Morfi - 13-02-2012, 16:53

Zaczynamy liste:

1. Martinos
2. mjsystem
3. Morfi

alex87 - 13-02-2012, 18:50

no no, jestem zaskoczony.
chlopaki - wasz entuzjam jest zaskakujący.

a teraz do rzeczy.
ciesze sie ze leci lista.
ciesze sie tez ze bedzie spot. na spocie jesli nawet byloby tylko tyle osob co ostatnio bedzie juz z kim i o czym rozmawiac, a mam nadzieje iz osob bedzie jeszcze wiecej.
poza tym tak jak powiedzialem wczesniej - nie tylko wprowadzanie siebie, ale swoich znajomych o ktorych wiecie iz ma potrzebnego miska.

1. Martinos pajero
2. mjsystem lancer SB
3. Morfi cari I - jak znajdzie sie dwojka to mozesz to wykorzystac jako mlodsze rodzenstwo - choc mam nadzieje iz masz juz jakis pomysl na charakter swojego auta
4. Alex87 - czarny avance ea5a + kolezanka z colt'em

Morfi - 13-02-2012, 21:12

alex87, Mam cari I i II :D a pomysłu brak bo niestety inne rzeczy mam na głowie :(

http://vimeo.com/18213921

alex87 - 13-02-2012, 22:34

@up

i co fajny filmik ? fajny.
da sie ? da sie.
wnioski wyciagnijcie sobie sami.
znałem ten filmik ale przypomniales mi go a w efekcie tego uznałem iż nasz obecna lista na której są 4 osoby + jedna która wyraziła chęć udziału na PW w sumie 5 w pelni wystarcza do pamiatkowego filmu.
takze teraz pytam wylacznie waszą trojke: czy gdyby wiecej osob sie nie znalazlo to czy taka produkcja jak wyzej was zadowoli ? (niestety nie ma tu duzego sensu-fabuly ale technicznie dobre ujecia + odpowiednia muzyka sprawiają iz filmik jest przyjemny w odbiorze).
gdybysmy sie zdecydowali na cos takiego wtedy odpada nam sporo pracy - jedynie trzeba znaleźć ciekawe tlo, no i dac do polerki miski : -)

MartinMM - 13-02-2012, 23:00

alex87, osobiście nie widze, żadnego problemu, nawet bardziej podoba mi sie pomysl bez fabuly. Dobre ujęcia dodatkowo odpowiednia muzyka beda kluczowe w osiagnieciu przyjemnego odbioru.

Widzieliście to ?

http://www.youtube.com/wa...Y&feature=share

Jak dla mnie kosmos

mjsystem - 14-02-2012, 10:02

Myślę, że będzie nas troszkę więcj.
A to, że się da to już wiadomo od początku. :mrgreen:
Rzeczywiscie fabuła może nie być konieczna, ale na najbliższym spocie będzie o czym rozmawiać :lol: , i ustalimy wstepny scenariusz.

alex87 - 14-02-2012, 22:20

wczoraj naszła mnie jeszcze jedna mysl:
po nakreceniu takiego filmiku (jak ten z mustangami lub jdm icon) obecnie moze on byc dosc 'zwykly'.
ale za 10 lat jak po ulicach bedą jezdzily elektryczne pudełka sterowane przez autopiloty taki filmik bedzie bezcenny.
: -)

carlRP - 14-02-2012, 22:32

A nie chcecie przygarnąć do filmiku Galanta Gti E33a :D chętnie bym się wkręcił:)
Morfi - 14-02-2012, 22:33

bezcenny to bedzie dzwiek V6 :)