Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - Warsztaty w Trójmieście (zbiorczy)
josie - 04-02-2007, 10:54
raddex napisał/a: | zgadza się |
Hmmm... To dziwne, może się jakoś ostatnio "popsuli" bo ja mam z nimi jak najlepsze doświadczenia. Byłem tam w sumie 3 razy. Raz na wymianie łącznika elastycznego zaraz po kupnie, potem na wymianie tłumika końcowego, potem na zmianie rury od kata do tłumika.
Z zastrzeżeń tylko malutka dziurka na spawie przy ostatniej robocie.
A tak to miło, tanio i szybko.
Anonymous - 13-02-2007, 13:04 Temat postu: Wymiana uszczelki pod głowicą - gdzie i za ile? Witam, muszę wymienić uszczelkę pod głowicą w moim Lancerku, ktoś może to robił w Trójmieście, gdzie to było i ile zapłacił? A przede wszystkim czy było zrobione solinie?
Dzisiaj byłem na przeglądzie w VASS Serwis - samochód niedawno kupiony, chciałem wiedzieć co i jak z nim. Przegląd kosztował mnie 40 zł plus 50 podłączenie do komputera i skasowanie błędu (spowodowanego najprawdopodobniej przez LPG). No i jeśli bym chciał tam zmieniać uszczelkę to biorą 600 zł - wg mnie raczej sporo. Muszę dodać że stacja jest chyba popularna wśród użytkowników Mitsubishi - mówią że mają sporo właścicieli Miśków a oprócz mnie do naprawy przyjechał pan z Carismą.
josie - 13-02-2007, 19:24
A skąd wiadomo że uszczelka padła? Woda w oleju, kopci parą z rury czy tylko poci się silnik? Jak tylko się poci to może to tylko uszczelka pokrywy zaworów?
Anonymous - 15-02-2007, 08:46
Głowica jest sucha, zacieki z oleju pojawiają się poniżej uszczelki głowicy. Już mi to dwóch mechaników mówiło a sam też widzę (jak już wiem na co patrzeć ). Nie widać oleju w płynie chłodniczym ani odwrotnie, jest jakby więcej pary w spalinach chociaż generalnie w zimie to spaliny są bardziej "kłębiaste" więc trudno powiedzieć. Płynu z chłodnicy powolutku ubywa ale najprawdopodobniej chłodnica jest nieszczelna.
Krzyzak - 15-02-2007, 09:18
wg mnie to bardzo duzo - znam miejsca, gdzie za ta usluge zaplacisz 1/2 tej kwoty, ale to Malbork, wiec te 60 km trzeba przejechac w 1 strone (jakby co to chodzi o warsztat p. Kuzikowskiego na Piaskach - znam Mitsu, które przeszło u nich remont silnika i jezdzi juz kilka lat)
50 zl za skasowanie bledu to porazka - mozna to zrobic samemu za 0 zl (wystarczy zdjac kleme minus na 15 sekund)
dobrze obejrzyj ten wyciek, bo czasem zdarzaja sie przecieki z oringu aparatu zaplonowego, ale jesli jestes pewien, ze to uszczelka glowicy na kanalez olejowym, to trzeba to zrobic - raz, ze ubywa oleju, dwa ze estetyka takiego silnika jest marna
Bartek - 15-02-2007, 09:58
600 zł z uszczelkami (głowica, kolektory, wałki, aparat zaplonowy, uszczelniacze) to wcale nie tak dużo
Krzyzak - 15-02-2007, 10:07
napisalem za usluge a nie za czesci z usluga
wiem, ze kiedy w Gdansku wolali za sama robocizne 300-500 zl, to u tego goscia w Malborku kosztowala wymiana 130 zl i byla zrobiona bardzo przyzwoicie
Anonymous - 16-02-2007, 07:50
Jeszcze się przyjrzę temu wyciekowi, a przy podłączeniu komputera dowiedziałem się że był błąd nr 41 - wtryskiwacz, najprawdopodobniej spowodowany przez LPG. Teraz jeżdżę tylko na benzynie (sprawdzam zużycie paliwa) i żaden Check Engine się nie pokazuje.
Krzyzak - 16-02-2007, 11:04
brakuje Ci odpowiedniego emulatora wtryskiwaczy - po przelaczeniu na lpg blad sie moze pojawic, wiec ja bym sie nie przejmowal jego pojawieniem (po przelaczeniu na Pb powinien sam zniknac, ale bedzie przechowywany), ew. zamontowal odpowiedni emulator
Anonymous - 18-02-2007, 18:45
Drogo płacicie za wymianę rozrządu, ja za wymianę w galu z 1991r mieszczę sie w 2setkach, w EAO jeszcze nie wymieniałem, ale myslę że duzo drożej nie zaplacę,reklamacji nigdy nie musiałem zgłaszać bo nie było powodu, a to wszystko w warsztacie w Gdyni Chyloni -adres podałem wczesniej na forum ogólnym.Mam znajomego, który chwali sobie warsztat w Mostach k/Gdyni - Auto Narloch ale osobiście nie korzystałem jeszcze z jego uslug
Anonymous - 18-02-2007, 19:00 Temat postu: Re: poszukuję serwisu [quote="FAN"]Witam,jestem tu nowy choć posiadam Miśka już ponad 3 lata. Auto jest bezawaryjne. Ale do rzeczy - do tej pory korzystałem z autoryzowanego serwisu w Gdańsku . Teraz przy przebiegu ponad 90000 km musze wymienić pasek rozrządu to w serwisie kosztuje (wraz z przeglądem) ok. 1800-2000 (drogo). W nieautoryzowanym warsztacie ok. 800!. Pytanie czy zna ktoś godny polecenia warsztat w Gdyni lub ogólnie trójmiescie .
Pozdrawiam[/quote
Jeśli już wymieniłeś, to może moja rada przydać ci się może przy nastepnej wymianie . osobiscie polecam warsztat Auto-Aldi przy torach w Chyloni - dojazd od Chylońskiej Północną i za torami SKM skręć w lewo(jakieś 100m za torami) i jedź wzdluz torów w kierunku Rumii jakieś 200-300m a bez trudu trafisz.Jeśli do tych 800zetów dorzucisz troszkę to będziesz miał razem z częsciami(na Starowiejskiej do EAO koszt części ok. 600 zl) wymiana 200-300zl i nie będziesz żałował.Ja korzystam z jego usług od 9 lat i to bez zadnej reklamacji.
Anonymous - 21-02-2007, 22:03 Temat postu: Warsztat blacharsko-lakierniczy w Trójmieście Chodzi o naprawę gwarancyjną Lancera, a konkretnie wymiana zderzaka i klapy.
Wskazany przez Margo Gdańsk blacharz z Oruni od miesiąca nie może sprowadzić zderzaka
Mam Miśka kilka miesięcy i nie wiem czy tak właśnie wygląda gwarancja Mitsu?
Czy jest może jakiś normalny serwis w 3-mieście?
Pozdrawiam
sruba - 23-02-2007, 11:40
zdaje sie w Gdyni jest jakis diler.
ale jak to tam wyglada to nie wiem...
Krzyzak - 23-02-2007, 13:12
Gdynia/Gdansk - ten sam dealer - Margo, ale serwis maja chyba tylko w Gdansku (ul. Nad Jarem)
futro68 - 15-03-2007, 21:03
witam
chciałbym polecić nowy, profesjonalny warsztat w trójmieście - z miłą obsługą! Robiłem tam wczoraj rozrząd w moim misiu - zakończony pełnym sukcesem skończyliśmy co prawda grubo po północy ale było warto. Warsztat mieści się w Gdyni za obwodnicą przy trasie na Chwaszczyno. Więcej informacji mogą udzielić mistrzowie mechanicy Josie lub Krzyżak
ps. uwaga proszę nie rozpijać mechaników
|
|
|