Forum ogólne - Nowy lancer z silnikiem VW????
Anonymous - 04-01-2007, 22:13
A mi się podoba o niebo bardziej od poprzedniego. Przód taki trochę a la Volvo S40/V50, ale za ostrymi liniami poprowadzony. Za to z tyłu pachnie Seatem i Alfą.
Liftbacka niet? A kombi?
EDIT: Byłem w dziale Lancer - tam jest znacznie więcej info, choć o innych wersjach nadwoziowych nic nie znalazłem (poza tym że nic nie wiadomo).
macia - 04-01-2007, 22:31
Tył faktycznie trochę z gorszej bajki, ale ogólnie myślę, że auto jest ładniejsze od swojego poprzednika, a ten czerwony w takiej werjsji nadwoziowej ze wszystkimi dodatkami bardzo mi się podoba
Marcin-Krak - 04-01-2007, 22:53
Heh kolejny raz dyskusja o nowym Lancerze
Ale oglądalem i porównywałem i nie wiem czy tylko ja odnosze wrazenie że w czerwieni wygląda inaczej niż granatowy - nie chodzi mi o kolor - tylko oto że tył czerwonego jakoś inaczej się prezentuje niż granatowego.
A tak się zastanawiam ile z tych osób co piszą że jest coś nie tak - jakby mogły to by go nie kupiły bo im się nie widzi
Matejko - 05-01-2007, 00:49
RegoR napisał/a: | a wy co myślicie...? |
ja mysle ze ostrzezenie i temat na smietnik, ale ze jestes nowy to najpierw szukamy, a pozniej dopiero piszemy
chociaz ten temat to do scalenia albo zamkniecia
Anonymous - 15-01-2007, 21:47
"Nowe Mitsubishi Lancer będzie oferowane początkowo z dobrze znanym, dostarczonym przez koncern Volkswagena 140-konnym dwulitrowym silnikiem diesla wykonanym w technologii pompowtryskiwaczy, montowanym już w Grandisie DI-D i Outlanderze DI-D. "
ale jednak....
Diesel Mitsubishi następnej generacji, którego wprowadzenie na rynek USA ogłoszono w Detroit, będzie oparty na silniku spełniającym Euro 5, który MMC opracowuje wspólnie z Mitsubishi Heavy Industries Ltd do modeli eksportowanych na rynki europejskie. Będzie to więc konstrukcja w pełni japońska..
Nowy silnik będzie wyposażony w filtr cząstek stałych i system katalizatorów wiążących tlenki azotu, by zapewnić zgodność z amerykańskimi normami Tier II Bin5, które wymagają, by emisja tlenków azotu była w dieslach tak niska jak w silnikach benzynowych.
Turbodiesel Mitsubishi będzie wykorzystywał lekki aluminiowy blok i system wtrysku common rail z wtryskiwaczami piezoelektrycznymi. Nowa turbosprężarka o zmiennej geometrii kierownic przepływu dla gorącej i zimnej strony zapewni kontrolę doładowania w szerokim zakresie, dając Lancerowi - zdaniem Mitsubishi - szybką i silną reakcję na wciśnięcie pedału gazu.
"Podobnie jak w innych zaawansowanych turbosprężarkach, turbina Mitsubishi o zmiennej geometrii zapewnia możliwość zmiany przepływu przez stronę gorącą turbosprężarki, co pozwala wyostrzyć reakcję na gaz zmniejszając "turbodziurę". Jednak turbina Mitsubishi idzie o krok dalej dzięki zmiennej geometrii kierownic dolotu, która może regulować przepływ z kompresora do dolotu. Połączenie tych technologii zapewnić ma kombinację mocy i oszczędności paliwa.
Zastanawia mnie tylko, czy nie spróbują tego wrzucić do Evo..."
cytat za AUTOKRATA
...widać Mitsu też POTRAFI
Hubeeert - 16-01-2007, 02:36
gg66 napisał/a: | widać Mitsu też POTRAFI |
Ano
4D65 i 4D68 nie naleza do specjalnie udanych...
Robson86 - 16-01-2007, 02:53
Mitsu uczy sie na bledach
Z drugiej strony sie nie dziwie. W dzisiejszych czasach prawie kazdy sznujacy sie koncern posiada swojego diesla. Nawet Subaru zaczelo prace nad swoim pierwszym dieslem-boxerem...
<pozdroo>
Hubeeert - 16-01-2007, 02:54
Oby tak bylo. Bo jak do tej pory totalnie olalo temat diesla mniejszego niz okretowy
Anonymous - 16-01-2007, 19:39
Hubeeert napisał/a: | 4D65 i 4D68 nie naleza do specjalnie udanych... |
... Ty to jesteś pesymista
Hubeeert - 17-01-2007, 01:25
Pesymista widzi ciemnosc
Optymista widzi swiatelko w tunelu
Realista widzi nadjezdzajacy pociag
a Maszynista widzi 3 debili na torach
Anonymous - 17-01-2007, 08:46
gg66 napisał/a: | Hubeeert napisał/a: | 4D65 i 4D68 nie naleza do specjalnie udanych... |
... Ty to jesteś pesymista |
Eee, Hubert zwyczjnie kocha swojego Colta ale juz niekoniecznie każdy 'ożywczy' pomysł firmy-matki....
Pzdrw.
szczeslaw - 17-01-2007, 09:22
Hubeeert napisał/a: | do tej pory totalnie olalo temat diesla mniejszego niz okretowy |
Bo japończycy, tak samo jak amerykanie, mają takie podejście do diesli. To tylko Europa jest zakochana w Dieslach. Toyota czy Honda musiały zainwestować w diesle, żeby utrzymać/zwiększyć swój udział w rynku. Mitsu ma tak mały udział w rynku europejskim, że nie zawracało sobie tym głowy. Do teraz. Ale zobaczymy co im z tego wyjdzie.
Krzyzak - 17-01-2007, 09:44
Bo i w Japonii diesel zaczyna swoja ekspansje (m.in. diesle grupy vw) - z dotychczasowych promili udzialu w rynku (doslownie bylo 0.4 czy 0.6%) cos w 2006 drgnelo
szczeslaw - 17-01-2007, 10:38
Krzyzak napisał/a: | Bo i w Japonii diesel zaczyna swoja ekspansje (m.in. diesle grupy vw) - z dotychczasowych promili udzialu w rynku (doslownie bylo 0.4 czy 0.6%) cos w 2006 drgnelo |
Być może - tego nie wiem. Ale do Europy (ponad 50% udział diesli w rynku) jeszcze im daleko
|
|
|