To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Wyposażenie kuchni, czym się kierować, na co zwracać uwagę.

gigant87 - 11-06-2012, 23:15

Hubeeert napisał/a:
piekarnik + mikrofala w wysokiej szafce

Rewelacyjne rozwiązanie, w domu na pewno tak będę miał! :D

Hubeeert napisał/a:
Ja nie muszę nawet przestawiać deski do krojenia - ma swoje stałe miejsce

I to jest też fajne! :)

Hubeeert napisał/a:
brak szafek wiszących i maksymalnie długi blat roboczy

Duży blat roboczy się przydaje. Ja chciałem mieć szafki wiszące, bo nie chce się schylać do dolnych szafek. :)
Wiesz, po szklankę etc.

Fajną masz tą kuchnię, dobrze zrobiłeś też ze stołem. ;)

Hubeeert - 12-06-2012, 00:11

Wolę się schylić niż nie móc nachylić nad blatem ;)
Tomek - 12-06-2012, 07:28

Hubeeert,

jakie wymiary ma ta kuchnia
bo jak pierwszy raz zaprezentowałeś w innym temacie, to miałem wrażenie, że jest rozmiarów małego boiska

nawet napisałem:
Cytat:

Hubeeert, fajna kuchnia, tylko, że wielkości 4 moich

ale jeśli całe mieszkanie to:
Hubeeert napisał/a:
48.8m2

to i kuchnia nie może być wielka
zasugerowałem się pierwszy zdjęciem, a to było robione szerokim kątem pewnie
dopiero na drugim zdjęciu widać perspektywę

u mnie kuchnia ma wymiary 2.4 x 3.1 m, + kominy zajmują 0.2 x 0.6 m
kuchnia otwarta z 2 stron
i nie ma szału, blatów wyjdzie +/- 80 cm, 95 cm, 60 cm

co prawda mógłbym dodać jeszcze ze 100 cm, ale trochę kolidowałoby to ze stołem

no i zlew też będzie koło płyty, kiepsko, ale niestety najlepsze rozwiązanie w tym wypadku

Hubeeert - 12-06-2012, 10:28

tomek84 napisał/a:

Komin zajmuje 57x94cm

Blat roboczy - jak widać.
Stół wyrzuciłem poza kuchnię - ale to też widać na zdjęciu.
Przejście pomiędzy stołem a ścianą ma chyba z 1m? i jest wygodne. Stół w pokoju nie przeszkadza.
A ja po prostu nie chciałem stołu w kuchni ;)

yaro1976 - 12-06-2012, 10:43

Hubeeert napisał/a:
tomek84 napisał/a:

Obrazek

Komin zajmuje 57x94cm

Blat roboczy - jak widać.
Stół wyrzuciłem poza kuchnię - ale to też widać na zdjęciu.
Przejście pomiędzy stołem a ścianą ma chyba z 1m? i jest wygodne. Stół w pokoju nie przeszkadza.
A ja po prostu nie chciałem stołu w kuchni ;)

Hubert, w czym projektowałeś kuchnię?

Hubeeert - 12-06-2012, 14:59

http://kitchenplanner.ikea.com/PL ;)
yaro1976 - 12-06-2012, 15:01

Hubeeert napisał/a:
http://kitchenplanner.ikea.com/PL ;)

thx, muszę chyba sam do tego przysiąść, bo mi wyskakują z cenami z kosmosu...

Hubeeert - 12-06-2012, 15:23

yaro1976 obsługa jest prosta tylko zwróć uwagę na to, żeby szafki dokładnie wybrać bo z zewnątrz mogą się nie różnić, ale w środku są inne.
I zanim kupisz - idź do IKEI, pokaż projekt obsłudze i poproś o sprawdzenie czy nie ma oczywistych baboli - ja tak zrobiłem i nie żałuję.

bastek - 12-06-2012, 16:00

jest też program pro100
w wer. demo za free - nie można zachować, i wydrukować. ale ma b. dużo rzeczy (elementów) do umieszczenia :)
w wydruk - zrobiłem printscreena i jest ok

Hubeeert - 12-06-2012, 18:33

bastek bez tych kombinacji masz to w programie IKEI - minusem oczywiście jest to, że masz tam tylko meble IKEA, ale kupując wszystko w jednym miejscu jak ja oszczędzasz nerwy gdy coś się zepsuje - gwarancje też są w jednym miejscu :)
gulgulq - 12-06-2012, 20:11

minus chyba jest taki ze szafki są modułowe - czasem ciężko dopasować do kuchni gdy ma się niepełne wymiary
Hubeeert - 12-06-2012, 20:48

Bardzo łatwo - są w IKEI tzw maskownice.
sniegu - 13-06-2012, 00:52

Ale Wy kombinujecie z ta Ikea...
Branża meblowa się kłania Montażysta sprzedawca kierowca w jednym...
Jaro jako że łódzkie to proponuje wycieczkę
http://www.bestmeble.com....p?nazwa=BOLOGNA
jest to tania firma konkretnych cen nie znam ale te wasze ikea (Boże broń Instrukcja składania mebli... dosłownie dla 5 latków komoda na 6 kartkach a4 :roll: ) się kryją
Ja osobiscie mogę coś podpowiedzieć ikea często gęsto jedzie na zwykłym papierze (nie mówię o tobie Hubert)
a na ranty trzeba brać http://www.bestmeble.com....brzeza_pvc.html
najlepiej 3 do 5 mm nożem przejedziesz i nic
Jak chcesz Cargo i akcesoria to rejs
szuflady
http://rejs.eu/oferta/zaw...owa-z-dociagiem
http://rejs.eu/oferta/Linia-Maximaniskie
Na kuchni zarabia się najwięcej do 150 lub więcej (w swojej karierze max 238 %) przebitki z czystego materiału z dojazdem do klienta.
Służę pomocą
Sory Hubert ale Ikea? :badgrin:
chyba tylko ze względu na wygodę że wszystko w jednym miejscu ale gdybyś wiedział ile oczek na Tobie mają no to Hmm...
Sprzęt AGD??? allegro wpisujemy miejscowość np łódź patrzymy kto handluję na allegro i ma sklep w realu i do niego wbijamy że chcemy sprzętu za 6 koła (przykładowo) ale lecimy z cenami z allegro 75% moich doświadczeń potwierdza tą regułę.

Hubeeert - 13-06-2012, 07:25

sniegu a potem mamy hardcore experience - ułamał mi się zawias w drzwiczkach - halo? czy to montaż szafek kuchennych? Pomyłka!
halo czy to firma cudkuchnie? Pomyłka firmy od 3 lat nie ma.

AGD nam się psuje dzwonimy do serwisu i dowiadujemy się, że najtańsza oferta z ceneo była bez gwarancji producenta a sklep interenetowy przezżył tylko pół roku.

Sorry, ale nie, dziękuję.

Dla mnie liczyła się wygoda. W podobnych pieniądzach mogłem mieć AGD np SAMSUNG wypasione, itd, ale... nie będę się później denerowował. A że przepłaciłem? Może. Każdy zarabia. IKEA na dostępności i terminach. Co do samozamykaczy - jakiej marki są te z IKEI? ;)

krzychu - 13-06-2012, 07:39

Hubeeert napisał/a:
sniegu a potem mamy hardcore experience - ułamał mi się zawias w drzwiczkach - halo? czy to montaż szafek kuchennych? Pomyłka!
halo czy to firma cudkuchnie? Pomyłka firmy od 3 lat nie ma.

AGD nam się psuje dzwonimy do serwisu i dowiadujemy się, że najtańsza oferta z ceneo była bez gwarancji producenta a sklep interenetowy przezżył tylko pół roku.

Niby tak niby nie. Nawet jak pójdziesz do dużej sieci handlowej to one też upadają.. A zawsze możesz poszukać kogoś większego/mniejszego. Zawsze pozostaje serwis producenta (jeśli to znana marka, a raczej w AGD wybiera się te znane).

Hubeeert napisał/a:
Sorry, ale nie, dziękuję.

Dla mnie liczyła się wygoda. W podobnych pieniądzach mogłem mieć AGD np SAMSUNG wypasione, itd, ale... nie będę się później denerowował. A że przepłaciłem? Może. Każdy zarabia. IKEA na dostępności i terminach. Co do samozamykaczy - jakiej marki są te z IKEI? ;)

Zależy komu na czym zależy. Jesteś wygodny, ważny jest dla Ciebie czas ok. Inny poszuka, pomęczy się, pojeździ, podzwoni, może zawias sam umie wymienić. I załatwi to 50% taniej. Może nie wszystko będzie spasowane, pasowało kolorem będzie w ciągu tygodnia ale ogólnie będzie działało. Każdy ma jakieś tam priorytety. Myślę, że nie warto przeginać w obie strony. Zakup na allegro dużego sprzętu to nie jest takie hop siup. Dużo lepiej właśnie poszukać kogoś kto handluje w okolicy (ceneo, allegro) i ponegocjować (przywiezie, niesie może podłączy i sprawdzi gratis). Niż zamówić DHL-em na palecie który nam to zrzuci przed domem i odjazd (swoją drogą zamawiałem w jednej sieci lodówkę to ich dowóz też tak wyglądał chodź rodzice się uparli wtedy i poczekali na odpalenie).