Komputery, RTV, AGD, Komorki - Wyposażenie kuchni, czym się kierować, na co zwracać uwagę.
gigant87 - 11-06-2012, 23:15
Hubeeert napisał/a: | piekarnik + mikrofala w wysokiej szafce |
Rewelacyjne rozwiązanie, w domu na pewno tak będę miał!
Hubeeert napisał/a: | Ja nie muszę nawet przestawiać deski do krojenia - ma swoje stałe miejsce |
I to jest też fajne!
Hubeeert napisał/a: | brak szafek wiszących i maksymalnie długi blat roboczy |
Duży blat roboczy się przydaje. Ja chciałem mieć szafki wiszące, bo nie chce się schylać do dolnych szafek.
Wiesz, po szklankę etc.
Fajną masz tą kuchnię, dobrze zrobiłeś też ze stołem.
Hubeeert - 12-06-2012, 00:11
Wolę się schylić niż nie móc nachylić nad blatem
Tomek - 12-06-2012, 07:28
Hubeeert,
jakie wymiary ma ta kuchnia
bo jak pierwszy raz zaprezentowałeś w innym temacie, to miałem wrażenie, że jest rozmiarów małego boiska
nawet napisałem:
Cytat: |
Hubeeert, fajna kuchnia, tylko, że wielkości 4 moich
|
ale jeśli całe mieszkanie to: Hubeeert napisał/a: | 48.8m2 |
to i kuchnia nie może być wielka
zasugerowałem się pierwszy zdjęciem, a to było robione szerokim kątem pewnie
dopiero na drugim zdjęciu widać perspektywę
u mnie kuchnia ma wymiary 2.4 x 3.1 m, + kominy zajmują 0.2 x 0.6 m
kuchnia otwarta z 2 stron
i nie ma szału, blatów wyjdzie +/- 80 cm, 95 cm, 60 cm
co prawda mógłbym dodać jeszcze ze 100 cm, ale trochę kolidowałoby to ze stołem
no i zlew też będzie koło płyty, kiepsko, ale niestety najlepsze rozwiązanie w tym wypadku
Hubeeert - 12-06-2012, 10:28
tomek84 napisał/a: | jakie wymiary ma ta kuchnia |
Komin zajmuje 57x94cm
Blat roboczy - jak widać.
Stół wyrzuciłem poza kuchnię - ale to też widać na zdjęciu.
Przejście pomiędzy stołem a ścianą ma chyba z 1m? i jest wygodne. Stół w pokoju nie przeszkadza.
A ja po prostu nie chciałem stołu w kuchni
yaro1976 - 12-06-2012, 10:43
Hubeeert napisał/a: | tomek84 napisał/a: | jakie wymiary ma ta kuchnia |
Obrazek
Komin zajmuje 57x94cm
Blat roboczy - jak widać.
Stół wyrzuciłem poza kuchnię - ale to też widać na zdjęciu.
Przejście pomiędzy stołem a ścianą ma chyba z 1m? i jest wygodne. Stół w pokoju nie przeszkadza.
A ja po prostu nie chciałem stołu w kuchni |
Hubert, w czym projektowałeś kuchnię?
Hubeeert - 12-06-2012, 14:59
http://kitchenplanner.ikea.com/PL
yaro1976 - 12-06-2012, 15:01
Hubeeert napisał/a: | http://kitchenplanner.ikea.com/PL |
thx, muszę chyba sam do tego przysiąść, bo mi wyskakują z cenami z kosmosu...
Hubeeert - 12-06-2012, 15:23
yaro1976 obsługa jest prosta tylko zwróć uwagę na to, żeby szafki dokładnie wybrać bo z zewnątrz mogą się nie różnić, ale w środku są inne.
I zanim kupisz - idź do IKEI, pokaż projekt obsłudze i poproś o sprawdzenie czy nie ma oczywistych baboli - ja tak zrobiłem i nie żałuję.
bastek - 12-06-2012, 16:00
jest też program pro100
w wer. demo za free - nie można zachować, i wydrukować. ale ma b. dużo rzeczy (elementów) do umieszczenia
w wydruk - zrobiłem printscreena i jest ok
Hubeeert - 12-06-2012, 18:33
bastek bez tych kombinacji masz to w programie IKEI - minusem oczywiście jest to, że masz tam tylko meble IKEA, ale kupując wszystko w jednym miejscu jak ja oszczędzasz nerwy gdy coś się zepsuje - gwarancje też są w jednym miejscu
gulgulq - 12-06-2012, 20:11
minus chyba jest taki ze szafki są modułowe - czasem ciężko dopasować do kuchni gdy ma się niepełne wymiary
Hubeeert - 12-06-2012, 20:48
Bardzo łatwo - są w IKEI tzw maskownice.
sniegu - 13-06-2012, 00:52
Ale Wy kombinujecie z ta Ikea...
Branża meblowa się kłania Montażysta sprzedawca kierowca w jednym...
Jaro jako że łódzkie to proponuje wycieczkę
http://www.bestmeble.com....p?nazwa=BOLOGNA
jest to tania firma konkretnych cen nie znam ale te wasze ikea (Boże broń Instrukcja składania mebli... dosłownie dla 5 latków komoda na 6 kartkach a4 ) się kryją
Ja osobiscie mogę coś podpowiedzieć ikea często gęsto jedzie na zwykłym papierze (nie mówię o tobie Hubert)
a na ranty trzeba brać http://www.bestmeble.com....brzeza_pvc.html
najlepiej 3 do 5 mm nożem przejedziesz i nic
Jak chcesz Cargo i akcesoria to rejs
szuflady
http://rejs.eu/oferta/zaw...owa-z-dociagiem
http://rejs.eu/oferta/Linia-Maximaniskie
Na kuchni zarabia się najwięcej do 150 lub więcej (w swojej karierze max 238 %) przebitki z czystego materiału z dojazdem do klienta.
Służę pomocą
Sory Hubert ale Ikea?
chyba tylko ze względu na wygodę że wszystko w jednym miejscu ale gdybyś wiedział ile oczek na Tobie mają no to Hmm...
Sprzęt AGD??? allegro wpisujemy miejscowość np łódź patrzymy kto handluję na allegro i ma sklep w realu i do niego wbijamy że chcemy sprzętu za 6 koła (przykładowo) ale lecimy z cenami z allegro 75% moich doświadczeń potwierdza tą regułę.
Hubeeert - 13-06-2012, 07:25
sniegu a potem mamy hardcore experience - ułamał mi się zawias w drzwiczkach - halo? czy to montaż szafek kuchennych? Pomyłka!
halo czy to firma cudkuchnie? Pomyłka firmy od 3 lat nie ma.
AGD nam się psuje dzwonimy do serwisu i dowiadujemy się, że najtańsza oferta z ceneo była bez gwarancji producenta a sklep interenetowy przezżył tylko pół roku.
Sorry, ale nie, dziękuję.
Dla mnie liczyła się wygoda. W podobnych pieniądzach mogłem mieć AGD np SAMSUNG wypasione, itd, ale... nie będę się później denerowował. A że przepłaciłem? Może. Każdy zarabia. IKEA na dostępności i terminach. Co do samozamykaczy - jakiej marki są te z IKEI?
krzychu - 13-06-2012, 07:39
Hubeeert napisał/a: | sniegu a potem mamy hardcore experience - ułamał mi się zawias w drzwiczkach - halo? czy to montaż szafek kuchennych? Pomyłka!
halo czy to firma cudkuchnie? Pomyłka firmy od 3 lat nie ma.
AGD nam się psuje dzwonimy do serwisu i dowiadujemy się, że najtańsza oferta z ceneo była bez gwarancji producenta a sklep interenetowy przezżył tylko pół roku. |
Niby tak niby nie. Nawet jak pójdziesz do dużej sieci handlowej to one też upadają.. A zawsze możesz poszukać kogoś większego/mniejszego. Zawsze pozostaje serwis producenta (jeśli to znana marka, a raczej w AGD wybiera się te znane).
Hubeeert napisał/a: | Sorry, ale nie, dziękuję.
Dla mnie liczyła się wygoda. W podobnych pieniądzach mogłem mieć AGD np SAMSUNG wypasione, itd, ale... nie będę się później denerowował. A że przepłaciłem? Może. Każdy zarabia. IKEA na dostępności i terminach. Co do samozamykaczy - jakiej marki są te z IKEI? |
Zależy komu na czym zależy. Jesteś wygodny, ważny jest dla Ciebie czas ok. Inny poszuka, pomęczy się, pojeździ, podzwoni, może zawias sam umie wymienić. I załatwi to 50% taniej. Może nie wszystko będzie spasowane, pasowało kolorem będzie w ciągu tygodnia ale ogólnie będzie działało. Każdy ma jakieś tam priorytety. Myślę, że nie warto przeginać w obie strony. Zakup na allegro dużego sprzętu to nie jest takie hop siup. Dużo lepiej właśnie poszukać kogoś kto handluje w okolicy (ceneo, allegro) i ponegocjować (przywiezie, niesie może podłączy i sprawdzi gratis). Niż zamówić DHL-em na palecie który nam to zrzuci przed domem i odjazd (swoją drogą zamawiałem w jednej sieci lodówkę to ich dowóz też tak wyglądał chodź rodzice się uparli wtedy i poczekali na odpalenie).
|
|
|