Zachodniopomorskie - Zlot ogólnopolski Mitsumaniaków.
JacekeR - 19-06-2012, 08:48
banderas40 napisał/a: | I może być jeszcze 1 problem np sąsiad nie będzie zainteresowany i będzie po sprawie.
Więc jak przyjedziecie do mnie można się z nim myslę spotkac i porozmawiać czy będzie zainteresowany taką imprezą u siebie. |
Cholerka myślałem że napomknąłeś sąsiadowi o planach, co do miejsc noclegowych to może by się coś wymyśliło, chodzi bardziej o powierzchnię imprezy 9namioty dla wystawców, sponsorów, miejsce na samochody wystawowe itp... trochę mało tego miejsca na taką skalę imprezy...ale mogę się mylić. Sylwia bywała na takich zlotach i zna skalę przedsięwzięcia. Jeżeli po pokonaniu jakimś cudem problemów logistycznych pozostaje jeszcze kwestia organizatorów minimum potrzeba 10-20 osób (bez 10 nie będzie sensu robić cokolwiek)
szuwar - 19-06-2012, 12:43
A wokół każdy budynek to ośrodek, jakbyśmy bardzo się uparli to lokalizacji jest wiele.
Ale należy sobie zadać pytanie czy damy radę ? niech każdy spojrzy na siebie i powie co da rade zrobić i ile poświecić .... jak na spot max 10 osób dojedzie i to z problemami, uważam że nie jesteśmy jednym z najsilniejszych regionów ....
banderas40 - 19-06-2012, 20:41
Rozmawiać to można jak już się coś chociażby we mgle pojawi wcześniej nie ma o czym.
Jak już coś sie zacznie ruszać w tym kierunku to się porozmawia z sąsiadem bo narazie to szkoda czasu i energii na rozmowy o tym że może kiedyś coś tam. Spokojnie jak się spotkamy i zaczniemy konkrety to wówczas się pogada.
Anonymous - 20-06-2012, 02:49
przyjmijcie jeszcze jedną ważną rzecz, otóż ze zlotu na zlot przyjeżdża również coraz więcej gości z Niemiec, tak jak cześć klubowiczów było u Nich na Elbetrefen to w wypadku gdy zlot będzie tak blisko granicy może okazać się że nagle dojdzie dosyć liczna grupa osób z niemiec, co do oddalenia Pogorzelicy od reszty kraju myślę że nie jest to duże wyzwanie, autostrad trochę pootwierano, dróg ekspresowych również, do tego myślę że ludzie z gór czy ze śląska chętnie zajadą nad morze a przy okazji zahaczą o zlot więc równie dobrze może okazać się, że Banderas będzie miał wielu gości od nas którzy przyjadą nie tylko na 3 dni a na np na tydzień.
ja ze swojej strony myślę mógłbym pomóc w robieniu grafik, reklam, banerów, ulotek, itd itd itd mam znajomego który pracuje w agencji reklamowej i dałoby radę również wydrukować to w jakiś lepszych pieniążkach niż standardowo.
co do ilości osób potrzebnych do zrealizowania celu myślę że max 5-10 osób, nie więcej bo im więcej osób tym większy bałagan i na końcu okaże się że nikt nie będzie odpowiedzialny za nic.
i jeszcze jedno myślę że najważniejsze pytania:
kto z chętnych na organizacje tego Zlotu, był kiedyś na jakimś ogólnopolskim zlocie MM ? bądź będzie na zlocie w tym roku?
ponieważ obecność na takim evencie daje do myślenia jaki ogrom pracy czeka ewentualnych chętnych i jakie problemy mogą zaistnieć, już nie mówiąc o tym że pewne rzeczy można by podpatrzeć i wprowadzić jako stały element tego typy corocznych spotkań, nie ma co wymyślać wszystkiego od nowa, tylko ew dostosować do realiów w Pogorzelicy.
szuwar - 20-06-2012, 07:18
Derpin, masz 100% rację, dlatego stopniowo chciałem wystudzić zapał, nie dla zniechęcenia i wybicia z głowy organizacji, ale rzeczowego i spokojnego spojrzenia na zagadnienie.
Ogrom pracy jaki jest do wykonania jest dla większości nieznany, dla przykładu zlot w Szczecinku na lotnisku, jednodniowy od 8-18 to organizacja przez 2,3 miesiące (min. policja, straż, pogotowie, starostwo i wiele innych).... a co dopiero atrakcje i próba zadowolenia wszystkich.
1. Niech zapowiedziana inspekcja u Banderasa spokojnie bez zbędnych emocji obejdzie dwa ośrodki, zobaczy miejsca postojowe, miejsca na namioty sponsorów i główny namiot do zabawy, hamownię, miejsca na atrakcje i rozgrywanie zawodów.
Jeżeli faktycznie nie ma możliwości takich jakie są wymagane, to można pomyśleć o innej lokalizacji, albo przyznać się przed sobą , że to jeszcze nie ten czas ......
Yoshiko - 20-06-2012, 08:06
szuwar napisał/a: | Derpin, masz 100% rację |
dokładnie co do joty
Derpin napisał/a: | jedno myślę że najważniejsze pytania:
kto z chętnych na organizacje tego Zlotu, był kiedyś na jakimś ogólnopolskim zlocie MM ? bądź będzie na zlocie w tym roku? |
my byliśmy na czterech, i tak jak Ty widziałam ile pracy, czasu i wyrzeczeń w to trzeba włożyć. Dlatego co do organizacji ogólnopolskiego przez nasz region to mam mieszane uczucia
banderas40 napisał/a: | Rozmawiać to można jak już się coś chociażby we mgle pojawi wcześniej nie ma o czym. |
Sorki Rafał ale z tego, co wiem to organizatorzy zaczynali jakiekolwiek działania z organizacją, wtedy gdy na 100 % wiedzieli, że jest odpowiednia baza noclegowa właściwie to od tego zaczynali
szuwar - 20-06-2012, 08:28
Yoshiko napisał/a: |
banderas40 napisał/a:
Rozmawiać to można jak już się coś chociażby we mgle pojawi wcześniej nie ma o czym.
Sorki Rafał ale z tego, co wiem to organizatorzy zaczynali jakiekolwiek działania z organizacją, wtedy gdy na 100 % wiedzieli, że jest odpowiednia baza noclegowa właściwie to od tego zaczynali |
tak Yoshiko ma rację, jeżeli nie ma pewnego miejsca, tzn. nie wiemy czy zmieści się wymagana liczba osób i samochodów oraz atrakcje to nie ma co zgłaszać kandydatury
volve - 20-06-2012, 09:41
szuwar napisał/a: | Yoshiko napisał/a:
banderas40 napisał/a:
Sorki Rafał ale z tego, co wiem to organizatorzy zaczynali jakiekolwiek działania z organizacją, wtedy gdy na 100 % wiedzieli, że jest odpowiednia baza noclegowa właściwie to od tego zaczynali
tak Yoshiko ma rację, jeżeli nie ma pewnego miejsca, tzn. nie wiemy czy zmieści się wymagana liczba osób i samochodów oraz atrakcje to nie ma co zgłaszać kandydatury |
Chyba źle zrozumieliście Rafała. Otóż chodzi o to, byśmy najpierw policzyli, czy starczy miejsca itp, upewnili się, że zlot tam to dobry pomysł, a dopiero później zaczęli rozmawiać z sąsiadem. Bo tak to po co tworzyć jakieś wizje, jak się okaże, że nie ma miejsca itp.
szuwar - 20-06-2012, 11:46
volve napisał/a: | Chyba źle zrozumieliście Rafała. Otóż chodzi o to, byśmy najpierw policzyli, czy starczy miejsca itp, upewnili się, że zlot tam to dobry pomysł, a dopiero później zaczęli rozmawiać z sąsiadem. Bo tak to po co tworzyć jakieś wizje, jak się okaże, że nie ma miejsca itp. |
zrozumieliśmy dobrze przynajmniej ja Skoro delegacja będzie mierzyła i oglądała, wyliczą wstępnie że jest ok to tego samego dnia wypadałoby zapytać sąsiada czy w ogóle poszedłby na coś takiego - bo po co bić pianę jak on powie nie
a tak wiemy, ze chcemy ale nie wiadomo czy będzie czy nie i dalej w niepewności, bo jak wstępnie wiemy najważniejsze jest ustalenie ilości noclegów i miejsca, reszta później ....
volve - 20-06-2012, 13:10
szuwar napisał/a: | Skoro delegacja będzie mierzyła i oglądała, wyliczą wstępnie że jest ok to tego samego dnia wypadałoby zapytać sąsiada czy w ogóle poszedłby na coś takiego |
Tutaj cytat:
banderas40 napisał/a: | Spokojnie jak się spotkamy i zaczniemy konkrety to wówczas się pogada. |
Ogólnie to:
- trzeba pomierzyć wszystko
- trzeba pomyśleć, co będzie gdy pogoda będzie do Nie wiem, jak wyglądał plan w Wawrzkowiźnie(jakoś nie pamiętam planu na deszcz), ale w Wilkasach były rozdawane kartki z dwoma planami: jak nie będzie padać i jak będzie padać.
- trzeba zobaczyć ile osób jest gotowa na poświęcenie swojego prywatnego czasu oraz pieniędzy(choćby same dojazdy) na organizacje zlotu. Tutaj nic samo się nie zrobić, trzeba wiele spraw załatwiać. No i przypominam, że dla organizatorów nie ma zlotu
I pewnie jest jeszcze parę punktów. Zaczniemy od spotkania nad Miedwiem. Później wyjazd do Banderasa i będziemy myśleć co dalej. Okres zgłaszania kandydatur zaczyna się po zlocie, więc jest jeszcze trochę czasu na działania i przemyślenia.
pamar - 20-06-2012, 14:36
volve napisał/a: | Nie wiem, jak wyglądał plan w Wawrzkowiźnie (jakoś nie pamiętam planu na deszcz) |
W wawrzce nie pada Nawet nie braliśmy pod uwagę, że mogło by
volve - 20-06-2012, 16:31
pamar napisał/a: | W wawrzce nie pada Nawet nie braliśmy pod uwagę, że mogło by |
Ale jak w tym roku zamawiacie znowuż takie upały jak ostatnio, to ja chyba spod prysznica będę wychodził tylko wieczorami
szuwar - 25-06-2012, 08:54
Zauważyłem, że i sąsiedzi - pomorskie, też przymierza się do organizacji. Zawsze można połączyć siły ...
|
|
|