Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.
WreX - 28-12-2012, 01:02
Sprawa z reflektorem tak jak myślałem zakończyła się tym, że zostaje bez reflektora i bez kasy... mniejsza ;]
Może wiecie, od czego samochód pływa od jazdy na wprost? Dzisiaj dostałem takich objawów i koniecznie muszę to zlikwidować ?
Tomek - 28-12-2012, 08:18
WreX napisał/a: |
Może wiecie, od czego samochód pływa od jazdy na wprost? Dzisiaj dostałem takich objawów i koniecznie muszę to zlikwidować ? |
sam z siebie? to na 99% amorki
jak mieszałeś coś w zawieszeniu, to może zbieżność
WreX - 28-12-2012, 09:42
Zbieżność ostatnio ustawiana, nawet zdjęcie screena jest z parametrami na 2 stronie.
Tak tak sam z siebie, jak sprawdzić amory ? Tylko stacja ?
Tomek - 28-12-2012, 09:50
WreX napisał/a: |
Tak tak sam z siebie, jak sprawdzić amory ? Tylko stacja ? |
stacja
ale na 99% wyjdzie Ci wynik rzędu 70% sprawności
co niestety nic nie znaczy w przypadku Galanta
u mnie byjało tyłkiem dość mocno, było 72%, a amorki - śmieć (kilka osób miało podobnie)
po wymianie jak ręką odjął
WreX - 28-12-2012, 10:07
Objaw pojawia się tylko jak na tyle siedzą 3 osoby... bo jak już wysiadły to jechał jako tako, a bujało na prostej drodze rzadziej na wybojach częściej na równej prostej drodze... i to tak z niczego i mam łyse opony z tyłu podobno też ma znaczenie, ale hamuje dobrze na suchym o dziwo.
Tomek - 28-12-2012, 10:13
WreX napisał/a: | Objaw pojawia się tylko jak na tyle siedzą 3 osoby... bo jak już wysiadły to jechał jako tako, a bujało na prostej drodze rzadziej na wybojach częściej na równej prostej drodze... i to tak z niczego i mam łyse opony z tyłu podobno też ma znaczenie, ale hamuje dobrze na suchym o dziwo. |
no to kaman
jak masz łyse opony, to nie ma się co dziwić
dodatkowo przy 3 osobach z tyłu to norma
a teraz widzę, że masz Avance 2002, więc i pewnie obniżony, jeśli tak, to przy tych 3 osobach koło już mocno idzie w negatyw, jak jest dodatkowo łysa opona to będzie huśtać, nie ma wtedy żadnej przyczepności
krzysiakxxx - 28-12-2012, 10:14
Niestety nie ma co się sugerować wynikami na stacji...u mnie też było wsio ok według nich a amory były trupy.
Tomek - 28-12-2012, 10:17
krzysiakxxx napisał/a: |
Niestety nie ma co się sugerować wynikami na stacji...u mnie też było wsio ok według nich a amory były trupy. |
ktoś mi kiedyś tłumaczył na skąd się to dokładnie bierze
ponoć przy konstrukcji wielowahaczowej pomiar sprawności tłumienia (jaki można zrobić na stacji/na szarpakach) nie ma większego znaczenia, bo większość z tych drgań wybierają właśnie wahacze
i przy takim typie zawieszenia, to trzeba by amortyzator wymontować i sprawdzić samodzielnie
WreX - 28-12-2012, 10:22
Co do amorków ciężko stwierdzić bo nie wiem jak rozpoznać czy były wymieniane... ale na amorach są hologramy jeszcze i pod warstwą brudu wyglądają na w miarę "nowe" ale może to tylko złudzenie, wydaje mi się, że były wymieniane.
http://www.ceneo.pl/1556652#tab=click
Takie były by dobre ?
Wg testu są w czołówce
http://www.opony.com.pl/a...65-r15/?id=1191
WreX - 29-12-2012, 13:02
Opony kupiłem... używane ale w dobrym stanie i najmłodsze jakie mieli... bieżnik koło 6mm może 6,5 kierownica po wymianie przednich opon w końcu kierownica jest prosto nic nie sciąga... jeszcze trzeba będzie zbadać co z tymi amorami i tyłem...
Takie coś mam zamontowane na tyle, czyli były wymienione amory, coś wiecie na ich temat ?
W między czasie Galant widziany pod urzędem miasta w Wieluniu
Oto jego portret jeszcze innego widziałem wieczorem pod Kauflandem jakiś nowy niedawno sprowadzony na miasto
Tutaj prowizoryczny rzut okiem na światła... za zimno było nie chciało mi się szyb odmrażać żeby specjalnie gdzieś jechać ale spokojnie opanuje temat...
Po lewej postojówki z kompletu Blue Vision BARDZO MOCNE, z prawej zielonkawe ledy z linka z tematu o postojówkach.
Tutaj mijania i długie...
Nie należy tego traktować jak tekstu, wrzucam tak tylko jak wygląda, testy będą na jakiejś drodze, a wrzucam bo zrobiłem to niech będzie ;p
sniegu - 29-12-2012, 21:15
tego gala kojarzę puszczałem mu zaproszenie ale cisza
WreX - 29-12-2012, 21:18
To chyba nie Mitsumaniak ;(
sniegu - 29-12-2012, 21:19
masz czas jutro?
WreX - 29-12-2012, 21:20
To propozycja nie do odrzucenia ;D ?
Mam nawet teraz ;]
Hugo - 29-12-2012, 22:38
WreX napisał/a: | Takie coś mam zamontowane na tyle, czyli były wymienione amory, coś wiecie na ich temat ? | Wyglada mi to na SACHS. Jeśli tak to najwyższa półka.
|
|
|