To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.

WreX - 28-12-2012, 01:02

Sprawa z reflektorem tak jak myślałem zakończyła się tym, że zostaje bez reflektora i bez kasy... mniejsza ;]

Może wiecie, od czego samochód pływa od jazdy na wprost? Dzisiaj dostałem takich objawów i koniecznie muszę to zlikwidować ?

Tomek - 28-12-2012, 08:18

WreX napisał/a:

Może wiecie, od czego samochód pływa od jazdy na wprost? Dzisiaj dostałem takich objawów i koniecznie muszę to zlikwidować ?

sam z siebie? to na 99% amorki

jak mieszałeś coś w zawieszeniu, to może zbieżność

WreX - 28-12-2012, 09:42

Zbieżność ostatnio ustawiana, nawet zdjęcie screena jest z parametrami na 2 stronie.

Tak tak sam z siebie, jak sprawdzić amory ? Tylko stacja ?

Tomek - 28-12-2012, 09:50

WreX napisał/a:

Tak tak sam z siebie, jak sprawdzić amory ? Tylko stacja ?

stacja
ale na 99% wyjdzie Ci wynik rzędu 70% sprawności
co niestety nic nie znaczy w przypadku Galanta
u mnie byjało tyłkiem dość mocno, było 72%, a amorki - śmieć (kilka osób miało podobnie)
po wymianie jak ręką odjął

WreX - 28-12-2012, 10:07

Objaw pojawia się tylko jak na tyle siedzą 3 osoby... bo jak już wysiadły to jechał jako tako, a bujało na prostej drodze rzadziej na wybojach częściej na równej prostej drodze... i to tak z niczego i mam łyse opony z tyłu podobno też ma znaczenie, ale hamuje dobrze na suchym o dziwo.
Tomek - 28-12-2012, 10:13

WreX napisał/a:
Objaw pojawia się tylko jak na tyle siedzą 3 osoby... bo jak już wysiadły to jechał jako tako, a bujało na prostej drodze rzadziej na wybojach częściej na równej prostej drodze... i to tak z niczego i mam łyse opony z tyłu podobno też ma znaczenie, ale hamuje dobrze na suchym o dziwo.

no to kaman

jak masz łyse opony, to nie ma się co dziwić
dodatkowo przy 3 osobach z tyłu to norma
a teraz widzę, że masz Avance 2002, więc i pewnie obniżony, jeśli tak, to przy tych 3 osobach koło już mocno idzie w negatyw, jak jest dodatkowo łysa opona to będzie huśtać, nie ma wtedy żadnej przyczepności

krzysiakxxx - 28-12-2012, 10:14

Niestety nie ma co się sugerować wynikami na stacji...u mnie też było wsio ok według nich a amory były trupy.
Tomek - 28-12-2012, 10:17

krzysiakxxx napisał/a:

Niestety nie ma co się sugerować wynikami na stacji...u mnie też było wsio ok według nich a amory były trupy.

ktoś mi kiedyś tłumaczył na skąd się to dokładnie bierze
ponoć przy konstrukcji wielowahaczowej pomiar sprawności tłumienia (jaki można zrobić na stacji/na szarpakach) nie ma większego znaczenia, bo większość z tych drgań wybierają właśnie wahacze
i przy takim typie zawieszenia, to trzeba by amortyzator wymontować i sprawdzić samodzielnie

WreX - 28-12-2012, 10:22

Co do amorków ciężko stwierdzić bo nie wiem jak rozpoznać czy były wymieniane... ale na amorach są hologramy jeszcze i pod warstwą brudu wyglądają na w miarę "nowe" ale może to tylko złudzenie, wydaje mi się, że były wymieniane.

http://www.ceneo.pl/1556652#tab=click
Takie były by dobre ?

Wg testu są w czołówce

http://www.opony.com.pl/a...65-r15/?id=1191

WreX - 29-12-2012, 13:02

Opony kupiłem... używane ale w dobrym stanie i najmłodsze jakie mieli... bieżnik koło 6mm może 6,5 kierownica po wymianie przednich opon w końcu kierownica jest prosto nic nie sciąga... jeszcze trzeba będzie zbadać co z tymi amorami i tyłem...

Takie coś mam zamontowane na tyle, czyli były wymienione amory, coś wiecie na ich temat ?

W między czasie Galant widziany pod urzędem miasta w Wieluniu

Oto jego portret jeszcze innego widziałem wieczorem pod Kauflandem jakiś nowy niedawno sprowadzony na miasto ;)

Tutaj prowizoryczny rzut okiem na światła... za zimno było nie chciało mi się szyb odmrażać żeby specjalnie gdzieś jechać ale spokojnie opanuje temat...

Po lewej postojówki z kompletu Blue Vision BARDZO MOCNE, z prawej zielonkawe ledy z linka z tematu o postojówkach.

Tutaj mijania i długie...

Nie należy tego traktować jak tekstu, wrzucam tak tylko jak wygląda, testy będą na jakiejś drodze, a wrzucam bo zrobiłem to niech będzie ;p

sniegu - 29-12-2012, 21:15

tego gala kojarzę puszczałem mu zaproszenie ale cisza
WreX - 29-12-2012, 21:18

To chyba nie Mitsumaniak ;(
sniegu - 29-12-2012, 21:19

masz czas jutro?
WreX - 29-12-2012, 21:20

To propozycja nie do odrzucenia ;D ?

Mam nawet teraz ;]

Hugo - 29-12-2012, 22:38

WreX napisał/a:
Takie coś mam zamontowane na tyle, czyli były wymienione amory, coś wiecie na ich temat ?
Wyglada mi to na SACHS. Jeśli tak to najwyższa półka.