Dom/garaż/ogród - Co zrobić z wyciętymi drzewami?
kaczka81s - 04-03-2013, 00:00
U nas w gminie można budować już na 7 arach czyli 700m2, więc jest to ładna działka.
Z tematu o wycince drzew zrobił się temat o działkach, ale myślę że dobrze. Jak się coś więcej dowiesz od geodety, napisz, zobaczymy co i jak. Może inni na tym też skorzystają. Ja jak na razie czekam, aż mój zakończy jakieś papierkowe sprawy, dotyczące podziału działki. Miały być na koniec stycznia, a mamy już marzec, tak więc pamiętajcie wszyscy, załatwianie papierków w Polsce=masakra
luckyluck - 21-03-2013, 11:35
Panowie obiecałem, że po rozmowie z geodetą dam znać, jednak rozmowa się jeszcze nie odbyła. Jak tylko będę coś wiedział napiszę. Tak gwoli ścisłości.
[ Dodano: 04-06-2014, 09:31 ]
Ciągnęło się, ciągnęło ale niestety ruszyło. Niestety bo działka została podzielona, ale na drogę gmina ukradła ponad 1300 metrów. Drzew nie wycinałem, bo być może będą brane pod uwagę przy wycenie z jednej strony, z drugiej nie miałem gdzie ich teraz składować. I już wyjaśniam słowo ukradła, bo być może niektórzy się oburzą. Na własność gminy przeszło ponad 1300 metrów, za które muszą wypłacić odszkodowanie, jednak gmina ze względu na podział nałożyła na mnie opłatę adiacencką 25% wzrostu wartości nieruchomości. Także prawdopodobnie obie opłaty się zrównają i być może nie będę musiał nic do tego dopłacać. Taka łaska ze strony gminy. Działki w tamtej okolicy wyceniane są na około 60 zł/m także łatwo sobie policzyć ile gmina zarobiła, ile straciłem.
|
|
|