Carisma - Ogólne - Carisma DID+ (sport)
Anonymous - 08-01-2007, 23:13
Co do 102 KM to zwracam honor. Rzeczywiście płaski, ale zakres obrotów trochę inny. Na tym wykresie z hamowni, który zamieściłem wyżej maksymalny moment zaczyna się od około 2100 i kończy na 3400. Chyba najlepiej byłoby się przejechać dwoma autami i porównać, czy bardziej użyteczny jest płaski moment w dużym zakresie obrotów, czy wysoki, ale krótko. Odczucia pewnie i tak byłyby mało porównywalne ze względu na różnicę w wielkości momentu. Najbardziej w temacie chyba jest Grześku i ci co mieli okazję jechać jego chipowanym autem.
Anonymous - 14-01-2007, 13:35
ja napiszę w sprawie kontrolki spryskiwacza. wcześniej pojawiła się opinia, że Cari po liftingu nie ma kontrolki stanu płynu. ja w swojej Cari taką mam, dzisiaj się ujawniła , mam wersję Comfort DiD z Belgii.
btw nie wiem ile ma zbiornik płynu, ale od czasu kupna (połowa listopada) płynu nie uzupełniałem
Matejko - 14-01-2007, 15:48
niecale 5 litrow tak okolo 4.8
Anonymous - 26-01-2007, 17:08
Potek napisał/a: | czujnik płynu do spryskiwaczy z tego co wiem raczej nie występował w autach po 2000 roku, filtr kilmatyzacji wystepował albo nie i nikt nie wie czym to było podyktowane... |
U mnie w Carisma DID 115KM, HB, z 2001 roku - jest czujnik płynu spryskiwacza, ale nie ma filtra p-pyłkowego (klimatyzacja manualna).
Anonymous - 26-01-2007, 17:21
:rma napisał/a: | U mnie w Carisma DID 115KM, |
Trochę nie w temacie, ale zapytam tak przy okazji bo widzę w twoim podpisie liczbę 144. Czyżby to była liczba kucyków? Jeśli tak to napisz coś więcej, jak podniosłeś moc, ile cię to kosztowało i przede wszystkim jakie wrażenia?
slawek st - 04-02-2007, 17:54
Znalazłem filtr kabinowy w DID+, jest za schowkiem, składa się z 2 części. W serwisie mi go ładnie zamontowali tak że nie mogłem odszukać.
|
|
|