Nasze nieMiśki ;-) - Honda Legend 3.5 V6 KA9 1999 r - Wrocław
lordu - 05-04-2014, 18:58
Auto sprzedane.
Telefon w Prima Aprilis, 2 spotkania, dzisiaj auto odjechało.
Bardzo fajna para, mają Legenda KA9 ale przed liftem, mocno zmęczony był i szukali czegoś nowszego.
Da się sprzedać egzotyczne auto, za normalną cenę, fajnym ludziom
Ostatnia fota pod domem. Auto zostaje we Wrocławiu
lordu - 10-07-2015, 23:46
Hej!
Jakiś czas temu podjęliśmy z Anią decyzję, że ona sobie przejmie 407 a ja kupię sobie jakieś wozidło. Clio pewnie pójdzie do ludzi za jakiś czas.
Szukałem, czytałem, co chwilę napalałem się na jakieś auto ale zawsze znajdowałem jakieś poważne wady. Miało być Volvo XC90 V8 albo Nissan Murano - zawsze było coś.
Co jakiś czas pojawiała się myśl, że fajnie jednak wrócić do Legenda, bo to zajebiste auto - szybkie i dobrze brzmi, nie ma skomplikowanego zawieszenia jak w Lexie, napęd na przód a równie ładnie.
No i stało się... po 16 miesiącach przerwy wróciłem do Legenda. Stan na 17 czerwca.
Szukałem go sporo, znalazła go moja Ania jak już chodziłem struty po tym jak jednego mi sprzed nosa sprzedali, drugi okazał się lipny...
Właściciel bardzo przyjemny, sprzedawał z wielkim żalem (powody rodzinne), wszystko co powiedział na temat auta, okazało się prawdą.
Kilka szczegółów:
- rocznik - połowa 2001
- przebieg 196000 km (potwierdzony papierami)
- lpb stag
- bezwypadkowe, żaden element nie jest malowany
- cena - mocno ponad średnią ale warto, łącznie ze sprawdzeniem w ASO - równe 25k PLN.
Auto kupione dzisiaj, przetrzepane w ASO HONDA D&D we Wrocławiu. Do zrobienia:
- przegub lewy
- lakierowanie zderzaków
- wymiana żarówki halogenu prawa strona przód
- wymiana żarówki od przycisków od halogenów
Auto zrobiło furorę w ASO dzisiaj, mało kto widział tak zadbanego Legenda.
Ostatnio wymieniane rzeczy:
- wszystkie tarcze i klocki
- rozrząd
- wszystke płyny i filtry
Auto naprawdę bardzo zadbane, w porównaniu do mojego pierwszego Legenda.
Zdjęcia (jeszcze z ogłoszenia):
Później jeszcze wpadły, po tygodniu dokładnie:
- białe kierunki
- czujniki parkowania przód i tył
W miedzyczasie kupiłem oryginalne felgi hondowskie 17 i nowe Fuldy:
No a dzisiaj auto odwiedziło wrocławskie SPA u Deejaya i polerka za nim
Lampy jak nowe dużo jaśniej świecą.
Zderzaki jednak pójdą do malowania za jakiś czas.
Olivia - 26-07-2015, 23:29
Gdy zobaczyłam pierwszy raz temat Twojego poprzedniego Legenda zaczęłam się przyglądać temu modelowi. I przyznam się szczerze że nie dziwi mnie Twoje upodobanie do tego modelu. Nie mniej jednak, jak dla mnie ma jedną poważną wadę - nie posiada napędu na tył. Ale gdybym rozglądała się za dużym sedanem a`la limo to patrzyłabym za autami właśnie typu : Legend, GS 430 w ostateczności jakieś A8. Niestety, wiem że na pewno takie auta nie kupię. A powodem są moje mikre wymiary. Ewidentnie musiałabym siedzieć na poduszce żebym cokolwiek widziała
Auto bardzo fajne. Mam nadzieję że nie popełnisz znów tego samego błędu i nie sprzedasz auta
PS. Nie dało rady wywalczyć blach 007 ?
Juiceman - 27-07-2015, 06:00
A Legedna często widuję w okolicach borowskiej - lakierek trochę zaniedbany : (
lordu - 27-07-2015, 19:27
Olivia - moja żona też nie jest bardzo wysoka ale Legendem uwielbia jeździć Polowałem na Lexusa, ale LSa - jednakże to już jest sporo ponad 30k, żeby to miało ręce i nogi. Może kiedyś Jak Owczar będzie sprzedawał GS430 już nie wygląda tak klasycznie jak Legend czy LS, A8 jak psów chociaż z zewnątrz piękne auto. Co do blach - niestety, nie udało się. Same kiepskie zostały, a ta najlepsza z kiepskich
Juiceman - ja granatowego widziałem raz, ale z daleka. Jak możesz - zrób fotkę, proszę
lordu - 06-08-2015, 17:46
No i coś, na co czekałem długo
Zamówiłem w Stanach lampy z wersji po lifcie - jedna szła 1,5 tygodnia, jedna miesiąc. W sumie poszło na to jakieś 1400 zł ale warto
NIedługo jeszcze chromowane żarówki w kierunki przód i bok i nie ma pomarańczu na aucie
Juiceman - 09-08-2015, 08:36
Mam fotki na komie daj maila wyślę Albo fb
lordu - 09-08-2015, 21:02
pisz proszę na maciej.jasinski@nokia.com:)
lordu - 07-01-2016, 00:49
Pod koniec jesieni: W końcu pozbyłem się całego pomarańczu z auta ) żadnych pomarańczowych żarówek, wszystko w chromie - każda zarówka wymieniona na powlekaną "chromem". W ogóle nie rzuca się to w oczy, nikt tego nie zauważy (oprócz mnie ) ale chciałem to zrobić od czasu granatowego legenda.
Stan na dzisiaj:
Pali na dotyk, a predkosc z jaka fotele zaczynaja parzyć w 4 litery robi wrażenie. Na zimówkach wygląda okropnie ale co zrobić
Przez niefajny rózowy płyn do spryskiwaczy Legend wygląda na osmarkaną cały czas
Dzisiaj jeszcze przegląd instalacji gazowej bo na postoju śmierdziało gazem - 2 obejmy dokręcone i jest idealnie.
Owczar - 07-01-2016, 09:44
U mnie w lexie tempo grzania foteli z przodu nie robi wrażenia. Z tyłu jest momentalnie ale przód jest grzany ogniwami peltiera, które potrzebują trochę czasu.
Kierunki in plus
Zmień przewody w LPG na Parkera, inaczej co chwilę będziesz musiał dokrecac. Ja w galancie juz zmieniłem. Jeszcze lex został do poprawy.
jacek11 - 07-01-2016, 10:45
lordu napisał/a: | Przez pieprzony rózowy płyn do spryskiwaczy Legend wygląda na osmarkaną cały czas |
Czas zmienić na srebrny
staszq2 - 07-01-2016, 13:04
lordu, daj znać jak będziesz sprzedawał ten "samochodzik"
Fajna fura naprawdę robi wrażenie
lordu - 07-01-2016, 14:40
Za dobrą cenę w każdej chwili mogę go sprzedać
Plan jest taki, by zrobić z auta najładniejszego Legenda KA9 w Polsce.
Nie będzie gleby i wielkich kół, ma być tak jak wyszedł z fabryki
Deejay ogarnia mechanikę auta, robił już polerkę więc jestem pewien, że uda się to zrobić.
Owczar - 07-01-2016, 15:13
Ja tez lubię serię. Mam awersje do wielkich kół, German style i negatywów
staszq2 - 08-01-2016, 13:33
lordu napisał/a: | Za dobrą cenę w każdej chwili |
Ok, mów ile a odbiorę tuż po tym jak zrobisz go na
lordu napisał/a: | najładniejszego Legenda KA9 w Polsce |
|
|
|