To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moje miśki

Marcin-Krak - 06-09-2016, 18:56

grzesiopol, całkiem interesujące porównanie.
grzesiopol napisał/a:
Aczkolwiek mam już na oku coś następnego i trochę mocniejszego, ale w chwili obecnej nie dostępnego z uwagi na brak finansów :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Pochwal się co ;)

grzesiopol - 07-09-2016, 07:28

Nie będę zapeszał ale być może będzie to oryginalne auto :wink: i mało spotykane w Europie. Aha i jest to Misiek :mrgreen:
marcink - 08-09-2016, 20:26

Obstawiam 3000gt :) jak dużo mocniejszy, to może w Bi-turbo?
grzesiopol - 09-09-2016, 10:45

Uzupełniam temat o zużycie paliwa: 1274 km przejechane, na trasie Lublin-Przesieka plus trochę po mieście, trasa głównie autostrada, eSki, troche lokalnych, wojewódzkich, troche miasta. Kilka postoi. Jazda w trzy osoby plus bagaż tj. pełny bagażnik i troche na siedzeniu tylnym, włączona klima i jazda w kolumnie, troche wyprzedzeń. Dzisiaj zatankowane do pełna i weszło łącznie 127,95 litrów. Daje to średnią 10,04 l/100km. W komputera pokładowego średnia 10,7 l/100km. Czy to jest mało czy to jest dużo trudno powiedzieć - dla mnie dopuszczalne i zadowalające. Dzisiaj znowu w trasę za Wawę, będzie trochę lżej kilogramowo ale jadę na jeden samochód więc sprawdzę ile wzrośnie zużycie.
grzesiopol - 17-03-2017, 08:11

Jak dawno nic nie pisałem :shock:
Czas uzupełnić temat. Zdjątka wrzucę jak opanuję album google bo jakoś mi teraz niektóre zdjecia giną po wstawieniu linków, muszę popatrzeć co sie dzieje.
1. Do mojego MMCSa trafił język polski w "profesjonalnym" tłumaczeniu :mrgreen: Profesjonalny bo zrobiony przez użytkownika MMCSa a nie jakiegoś durnia który nie wie co do czego. Ponadto DVD in motion i format zegara 24 godzinny. Teraz praca nad wrzuceniem dodatkowego menu MAINTENANCE czyli przeglądów. Na chwilę obecną to menu dostepne tylko w N-01 i nowszych czyli MMCSa na USA i temu podobne kraje.

2. Lancerek dostał nowe przyciemniane oryginalne szybki boczne tylne, tylnej nie wymieniałem bo trzeba by było klapę wymieniać i malować na czarno bo u mnie troche inny czarny niż w normalnym SB.

3. Znowu pech, cofanie na pamięć i czarny kolor samochodu spowodował pomroczność jasną i ślepotę czarnego słupka który zlał się z kolorem samochodu. Na szczęście prędkość cofania była znikoma (plus automatu) i szkody niewielkie ale niestety malowanko zderzaka potrzebne.
Ah te słupki :mrgreen:

4. I znowu pech, podczas jazdy kamyczek walnął w przednią szybę, wszystko wyglądało OK, nawet nie widziałem gdzie ten kamyk walnął, wstawiłem samochód do garażu. Po tygodniu chciałem zabrać Lancerka na cotygodniową przejażdżkę, otwieram garaż a tam niespodzianka pęknięta szyba na 1/3 szerokości. Pech chciał, że kamyczek walnął prawie przy krańcu szyby (na czarnym), niby odprysk po kamyku niewielki ale naprężenia i różnica temperatur zrobiły swoje. :roll: . Zakup i wymiana szyby 720 zł., szyba AGC Automotiv czyli taka jak była zamontowana. Dla potomnych ta sama szyba w ASO koszt ponad 2 tyś zł. więc jakbyście wstawiali to wstawiajcie poza ASO.
Mała dziurka a takaaaa rysa.

5. W związku, że licznik od EVO X (kolor) trudno dostępny i zbyt drogi, podjąłem próbę zrobienia custom'a"Ralliart Edition", wg własnego projektu, ale nawiązujący do stylu EVO X, czyli wskazówki w spoczynku w pozycji pionowej. Co z tego wyjdzie jeszcze nie wiem na razie prace przy grafice czyli zrobienie wiernej kopii ceferblatu a zwłaszcza miejsc cyferek. Jak się uda to może jakaś produkcja masowa.

Owczar - 17-03-2017, 10:44

grzesiopol napisał/a:
AGC Automotiv czyli taka jak była zamontowana

Gdzie Ci się udało wyrwać AGC? W moim też fabrycznie była Asahi, ale jak dzwoniłem do AGC, to twierdzili, że nie mają dostępnej - tylko ASO.

grzesiopol - 17-03-2017, 14:56

Hanesco Lublin. AGC Automotive ma swoje zakłady w europie, odkąd przejęli Nordglass to wiekszość szyb jest dostepna w polsce. Nordglass kosztowałby chyba 560 lub 650 ale wolałem AGC bo taka była załozona, i wszystkie takie mam założone. O kurcze nie sprawdziłem jak te przyciemniane co dokupowałem ale chyba też AGC.
grzesiopol - 17-01-2018, 00:41

Jaka tu cisza. Ale o czym tu pisać auto jeździ, trąbi i hamuje.
Raz tylko udało mi sie zawiesić skrzynie biegów, miałem dużego pietra bo były tylko biegi nieparzyste, ale po zatrzymaniu i wyłączeniu i ponownym włączeniu silnika misiek odżył.

grzesiopol - 23-01-2018, 20:03

Miło jest się pochwalić ale ten temat dotyczy tylko i wyłącznie miśków mojej własności, a jak ty chcesz się pochwalić swoim to sobie załóż swój własny temat.

Jak możesz to edytuj swój post napisz coś miłego lub niemiłego np. "jakie piękne miśki" lub jakie "brzydkie miśki".

[ Komentarz dodany przez: Bizi78: 23-01-2018, 20:12 ]
Usunąłem :wink: .

grzesiopol - 03-02-2018, 13:09

Na dzień dzisiejszy Lancer służy jako magazyn części wymontowanych z Colta, taki mobilny warsztat :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
grzesiopol - 15-02-2018, 19:35

Troche nudno, człowiek nie ma co z pieniędzmi zrobić więc kupił sobie następnego Ralliarta Sportbacka ale teraz niebieskiego.

hmmmm kurde zdjęcia pomyliłem

grzesiopol - 15-02-2018, 19:39

Tak naprawdę to Lancer dołączył do pozostałej watahy.

Brakuje mi Carismy która w modelach występuje tylko w wersji hatchback, Space Wagona - nie znalazłem, Lancera C60 - brak no i oczywiście Colta C50 też brak modeli. Na zwykłego Lancera poluje i może się trafi.

LukasiusPomorze - 09-05-2018, 21:53

Na zdjęciu maluch wygląda jak jakiś SUV.

Zastanawiam się nad zmianą radia z klasycznego na takie jak twoje, czy jesteś zadowolony z multimediów ? tzn czy wszystko działa tak jak sobie wymyśliłeś np odtwarzanie muzyki przez bluetooth albo wybieranie głosowe połączenia...

Tak z ciekawości czy będziesz wymieniać boost pill by zrobić program na 270 koni ?

jacek11 - 09-05-2018, 23:21

Miałem kiedyś czerwoną 2105 8) Bardzo miło wspominam to auto :)
grzesiopol - 10-05-2018, 12:19

Boost pills nie dostępny w europie przynajmniej ja nie znalazłem, w USA 18 $ ale nie wysyłaja poza kontynent. Mam mniej więcej wymiary tej pigułki ale nie mam gdzie jej zrobić, wymiary na podtswie tego co znalazłem i porównywanie do zdjęć, także nawet na 100% nie jestem ich pewien, pisałem na jakimś forum, żeby mi ktoś podał rozmiary ale cicho. Ale myślę, że powinna być ok, tylklo ja zmodyfikowałem otwór na 0,8mm a powinien być na 0,7, po prostu dwa różne źródła.

Radyjko mam E-03 czyli jeszcze bez BT audio dopiero modele od E-04 miały BT audio i ksiazke telefoniczną oraz usb. Nigdy nie korzystałem i nawet nie wiem czy głosowo można wybierać rozmówcę. Zresztą nie jestem zwolennikiem dzwonienia do kogoś podczas jazdy, odebrać odbiorę ale nie dzwonię. Wolę pogadać z kimś w środku lub po prostu obserwować to co na drodze. Dla mnie rozmowa przez telefon w czasie jazdy nawet przez zestaw rozprasza kierowcę. No ale przecież to tylko moje zdanie bo sa na perwno tacy zdolni co potrafią nawet pocztę podczas jazdy sprawdzić lub pisać posty na FB.
To co radyjko ma w zupełności mi wystarcza w końcu jest do słuchania muzyki, mam DVD in motion więc nawet pasażerowie mogliby coś sobie oglądać. Jakość tego fabrycznego radia jak dla mnie jest bardzo dobra w porównianiu z chińskim badziewiem. Z tego co wiem sprzęt w mitsu to albo na alpinie albo jak niektóre MMCSy na kenwoodzie albo na clarionie więc jakość dobra. Jedyny minus to brak możliwości wgrania swojej mapy ale mam dostęp do map więc i mapy w miare aktualne.
Brak usb nie jest dla mnie wadą.
Na upartego można to radyjko rozbudować o Android BOX ale to kosztem komputera pokładowego bo trzeba odpiąć/odciąć kabel sygnału prędkości.