Pajero III - ZBIORNIK PALIWA
Zakatek - 10-04-2015, 10:23
zbyszekm2 napisał/a: | Zakatek napisał/a: | Ile pieniążków ubyło Ci z kieszeni/torebki/plecaka/skarpetki, po tej przyjemności jaka spotkała Miśka? Wymieniałaś rurę wlewu paliwa? Zastanawiam się czy ten najtańszy zbiornik nie jest zbyt tandetny: http://e-pajero.pl/zbiorn...g-3200-did.html
Z góry dzięki za odpowiedzi! |
To jest najprostszy zbiornik robiony chałupnicza metoda. Wzięliśmy go dla klientów którzy twierdzą, że jutro pajero sprzedają . |
Dajesz na niego jakąś gwarancje? Coś mi ta cena nie pasuje skoro jakość taka kiepska... Po zakonserwowaniu go z zewnątrz wytrzyma przynajmniej 4 lata, pomijając oczywiście zdarzenia losowe typu zahaczenie bakiem o teren etc. Czy bardziej skłaniać do tego: http://e-pajero.pl/zbiorn...g-mr342848.html
techsm - 10-04-2015, 17:46
Super Zbyszek jeszcze takie sprzedaje: http://allegro.pl/pajero-...5255648411.html
A jak szukasz naprawdę porządnego zbiornika, to: http://allegro.pl/zbiorni...5250183096.html
Zakatek - 10-04-2015, 21:19
@up
To moj pewnie jest w takim stanie jak ten z aukcji. Gdyby byl np. z rozbitego 4-5 latka to bym kupil w ciemno, nie widzi mi sie ladowanie dwoch tysi za nowy zbiornik. Rure wlewowa odratowalem za ok. 70zl. W tym aucie caly uklad paliwowy jest smiechu warty. Od rury wlewowej do pompy wtryskowej... Wiadomo ze auta ktorych wiek okresla sie dwucyfrowa liczba moga posiadac duzo wad, ale w Pajero ich usuniecie moze kosztowac tyle co drugie auto podobnej klasy.
zbyszekm2 - 12-04-2015, 07:36
Zakatek napisał/a: | zbyszekm2 napisał/a: | Zakatek napisał/a: | Ile pieniążków ubyło Ci z kieszeni/torebki/plecaka/skarpetki, po tej przyjemności jaka spotkała Miśka? Wymieniałaś rurę wlewu paliwa? Zastanawiam się czy ten najtańszy zbiornik nie jest zbyt tandetny: http://e-pajero.pl/zbiorn...g-3200-did.html
Z góry dzięki za odpowiedzi! |
To jest najprostszy zbiornik robiony chałupnicza metoda. Wzięliśmy go dla klientów którzy twierdzą, że jutro pajero sprzedają . |
Dajesz na niego jakąś gwarancje? Coś mi ta cena nie pasuje skoro jakość taka kiepska... Po zakonserwowaniu go z zewnątrz wytrzyma przynajmniej 4 lata, pomijając oczywiście zdarzenia losowe typu zahaczenie bakiem o teren etc. Czy bardziej skłaniać do tego: http://e-pajero.pl/zbiorn...g-mr342848.html |
Daje 100% gwarancji. Sprzedałem ponad 600'szt. Metalowych i drugie tyle tych z włókna. Mogę mieć każdy rodzaj zbiornika i te z węgla ale są pewne ale. Jesteśmy na rajdzie w Drawsku na mistrzostwach. W poniedziałek napisze więcej o zbiornikach.
kedas1 - 25-02-2016, 19:59
Witam Panowie wiem, ze od ostatniego posta sporo wody w Odrze upłynęło ale mam pytanie o zbiornik, który planuje wymienić.
http://allegro.pl/mitsubi...5706092455.html
co sadzicie o tym zbiorniku, czy ktoś z Was go montował ?? Jak z trwałością ??
volvox_globator - 25-02-2016, 20:52
Podepnę się pod temat:
Macie jakieś doświadczenia ze zbiornikiem kevlar/węgiel? Ktoś ma go zamontowanego u siebie? warto w to iść?
KrzysG - 07-08-2016, 17:55
Witam,
Przymierzam sie do wymiany zbiornika, moze ktos podpowiedziec jakie srednice wezykow beda potrzebne i w jakiej ilosci?
LUKASW999 - 19-09-2016, 22:46
Witam....
Stałem się posiadaczem Pajero III 3.2 did (nie wiem czy szczęśliwym czy może nie, czas pokaże). Samochód na tę chwilę chodzi bez problemu prócz oczywisce delikatnej korozji z przodu pod reflektorami , jednakże zauważyłem ze jest założony nowy zbiornik paliwa bez wymiany przewodu wlewowgo. Zakupiłem i zamontowałem zamiennik w e-pajero (pasuje o,k i polecam ta firmę). Kontaktowałem się z poprzednim właścicielem (Niemiec) i wspomniał że układ prócz wymiany tego zbiornika i filtra paliwa nie był czyszczony, czy coś zaleca się jeszcze zrobić by uchronić pompę przed awarią...czytałem o czyszczeniu nastawnika.... wie ktoś może jak do tego podejsc... z góry dziękuję
jepm - 20-09-2016, 09:33
Jeżeli zbiornik był wymieniany w Niemczech to prawdopodobnie na oryginał Mitsubishi co nie rozwiązuje problemu tylko trochę odsuwa go w czasie (powłoka prędzej czy później zacznie się łuszczyc) - chyba ze był to inny zbiornik (plastik bądź metal bez powłoki byle nie oryginał). Spróbuj dopytać pana Niemca.
Jeżeli nie ma opiłków w filtrze to prawdopodobnie nie ma się na razie czym martwić, natomiast jeżeli zbiornik jest nowy ale oryginalny (cóż za złośliwość losu ) to dla świętego spokoju powinieneś zacząć zastanawiać się nad jego wymianą.
Maciek_m - 21-09-2016, 15:11
LUKASW999 napisał/a: | Witam....
Stałem się posiadaczem Pajero III 3.2 did (nie wiem czy szczęśliwym czy może nie, czas pokaże). Samochód na tę chwilę chodzi bez problemu prócz oczywisce delikatnej korozji z przodu pod reflektorami , jednakże zauważyłem ze jest założony nowy zbiornik paliwa bez wymiany przewodu wlewowgo. Zakupiłem i zamontowałem zamiennik w e-pajero (pasuje o,k i polecam ta firmę). Kontaktowałem się z poprzednim właścicielem (Niemiec) i wspomniał że układ prócz wymiany tego zbiornika i filtra paliwa nie był czyszczony, czy coś zaleca się jeszcze zrobić by uchronić pompę przed awarią...czytałem o czyszczeniu nastawnika.... wie ktoś może jak do tego podejsc... z góry dziękuję |
Kolego - najtańszym sposobem może być zainstalowanie dodatkowych filtrów paliwa. Jest o tym artykuł na forum, ze zdjęciami.
TangoKK - 21-09-2016, 15:58
Maciek_m napisał/a: | Kolego - najtańszym sposobem może być zainstalowanie dodatkowych filtrów paliwa. Jest o tym artykuł na forum, ze zdjęciami. |
Bzdura to jest najdroższy sposób. Opiłki potrafią przebić praktycznie każdy filtr i zostaje regeneracja pompy ok. 6 tyś wyjęcie jej i włożenie prawie 1 tyś do tego kupno nowego zbiornika i wymiana prawie 2.5 tyś. Razem prawie 10 tysięcy
Tak wygląda najtańszy sposób kolegi
jepm - 21-09-2016, 16:07
TangoKK napisał/a: | Maciek_m napisał/a: | Kolego - najtańszym sposobem może być zainstalowanie dodatkowych filtrów paliwa. Jest o tym artykuł na forum, ze zdjęciami. |
Bzdura to jest najdroższy sposób. Opiłki potrafią przebić praktycznie każdy filtr i zostaje regeneracja pompy ok. 6 tyś wyjęcie jej i włożenie prawie 1 tyś do tego kupno nowego zbiornika i wymiana prawie 2.5 tyś. Razem prawie 10 tysięcy
Tak wygląda najtańszy sposób kolegi |
W 100% popieram TangoKK - wymiana zbiornika to jedyny sposób - inwestujesz raz i zapominasz o temacie - to w końcu mniej więcej cena jednego kompletu opon - warto się stresować i wykładać potem gruba kasę ?
Georg - 21-09-2016, 19:17
TangoKK napisał/a: | Bzdura to jest najdroższy sposób. Opiłki potrafią przebić praktycznie każdy filtr i zostaje regeneracja pompy ok. 6 tyś wyjęcie jej i włożenie prawie 1 tyś do tego kupno nowego zbiornika i wymiana prawie 2.5 tyś. Razem prawie 10 tysięcy Tak wygląda najtańszy sposób kolegi |
Pozwolę sobie na nieco inne wyliczenie...
Na dwóch, dołożonych do oryginalnego, filtrach odstojnikowych moje auto jeździ od lat. Szafa nabija kolejne tysiące kilometrów. Pompa i silnik pracują bezawaryjnie. Koszt wymiany trzech filtrów, to ...100 zł i 15 minut.
Oczywiście innym sposobem ochrony pompy jest zmiana zbiornika z przyległościami - tu polecam firmę Carmont z Bytowa.
zbyszekm2 - 22-09-2016, 10:04
Dodatkowe filtry powodują dodatkowy opór paliwa, Spada moc, nawet do 30 KM.
Z naszych doświadczę z roku 2012 kiedy nie było jeszcze zbiorników alternatywnych.
Georg - 22-09-2016, 12:12
zbyszekm2 napisał/a: | Dodatkowe filtry powodują dodatkowy opór paliwa, Spada moc, nawet do 30 KM. |
Przez lata nie odczułem niedostatku mocy - zresztą, to kwestia wielkości filtrów.
|
|
|