[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Podświetlenie niektórych włączników
Anonymous - 02-02-2007, 09:53
Hugo kupowałeś żaróweczki?? jesli zauwazyłeś wymieniając pod zegarami czy gdzie indziej żarówki maja koszuleczki niebieskie przez co świeca ładnie na biało--masz jakies namiary na tekie żarówki/koszulki bo w moim mieście nie mogę znaleźć--sa niebieskie,czerwone,pomarańczowe,zielone i pieron wie jakie jeszcze-tęczowe może bym i znalazł no i oczywiscie przezrocze które świecą na żółto A NIE BIAŁO..
Hugo - 02-02-2007, 10:37
bear007 napisał/a: | jesli zauwazyłeś wymieniając pod zegarami czy gdzie indziej żarówki maja koszuleczki niebieskie przez co świeca ładnie na biało--masz jakies namiary na tekie żarówki/koszulki bo w moim mieście nie mogę znaleźć--sa niebieskie | Pod zegarami nie wymieniałem. Rzeczywiście wszystkie inne żarówki mają niebieskie koszulki. Kilka z nich się rozsypało a kilka ocalało. Te które ocalały wykorzystałem powtórnie naciągając na zwykłe przezroczyste żarówki. Z tego co wiem nie da się już kupić żadnych kolorowych "koszuleczek". Teraz kupuje się żarówki pomalowane pod kolor. Z tego co zrozumiałem możesz kupić niebieskie wiec takie kup i załóż. Efekt będzie taki sam jak z "koszulkami" niebieskimi. Ja tak zrobiłem.
Anonymous - 02-02-2007, 11:54
Hugo napisał/a: | możesz kupić niebieskie wiec takie kup i załóż. Efekt będzie taki sam jak z "koszulkami" niebieskimi. Ja tak zrobiłem. |
wlasnie nie..badz zalezy to od rodzaju i kontrastu farby--kupilem niebieska to swiecila na niebiesko , może jakas fioletowa tzreba czy cos takiego..najwyzej na szrocie jakims upoluje oryginały
znalazlem w jednym sklepie
Hugo - 02-02-2007, 14:33
bear007 napisał/a: | najwyzej na szrocie jakims upoluje oryginały |
Może to najlepszy pomysł.
Anonymous - 02-02-2007, 14:46
A mozecie napisac pod czym jaka jest zaroweczka.
Chcialbym w sklepie juz kupic i po rozlozeniu panelu wymienic a nie jezdzic po calym slasku z rozmontowanym panelem szukajac zaroweczek.
I co z tym zdjeciem ?
krzys78 - 04-02-2007, 10:24
Ostatnio tak sobie pomyślałem,a może wykorzystać diody?? Ale nie te "postojówki" z allegro. Trójkolorowe diody zamontować gdzie tylko sie da;) Znaczy przyciski, deska, regulacja nawiewu. Wszedzie pociągnąć by trzeba było osobne kable oczywiście. Połączyć odpowiednie kolory ze sobą. No i myślałem o układzie który by zmieniał kolory przy każdym włączczeniu świateł. To zadanie musiałbym zlecić kolesiowi. Wyeliminowało by to jakieś dodatkowe włączniki i przełączniki. Najpierw bede musiał zabrać deske do domu i zobaczyć po ciemku jak bedzie sie to prezentowało, z poszczególnymi kolorami.
Anonymous - 04-02-2007, 10:52
ładnie wygladałby intensywny czerwony (audi)...
informuj na bieżąco a myślę że niejeden skorzysta
Krzyzak - 04-02-2007, 15:52
bear007 napisał/a: | ładnie wygladałby intensywny czerwony (audi)... |
no niestety poprzedni wlasciciel Colta zmienil podswietlenie zegarow na niebieskie a pokretel na czerwone - jak mnie to wku...a - zegary juz wymienilem, pokretla i przelaczniki czekaja na wiosne...
nie ma to jak oryginalna zielen
Anonymous - 04-02-2007, 22:27
Jasne że tak, tym bardziej jak się dużo jeździ to takie ordynarne oświetlenie strasznie męczy kierowcę. Pozatym, co to za Japończyk z żarówkami od Golfa czy Audi! Jak tak bardzo podoba się Audi to trza se kupić i tyle, po co męczyć się w Colcie
Anonymous - 04-02-2007, 23:53
Bastek napisał/a: | asne że tak, tym bardziej jak się dużo jeździ to takie ordynarne oświetlenie strasznie męczy kierowcę. poza tym, co to za Japończyk z żarówkami od Golfa czy Audi! Jak tak bardzo podoba się Audi to trza se kupić i tyle, po co męczyć się w Colcie |
kwestia gustu i przyzwyczajenia
Krzyzak napisał/a: | nie ma to jak oryginalna zieleń |
u mnie jest ori biało -najlepsze podświetlenie choć czerwień tez mi się podoba ale misia na szwaba nie zamienię
krzys78 - 05-02-2007, 00:10
Krzyzak napisał/a: |
...nie ma to jak oryginalna zielen |
Z tego co pamiętam to te tak znienawidzone golfy do ver.3 miały właśnie zielone oświetlenie i podświetlenie
Anonymous - 05-02-2007, 12:18
krzyś78 napisał/a: | Krzyzak napisał/a: |
...nie ma to jak oryginalna zielen |
Z tego co pamiętam to te tak znienawidzone golfy do ver.3 miały właśnie zielone oświetlenie i podświetlenie |
...ale przynajmniej oczu nie męczyło w czasie długiej jazdy
krzys78 - 05-02-2007, 23:09
slo_mo napisał/a: |
...ale przynajmniej oczu nie męczyło w czasie długiej jazdy |
W czasie długiej jazdy to ja podziwiam droge przed autkiem,a nie zegary
Anonymous - 06-02-2007, 08:41
krzyś78 napisał/a: | slo_mo napisał/a: |
...ale przynajmniej oczu nie męczyło w czasie długiej jazdy |
W czasie długiej jazdy to ja podziwiam droge przed autkiem,a nie zegary |
Z całym szacunkiem, ale nie wiesz o czym piszesz.
Proponuję tobie 300km wycieczkę wieczorową/nocną porą w jednym z autek z niebieskim lub czerwonym podświetleniem (dodatkowo bez możliwości regulacji natężenia światła ). Uwierz mi nie jest to relaksująca podróż....
Dla mnie genialnym pomysłem jest fabryczne montowane przygaszanie podświetlenia zegarów/przycisków przy włączeniu świateł.
Anonymous - 06-02-2007, 09:00
slo_mo napisał/a: | Dla mnie genialnym pomysłem jest fabryczne montowane przygaszanie podświetlenia zegarów/przycisków przy włączeniu świateł. |
nowa toyota corolla
moim zdaniem białe podświetlenie miśka jest bardzo kojące, jedyne co zrobiłem to nakleiłem czerwoną folie przepuszczającą światło i wskazówki mam czerwone. Szukam teraz mocnych białych diod aby światło było troszke intensywniejsze
|
|
|