To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - Stacyjka zacina się nie kontaktuje Lancer 2.0 2003r.

Bodzio922 - 20-08-2017, 09:01

Widzę że temat zacinającej się stacyjki jest dość częsty w Miśkach:( Też mnie to spotkało, raz się da przekręcić a raz nie, nie zależnie czy to na zapłon czy żeby zgasić. Rozważam dwie opcje wymiana samej wkładki( koszt rzekomo koło 50zł + 2 kluczyki) lub wymontować ją i oddać do regeneracji wraz z kluczykiem(mam tylko 1 :( ). W przypadku mojej Laluni(laguna I) jak się stacyjka zepsuła(nie dało się wogóle kluczykiem ruszyć) pomogła regeneracja koszt 150zł z tą różnicą że miałem 2 kluczyki do niej. I moje pytanie do Was co byście polecali w tej sytuacji, jeżeli wkładka to ma ktoś doświadczenie jak to się sprawdza? Chodzi mi o problemy typu dopasowanie, trwałość itp. :P

Pozdrawiam
Łukasz

Sal - 26-08-2017, 15:47

U mnie tragedii nie było, czasami się zacinała też w jedną albo w drugą stronę, kupiłem preparat do wkładek w budowlanym - po dwóch kroplach działa jak nowa :) Jak będę w aucie to sprawdzę jaki to i napiszę.
Anonymous - 16-07-2019, 16:29

U mnie ciężko wchodzi kluczyk do stacyjki jakby takimi skokami,czyściłem wd40 i sprężarką wydmuchiwałem i ogólnie lepiej.