To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Śląskie - Wybory Moderatora Regionu Śląsk

mAGDA - 04-12-2013, 15:03

Nie będe cytowała tego co napisała Magda (dużo tego) ale celem mojego posta było właśnie ruszenie regionu i wyłonienie "lidera". Nic na siłę. Jak nowi userzy mają wybrać kogoś skoro nikogo nie znają? :|

Jacek z tymi luźnymi wypadami to fajny pomysł jest :D

JCH napisał/a:
Jakoś to przeboleję, że kandydat jest ze Stolycy Gorolowic

ja to widzę :twisted:

mjsystem - 04-12-2013, 15:43

Morfi napisał/a:
Mam nadzieje, że jednak Sławek (Mjsystem) zgodzi się być modem, na pewno będę mu pomagał.

JCH napisał/a:
Zgłaszam kandydaturę na moderatora mjsystem

JCH napisał/a:
Sławek, co Ty na to Zgadzasz się być kandydatem

madź napisał/a:
Jeśli chodzi o Sławka również popieram

Morfi napisał/a:
Mam nadzieje, że zaraz Sławek zgłosi swoją kandydaturę

Dużo ciepłych słów w moją stroną. Dziękuję. Jak wiecie forum MM i region śląski był i jest bliski mojemu sercu. Zrobię wszystko, aby było tak dalej.
Bardzo podoba mi się pomysł:
madź napisał/a:
Spotkajmy się raz, drugi, trzeci czy dziesiąty być może wtedy wyłoni nam się osoba, którą wszyscy zaakceptują i powtórzymy wybory.

Sam miałem to na myśli.
Weźmy przykład z forum lubelskiego, zachodniopomorskiego, wielkopolskiego itp.
Co najbardziej mnie boli, to fakt, że wchodząc na śląskie nie widzę czasem wiele dni żadnego postu. I od razu zastrzegam, nie jest to wina MODERATORA. Niech każdy z nas wniesie w to pod-forum dziennie kilka postów, choćby jeden post. Stwórzmy atmosferę domową. Tędy droga do frekwencji i zadowolenia. Poznajmy się wszyscy osobiście na kilku spotach.
Druga rzecz, to empatia wobec siebie i nowych userów, których sami często zniechęcamy czy straszymy.
JCH napisał/a:
Co do działania..... Moja sugestia jest taka:
nie napinajmy się, że systematycznie co miesiąc ma być spot, bo tak wynika z kalendarza. Lepiej (moim zdaniem) gdyby:
- po pierwsze - sugestia spotykania się powstawała oddolnie, nie z inicjatywy Moderatora tylko któregokolwiek z userów. Owszem, niech Mod pilnuje tego, w odpowiednim czasie przypomni, zaproponuje miejsce ale nie wieszajmy psów na Moderatorze, że chętnych na spota mało. Co on ma się spotykać sam ze sobą
- po drugie - żeby każdy spot miał jakiś cel a nie tylko stanie na parkingu czy jedzenie pizzy (ileż można )
Np. jeżeli znajdą się miłośnicy zbierania grzybów to można umówić się na wspólny wyjazd na grzyby
- po trzecie - .....
Miało nie być już żadnego "po trzecie", ale napiszę tylko, że nie musimy wygrywać pucharu - myśmy go już mieli - teraz czas na inne regiony Czyli w skrócie - nie chodzi o ilość, chodzi o dobrą atmosferę.

Doskonale to Jacku określiłeś. :)
Może czas odrzucić animozje, schować topory wojenne, uprzedzenia?
Dla mnie np. jest zaskoczeniem powrót do forum śląskiego Madż-i. Ale czy to jest złe? NIE! Ja osobiście z Marcinem czy Magdą nawet się nie pokłóciłem ani nie padły nigdy negatywne słowa. Ustał kontakt i tyle. NIKT z nas nie jest święty i KAŻDY ma coś za kołnierzem. Jesteśmy tylko ludźmi. Popełniamy błędy i starajmy się je naprawiać.
To jest tak, że każdy kłapcze jęzorem na prawo i lewo a potem się dziwi, że coś wyszło poza "krąg wtajemniczonych". Zawsze starajmy traktować się wzajemnie z szacunkiem ale życia nie wylewajmy publicznie. Forum to nie spowiedź. Unikniemy w ten sposób wielu nieprzyjemnych sytuacji.

No i na koniec: Jeśli Morfi rezygnuje (szkoda, że w tak przykrej atmosferze), to proponuję jak napisałem wyżej.
Na moderatora regionu Śląsk na dzień dzisiejszy nie startuję.

misjonarz. - 04-12-2013, 15:59

mi się też to podoba, tylko mam jedno pytanie: kto będzie pilnował porządku w postach? Huberta zatrudnimy? :twisted:
mjsystem - 04-12-2013, 16:08

misjonarz. napisał/a:
mi się też to podoba, tylko mam jedno pytanie: kto będzie pilnował porządku w postach? Huberta zatrudnimy?

Zarządca komisaryczny :twisted: :lol: :lol: :lol:

krzychu - 04-12-2013, 16:23

Jak chcecie to mogę komuś RB zasadzić, ale do spotów się nie mieszam bo po prostu jakoś czasowo i odległościowo mi nie po drodze nawet tym w BB... :cry:
Guga_deLux - 04-12-2013, 22:01

mjsystem napisał/a:
Co najbardziej mnie boli, to fakt, że wchodząc na śląskie nie widzę czasem wiele dni żadnego postu.

misjonarz., jakiego porządku?

Nie powiem, sama się do tego przyczyniam (rzadko zaglądam na forum), Pomysł z ruszeniem regionu podoba mi się... Kandydatur nie będę przedstawiać.

JCH - 04-12-2013, 22:37

krzychu napisał/a:
Jak chcecie to mogę komuś RB zasadzić
Taaa..... Przyjemne sprawy to każdy chciałby wziąć a do roboty się zabrać to już nie :P
D o _ r o b o t y :!: ;) 8)

Cytat:
I od razu zastrzegam, nie jest to wina MODERATORA.
Przecież wiadomo, że to wina Marcina ;)

Żarty na bok.... wracając do meritum....
Sprawa do przemyślenia. Mogło by być bez moderatora ale powinien być "techniczny", który oprócz "sadzenia" RedBarów porządkowałby ten śmietnik, który będziemy tworzyć i miał możliwość wysłania masówki :roll:

Marcin-Krak - 04-12-2013, 22:58

JCH napisał/a:
Przecież wiadomo, że to wina Marcina ;)

Ekhm...a bana chcesz ?? :P

Gliński jest wolny :P Proponowałem mu zostanie modem w Małopolsce, ale jak się dowiedział, że będzie miał ze mną do czynienia - to uciekł :P

Mod, jak już pisałem szczęścia nie daje. Dogadajcie się tylko najwyżej kto będzie wysyłał masówkę z info o spocie. I już.

Anarchia wchodzi do mody :mrgreen:

mjsystem - 04-12-2013, 23:07

Marcin-Krak napisał/a:
Mod, jak już pisałem szczęścia nie daje. Dogadajcie się tylko najwyżej kto będzie wysyłał masówkę z info o spocie. I już.

Anarchia wchodzi do mody

Ty nam tu krakowskiej anarchii nie siej :P
Jak wiadomo na Śląsku panuje ŚLÓNSKI AJNFART :!: :!: :!:

Guga_deLux napisał/a:
Nie powiem, sama się do tego przyczyniam (rzadko zaglądam na forum)

Czas się zrehabilitować :lol:

Tomek - 05-12-2013, 08:27

JCH napisał/a:

Sprawa do przemyślenia. Mogło by być bez moderatora ale powinien być "techniczny", który oprócz "sadzenia" RedBarów porządkowałby ten śmietnik, który będziemy tworzyć i miał możliwość wysłania masówki :roll:

jako, że taki "techniczny" to najlepiej, żeby był spoza układu, to ofiaruję swoje usługi (0 zł + VAT)

Hubeeert - 05-12-2013, 09:22

W związku z tym, że zaczęło się robić nieprzyjemnie chciałbym zabrać głos w dyskusji.
Niespecjalnie interesują mnie animozje pomiędzy Użytkownikami Forum dopóki nie są one wywlekane na Forum. Nie mam też zamiaru blokować/usuwać/zabraniać czegokolwiek tylko dlatego, że kogoś nie lubię/jestem z kimś skonfliktowany - patrz Morfi.

Mam propozycję.
Na czas dyskusji o przyszłości Mitsumaniakowego Regionu Śląsk Moderatorem zrobię JCH, który Was przypilnuje jako osoba bezstronna (Jacek ma zdrowe podejście do świata dookoła, choć często krytyczne) a po wyborach przekaże pałeczkę "Wybrańcowi".

Nie dyskutowałem tej propozycji z nikim więc czekam na opinie.

Blondi - 05-12-2013, 09:38

Hubeeert, to bardzo dobry pomysł JCH, był i nie powinien przestać być zielonym :mrgreen:
misjonarz. - 05-12-2013, 10:08

jak najbardziej jestem za.
Morfi - 05-12-2013, 10:19

Dobre wyjście :)
Guga_deLux - 05-12-2013, 11:31

Mnie się podoba.