Outlander III Ogólne - OIII facelift
PiotrKw - 10-04-2014, 14:09
Jackie napisał/a: | A że zdarzają się błędy? No zdarzają się ale mam nieodparte wrażenie, że każdy z Was też kiedyś gdzieś popełnił błąd (no chyba, że się mylę i rozmawiamy w gronie ludzi pozbawionych wad ) |
Oczywiście , że każdy coś robiąc popełnia błedy . Nie ma ludzi nieomylnych . Tylko dlaczego , na przedmiotach innych osób , kupionych za ich zarobione pieniądze , pochodzące z pracy w której nie popełnili błędów . ( bo za błedną pracę nie powinno się płacic ) .
Dodatkowo kosztem ich czasu i pieniędzy wydanych na paliwo aby dojechać do "ASO" .
Marzy mi się obsługa serwisu gwarancyjnego , gdzie dzwonię że popsute , podaję gdzie auto stoi , przekazuję kluczyki i prosze za 5 godzin o dostarczenie auta , względnie auta zastępczego aby móc sie poruszać . bo w końcu za to zapłaciłem .
I nie moim problemem jest , że ASO nie wie co z tym zrobić , nie ma części , możliwości , mocy przerobowych i innych tysiąca pierdół którymi się tłumaczą .
Ale wiem , że tak to tylko w bajkach .....
regon - 10-04-2014, 15:13
Jackie napisał/a: | Właśnie wczoraj świętowaliśmy 2 miejsce w Polsce pod względem zadowolenia klientów serwisu |
gratuluję, nie mogę narzekać na serwis mitsu w Polsce i za granicą - miałem okazję korzystać i tu i tu i stwierdzam, że standard usługi był na podobnym wysokim poziomie. Wymieniano elementy podlegające gwarancji bez problemów (jedną wymianę miałem poważną) a ceny za serwis? mogło być gorzej.
borsak1 - 10-04-2014, 15:21
Jackie napisał/a: | No zdarzają się ale mam nieodparte wrażenie, że każdy z Was też kiedyś gdzieś popełnił błąd | tu masz rację ale póki co stoisz sam po drugiej stronie i bronisz zarówno marki, jakości ASO i wszystkiego co związane z mitsu. Z jednej strony się nie dziwię jak by na to nie patrzeć to Twój "chleb" ale z drugiej zastanawiające jest to z jakim uporem próbujesz udowodnić że jest inaczej niż piszą użytkownicy. Jeśli jesteś taki w porządku olej to i się nie odzywaj, nagrodę dostaliście wiec pewnie jest w porządku nikt nie atakuje tutaj bezpośrednio Twego ASO a bardziej MMC za kiczowaty nadzór, obsługę i jakość. Jeśli domagasz się ode mnie dowodów zapraszam, podjedziemy do takiego jednego ASO w stolicy i zobaczymy co ma Pan serwisant dziś do powiedzenia na usługę o której wspominałem wyżej, bo szczerze wątpię aby cokolwiek zobaczył. Więc ja mam prośbę teraz, może póki uwagi nie dotyczą Twojego ASO nie wypowiadaj się za innych "kolegów z branży".
Jackie - 10-04-2014, 15:25
PiotrKw napisał/a: | Tylko dlaczego , na przedmiotach innych osób , kupionych za ich zarobione pieniądze , pochodzące z pracy w której nie popełnili błędów . ( bo za błedną pracę nie powinno się płacic ) . |
Life suckcs A tak na serio - nie da się uniknąć błędów pytanie jak się z nich wychodzi.
PiotrKw napisał/a: | Marzy mi się obsługa serwisu gwarancyjnego , gdzie dzwonię że popsute , podaję gdzie auto stoi , przekazuję kluczyki i prosze za 5 godzin o dostarczenie auta , względnie auta zastępczego aby móc sie poruszać . bo w końcu za to zapłaciłem . |
Mnie też się coś takiego marzy (przecież ja też jestem konsumentem w innych dziedzinach) ale wiedząc, że i nam nie wszystko zawsze wychodzi to wobec obsługujących mnie firm (handlowców) jestem wyrozumiałym klientem.
Pozdrawiam
piker - 10-04-2014, 15:45
Panowie, nikt nie mówi, że Mitsu jest idealne, że O3 jest idealny, że ASO jest idealne. Ale do jasnej ciasnej która marka jest idealna? Jackie pokazuje, że są jeszcze rzetelne firmy. Pozostali, że nie ma. Prawda leży gdzieś po środku tylko czy chcemy się tam spotkać?
Jedno jest pewne: zawsze mogłoby być lepiej
Jackie - 10-04-2014, 16:09
borsak1 napisał/a: | tu masz rację ale póki co stoisz sam po drugiej stronie i bronisz zarówno marki, jakości ASO i wszystkiego co związane z mitsu. |
Ależ zaskoczenie, prawda?
borsak1 napisał/a: | drugiej zastanawiające jest to z jakim uporem próbujesz udowodnić że jest inaczej niż piszą użytkownicy |
Pokazuję drugą stronę, której nie znasz i nie masz okazji poznać, staram się być rzetelny na tyle na ile potrafię. Niczego nie udowadniam, na wszystko (w przeciwieństwie do Ciebie)mam badania, dane, wyliczenia. Całą statystykę, która pozwala na formułowanie takich a nie innych wniosków. Jak widzisz (ba, sam mi to wytknąłeś ) nie jestem jednostronny i gdzie są błędy - przyznaję, że są (prywatnie mam zasadę uczenia się choćby od wroga i transponuję ją również wobec firmy, którą zarządzam).
borsak1 napisał/a: | Jeśli jesteś taki w porządku olej to i się nie odzywaj |
borsak1 napisał/a: | Więc ja mam prośbę teraz, może póki uwagi nie dotyczą Twojego ASO nie wypowiadaj się za innych "kolegów z branży". |
Racz wybaczyć ale nie Ty będziesz mi mówił co i gdzie mogę mówić, szczególnie, że mój staż na tym forum i Twój staż na tym forum to dwa różne staże. Dalej, nigdzie nie wypowiedziałem się w czyimś imieniu i Twoje zaklinanie rzeczywistości zaczyna być męczące. Dorośli ludzie tak nie postępują.
Tym razem dyskusję akurat z Tobą naprawdę chciałbym zamknąć. EOT.
piker napisał/a: | Panowie, nikt nie mówi, że Mitsu jest idealne, że O3 jest idealny, że ASO jest idealne. |
Prawda.
piker napisał/a: | Ale do jasnej ciasnej która marka jest idealna? |
Jeszcze bardziej prawda
piker napisał/a: | Jedno jest pewne: zawsze mogłoby być lepiej |
A to idealnie podsumowuje temat
Pozdrawiam
nasa1 - 10-04-2014, 16:14
Jackie napisał/a: | nasa1 napisał/a: | Generalnie teraz mamy takie czasy, że w ASO młodzi mechanicy, za najniższą krajową. |
Zdecydowanie nie za najniższą krajową Uwierz mi.
nasa1 napisał/a: | Tym w ASO płacą grosze. |
Skąd taka informacja? Płace dla mechaników ASO są ustalane na podstawie programu i w zeszłym miesiącu najniższa pensja u nas wyniosła 3 200 zł netto a najlepszy przekroczył 4 600zł.
nasa1 napisał/a: | Byłbym szczęśliwy spotykając w ASO jakiegoś Pana Jana z rękami upapranymi w smarze po łokcie, z wiekiem 55 + i wtedy bym patrzył na ten serwis ASO profesjonalnie. |
Ehe a potem pranie tapicerki w cenie? (żart oczywiście ale jakoś mam reminiscencję z Misia Barei )
nasa1 napisał/a: | A mi tu dają mistrza hali wiek 30, świeżo po studiach, jako fachowca? Sorki, ale od pierwszej wizyty w ASO mówiłem, że to sprzęgło dyferencjału. Wymienili dyferencjał na nowy, sprzęgła nie ruszali. Po 10 km to samo. Teraz doszli, że sprżegło do wymiany. Wrócili do tego, co sam sugerowałem na początku. To jest serwis??? To amatorzy |
Ciężko mi się odnieść do Twojego przypadku niemniej w każdym serwisie są tzw. powroty. Ich ilość można zmierzyć, policzyć i albo doszkolić pracownika albo go zwolnić za brak profesjonalizmu.
nasa1 napisał/a: | NIby jadą na szkolenia producentów (gdzie głównie piją) i czego się po nich spodziewać? |
Ty byłeś na takim szkoleniu? Skąd wiadomość, że "głównie piją"? Dla informacji szkolenia są głównie 1 dniowe (więc nie daję chłopakom kasy na hotel), kończą się egzaminem (który nie każdy zdaje) i certyfikatem, który pozwala na gwarancyjną obsługę samochodu. A że zdarzają się błędy? No zdarzają się ale mam nieodparte wrażenie, że każdy z Was też kiedyś gdzieś popełnił błąd (no chyba, że się mylę i rozmawiamy w gronie ludzi pozbawionych wad )
Pozdrawiam |
Przyjacielu, prowadzę pięć salonów samochodowych z serwisem. Nie jestem dziwny i pewnie się kiedyś spotlkaliśmy. W moich serwisach średnia wieku mechaników to 48 lat, jak sobie na szybko pioliczylem. Na szczęście nie mam tak durnych problemów, może dlatego że nie mam aut 4x4
Jackie - 10-04-2014, 16:17
nasa1 napisał/a: | Przyjacielu, prowadzę pięć salonów samochodowych z serwisem. |
Jakich marek?
nasa1 napisał/a: | Nie jestem dziwny i pewnie się kiedyś spotlkaliśmy. |
Być może (byłoby miło ) niemniej nie znam nikogo w Katowicach kto posiada 5 salonów... (MM CARS też chyba tylu nie ma... )
Pozdrawiam
nasa1 - 10-04-2014, 16:18
Jackie napisał/a: | nasa1 napisał/a: | Przyjacielu, prowadzę pięć salonów samochodowych z serwisem. |
Jakich marek?
nasa1 napisał/a: | Nie jestem dziwny i pewnie się kiedyś spotlkaliśmy. |
Być może (byłoby miło ) niemniej nie znam nikogo w Katowicach kto posiada 5 salonów... (MM CARS też chyba tylu nie ma... )
Pozdrawiam |
Pozdrawiam Gazda
Jackie - 10-04-2014, 16:25
nasa1 napisał/a: | Pozdrawiam Gazda |
I Mazda pozwoliła Ci kupić Mitsubishi?
nasa1 napisał/a: | W moich serwisach średnia wieku mechaników to 48 lat, jak sobie na szybko pioliczylem. |
No to moje chłopaki są młodsze
nasa1 napisał/a: | Na szczęście nie mam tak durnych problemów, może dlatego że nie mam aut 4x4 |
A Skoda? A Mazda? Jak nie masz jak masz (no ok, 2+2 a nie 4X4 ale skomplikowanie podobne)
Pozdrawiam
nasa1 - 10-04-2014, 18:14
Jackie napisał/a: | nasa1 napisał/a: | Pozdrawiam Gazda |
nasa1 napisał/a: | W moich serwisach średnia wieku mechaników to 48 lat, jak sobie na szybko pioliczylem. |
nasa1 napisał/a: | Na szczęście nie mam tak durnych problemów, może dlatego że nie mam aut 4x4 |
A Skoda? A Mazda? Jak nie masz jak masz (no ok, 2+2 a nie 4X4 ale skomplikowanie podobne)
Pozdrawiam |
duzo słów, mało czynów
[ Dodano: 10-04-2014, 18:16 ]
Jackie napisał/a: | nasa1 napisał/a: | Pozdrawiam Gazda |
Pozdrawiam |
zgłoś się do JEEPa a może trafisz do mnie
Jackie - 10-04-2014, 18:36
Hehe, niee żadnych wiecej marek a przynajmniej nie w motoryzacji. Mam nowy projekt na oku i ma niewiele wspólnego z samochodem:)
Kiedyś myślałem o Maździe ale mi przeszło; )
Pozdrawiam
nasa1 - 10-04-2014, 19:24
Jackie napisał/a: | Hehe, niee żadnych wiecej marek a przynajmniej nie w motoryzacji. Mam nowy projekt na oku i ma niewiele wspólnego z samochodem:)
Kiedyś myślałem o Maździe ale mi przeszło; )
Pozdrawiam |
ja o wielu sprawach w życiu myslałem., Zrealizowałem tylko te, które rozpocząłem
Bizi78 - 10-04-2014, 19:35
Panowie skończcie już tą jałową dyskusję bo odbiegacie od tematu .
borsak1 - 11-04-2014, 07:41
Jackie napisał/a: | Racz wybaczyć ale nie Ty będziesz mi mówił co i gdzie mogę mówić, szczególnie, że mój staż na tym forum i Twój staż na tym forum to dwa różne staże. | to była prośba, POLSKA wolny kraj pisz, mów co chcesz. Nie wiem po co zaraz o stażu piszesz, ale ok to trochę jak chwalenie się zabawkami, to przyznam otwarcie masz fajniejsze .
|
|
|