To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Kupno nowego Lancera

RalfPi - 19-07-2014, 07:43

Hej sypu.
Mam ten sam kolor samochodu - wygląda wspaniale - świeci się w słońcu, po zadbaniu, jak psu.. pysk :)

Polecam zadbać porządnie o lakier - mamy gdzieś tu wątek o dbaniu i kilka osób co się znają i chętnie doradzają - czyt. mkm, Lucas123w.

lobuzek - 19-07-2014, 08:55

Gratuluję zakupu nowego super auta!
Zabezpieczenie lakieru to podstawa, ja u siebie zastosowałem to:
http://www.sonax.pl/Produ...k-pelna-ochrona
Wyszło znakomicie, polecam.
Ogólnie córka powiedziała, że moje auto to GLancer, bo taki wypucowany :D

adrian1984 - 19-07-2014, 09:24

sypu napisał/a:
adrian1984 napisał/a:
Daj znać ile zapłaciłem i jaki rabat otrzymałeś, gratisy itp

Auto w nadwoziu sedan z silnikiem 1.8 wersja invite wyniesie mnie 62 500zł. W cenę wliczony lakier metalik, autoalarm, czwarty rok gwarancji na silnik i skrzynie, darmowy przegląd podstawowy i oczywiście nieśmiertelne dywaniki (gumowe). Samochód odbieram w pierwszej dekadzie sierpnia :D

Orientowałem się też w kwestii ubezpieczania. Pakiet dilerski około 2300zł chyba nie znajdę lepszej oferty na rynku i prawdopodobnie wezmę również u nich ubezpieczenie.

Moim zdaniem bardzo dobra oferta biorąc pod uwagę, że auto na stronie producenta kosztuje z silnikiem 1.8 - 61.990, długo walczyłeś o te gratisy, czy sam diler wyszedł z propozycją tych dodatków ?
Ciekawe co mi uda się wytargać pod koniec roku od dilera samochodowego:)

sypu - 19-07-2014, 09:35

adrian1984 napisał/a:
Moim zdaniem bardzo dobra oferta biorąc pod uwagę, że auto na stronie producenta kosztuje z silnikiem 1.8 - 61.990, długo walczyłeś o te gratisy, czy sam diler wyszedł z propozycją tych dodatków ?

W zasadzie od razu ze sprzedawcą ustaliliśmy taki pakiet. Inna sprawa, że na początku zrobił mi ofertę dla silnika 1.6 (cena z tymi dodatkami 60 880zł) ale po głębszym zastanowieniu poprosiłem o silnik 1.8.

tyku - 19-07-2014, 12:10

sypu, Zrób sobie konserwację podwozia porządnie i zabezpieczenie powłoką Ceramic Pro Strong 9H 2.0 (cena około 2300zł) i będziesz zadowolony, a ludzie będą podziwiać kolor P26 (takiej głębi koloru nie uzyskasz choćbyś codziennie SONAX nakładał).
Jak podjedziesz na myjnię bezdotykową i dasz na spłukiwanie (żaden inny program) , to zobaczysz co będzie się działo z wodą na samochodzie. :shock:

mjsystem - 19-07-2014, 13:24

Sypu gratulacje. Po prostu dobry wybór plus lakier metalik =D>
adrian1984 - 19-07-2014, 13:40

Ceramic Pro Strong 9H super sprawa, lecz bardzo kosztowna biorąc pod uwagę, że zabezpiecza lakier realnie na ok 12-24 mc, do tego trzeba raczej po umyciu stosować reload'a, który też do tanich nie należy.
Oczywiście dla osób mających gotówkę na takie zabezpieczenia lakieru opcja super !!
Dla osób nie mających takiej gotówki, można zastosować naturalny wosk, który także dobrze zabezpieczy lakier i ładnie na nim woda kropelkuje, np bilt hamber finish wax, pete's 53 od chemical guys czy sztandarowe collinite.

lobuzek - 19-07-2014, 22:05

Ja jestem po zabezpieczeniu lakieru we własnym zakresie (Sonaxem, bo jakoś jestem wierny marce), no i po zrobieniu dodatkowego zabezpieczenia antykorozyjnego przez zaufanych blacharzy-lakierników, bo w tym zakresie warto poprawić fabrykę. Polecam, jeśli ktoś jest z okolic Tarnowa, to mogę podać namiary. Teraz nic tylko jeździć.
A lakier po zabezpieczeniu zachowuje się super, ptasie gó.... po prostu się ześlizguje, a woda spływa jak po kaczce.

adrian1984 - 20-07-2014, 05:50

O jakim dokładnie mówisz zabezpieczeniu antykorozyjnym ? Tzn co wykonałeś za czynności ?
lobuzek - 20-07-2014, 08:58

Oddałem samochód moim zaprzyjaźnionym blacharzom-lakiernikom, którzy dodatkowo zabezpieczyli profile zamknięte i spód nadwozia. Użyli do tego dobrych środków (niestety zapomniałem nazwy), nie żadnych czarnych bitgumów czy czegoś tam. Dodam, że temat poruszałem w ASO w Tarnowie i nie ma z tym żadnych problemów. Tak więc samochód jest zabezpieczony z każdej strony.
quas - 22-07-2014, 11:41

Witam (dziewiczy post :p )
podepnę się pod temat:
ja jestem w trakcie negocjacji z dealerem, Lancer 1.8 SB (leasing)
czerwony metalik
cena 62.890
dam znac co jeszcze uda sie wyciagnąć

ps. pakiet dealerski w moim przypadku tez dobry uklad, prywatnie wyszloby mnie to drozej (troche lipne znizki)

sypu - 22-07-2014, 15:33

quas napisał/a:
cena 62.890
dam znac co jeszcze uda sie wyciagnąć

Mój sprzedawca twierdzi, że nie ma już z czego schodzić bo na moim samochodzie zostało raptem 400zł. Jeśli to prawda to na Twoim aucie zostało prawie 800zł a czujniki parkowania kosztują 800zł ... :wink:

quas - 23-07-2014, 11:56

staneło na 63500pln
w pakiecie z czujnikami parkowania oraz autoalarmem. oczywiscie nie zapomniano o niesmiertelnych gumowych dywanikach.

odbior w polowie sierpnia

mjsystem - 23-07-2014, 14:48

quas napisał/a:
niesmiertelnych gumowych dywanikach.

Aj tam nie narzekaj, są na prawdę trwałe i co fajne, dywanik kierowcy mocowany jest dwoma uchwytami powodującymi nie przesuwanie się.
Pewnie wkrótce spotkamy się na drogach Zagłębia :wink:

quas - 23-07-2014, 16:01

mjsystem napisał/a:
quas napisał/a:
niesmiertelnych gumowych dywanikach.

Aj tam nie narzekaj, są na prawdę trwałe i co fajne, dywanik kierowcy mocowany jest dwoma uchwytami powodującymi nie przesuwanie się.
Pewnie wkrótce spotkamy się na drogach Zagłębia :wink:

niesmiertelne troche ironicznie.
dawane kazdemu z automatu, chyba wliczone w cene prowadzenia tego biznesu tak samo jak firmowe wizytówki/teczki.
ale nadal sa traktowane jako gratis.

i w zadnym wypadku nie neguje ich uzytecznosci ;)

wkrotce to za >3tyg, ale calkiem mozliwe