[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Problem z ogrzewaniem
silent22 - 02-03-2016, 15:45
Spoko, przyznam bez bicia że nie szukałem tematu o hamulcach, napisałem przy okazji żeby było w jednym temacie. Sprawdzę płyn bo w sumie nie patrzyłem.
Golotheman - 03-03-2016, 06:55
To u mnie znowu jest sytuacja, że jak jest zimno i włączę sobie grzanko, to całe auto zaczyna się rozgrzewać a na lewą rękę jak trzymam ją na kierownicy wieje mi cały czas zimne.. jakieś lewe powietrze się dostaje ;p i nie jest to z kratki dziwne
Arczi89 - 03-03-2016, 08:55
Ogólnie takich bajerów, że w części auta wieje ciepłe, a w części zimne nie zauważyłem. Natomiast u mnie też jest tak, że mam ciepło ciepło i nagle jak ręką odjął. Auto wieje zimnem zamiast trzymać temperaturę.
Golotheman - 03-03-2016, 09:05
wydaje mi się, że termostat działa na zasadzie jak w czajniku albo płytach ceramicznych - aby utrzymać temperaturę, to włącza się, wyłącza. I tu też pewnie przepustnica jest włączana wyłączana... Stąd wieje zimnem zamiast trzymać ciepłe powietrze
Arczi89 - 03-03-2016, 09:12
Tak ale da się też przecież ustawić położenie pośrednie. Dodatkowo można zmniejszyć siłę nadmuchu jak mamy stabilną temperaturę. Mam wrażenie że w VAG-u lepiej to działa
silent22 - 24-03-2016, 15:41
Witam ponownie
Pojawił się problem, po tym jak pisałem że auto się nie grzeje na postoju, zauważyłem także że potrzebuje dłuższego okresu jazdy do przełączenia się na gaz, oraz dłużej trzeba czekać żeby leciało ciepło, natomiast dzisiaj doszło do tego że silnik mi się przegrzał i wyskoczyło ostrzeżenie o wysokiej temperaturze. Ktoś ma jakiś pomysł?
Arczi89 - 24-03-2016, 16:08
Zapowietrzony układ chłodzenia,
Uszkodzona pompa wody,
Uszczelka pod głowicą tłoczy ciśnienie do układu chłodzenia zapowietrzajac go.
To mi pierwsze przychodzi na myśl
silent22 - 29-03-2016, 20:33
Pojeździłem, pomęczyłem go obrotami, a temperatura idealnym położeniu, teraz się zastanawiam co było powodem tego jednorazowego wybryku?
|
|
|