To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III GEN Techniczne - Personalizacja ustawień

Grimm - 09-10-2015, 17:57

Hubeeert napisał/a:
Przejrzałem dostępna listę personalizacji w outlanderach III generacji.
Zobaczcie sami http://mmc-autoelectric.o...14/index_M1.htm zakładka 54A :arrow: ETACS :arrow: ON-VEHICLE SERVICE :arrow: ADJUSTMENT FUNCTION to dla roku modelowego 2014.
Niewykluczone, że MUT da jeszcze kilka innych możliwości, ale obawiam się, że funkcji związanych z "gwiazdkami" za systemy bezpieczeństwa samochodu wyłączyć się po prosty nie da. Zobaczymy.

Jeśli potrzebujesz OIII z 2014 instyle Navi to możemy się gdzieś ustawić i na pacjencie przetestować

tokyo - 13-10-2015, 03:23

Witam
Wszystkie te funkcje sa dastepne z MUT3
Jednak moga nie dzialac ze wzgledu na rodzaj wyposazenia w zwyklym OUT3 jak i elektrycznym PHEV.
Trzeba tylko jezeli cos nie jest dostepne od reki cos innego wyl aby inna funkcje mozna bylo zalaczyc

Hubeeert - 13-10-2015, 09:15

tokyo czeka nas gorąca linia ;)
Jaad - 13-10-2015, 15:13

A można troszkę jaśniej poprosić ? Z drugiej strony to trochę głupio jechać do ASO i uczyć pracownika wiedzą z netu :/
Hubeeert - 13-10-2015, 16:45

Ja tam ASO nie jestem :P mimo tego, że mam MUTa ;)
Jaad - 13-10-2015, 17:07

Ja mam, niestety, pilniejsze wydatki, niż kupowanie urządzenia, które będzie użyte w zasadzie raz.
Hubeeert - 13-10-2015, 17:38

Jaad napisał/a:
Ja mam, niestety, pilniejsze wydatki, niż kupowanie urządzenia, które będzie użyte w zasadzie raz.

Z racji tego, że mam serwis w którym naprawiamy Mitsu - mi się przydaje ;)

Jaad - 17-10-2015, 02:16

Odnoszę wrażenie, że jest jakaś zmowa tzw. "kumatych". Nie prościej jest napisać co się da zmienić, jak z "kumatym" się spotkamy i ustalimy co za ile ? Dziecinada na tym forum. Nie każdy ma czas, aby się grzebać w czymś, w czym jest laikiem. Podajcie co można zrobic i z kim się skontaktować, a nie małpie ruchy wykonywać.
Bizi78 - 17-10-2015, 07:24

Skoro nawet przeszkolone ASO nie potrafi niektórych funkcji włączyć - wyłączyć to czego oczekujesz od zwykłych obywateli :wink: .
Po prostu niektóre funkcje trzeba sprawdzić po bezpośrednim podłączeniu pod Muta.
Na tym forum są dwie osoby kumate w temacie: Hubeeert i tokyo.
Wystarczy umówić się, podjechać i sprawdzić, a nie doszukiwać się jakiś teorii spiskowych 8) .

Jaad - 17-10-2015, 14:23

No i o taką odpowiedź, mniej więcej, chodzi. Przynajmniej wiemy, z kim się kontaktować. W swoim czasie sam chętnie skorzystam, jeśli będzie obustronna zgoda. Dzięki.
bodo44 - 02-11-2016, 15:40

Witam :)
Mam pytanie: czy w MO III 2016 można zmieniać ustawienia wspomagania kierownicy ?

hurt.hurt - 02-11-2016, 16:29

poczytaj.

http://forum.mitsumaniaki...c.php?p=1493167

kacpiotr7 - 18-01-2017, 11:58

Jaad napisał/a:
Wyjaśniam więc -- są ponoć opcje ustawień, które mogą być zmieniane tylko w ASO poprzez podłączenie do MUTa. Nawet instrukcja obsługi o tym w kilku miejscach wspomina, tylko bardzo nieprzejrzyście.

A czy jest ustawienie polskiego lektora w zestawie telefonicznym ??? Telefon działa tylko na wymowę w innych językach, a nie polskim?? Mam wersję najbogatszą intense Navi z 2015 roku.

Jaad - 18-01-2017, 14:51

kacpiotr7 napisał/a:
Jaad napisał/a:
Wyjaśniam więc -- są ponoć opcje ustawień, które mogą być zmieniane tylko w ASO poprzez podłączenie do MUTa. Nawet instrukcja obsługi o tym w kilku miejscach wspomina, tylko bardzo nieprzejrzyście.

A czy jest ustawienie polskiego lektora w zestawie telefonicznym ??? Telefon działa tylko na wymowę w innych językach, a nie polskim?? Mam wersję najbogatszą intense Navi z 2015 roku.

Nie widziałem takiej opcji. To jest zmora wielu marek, języki słowiańskie (oprócz ruskiego) są traktowane po macoszemu jeśli chodzi o komunikacje głosową. Ale są tu lepsi fachowcy ode mnie i jesli jest, to mnie poprawią.

Grimm - 18-01-2017, 15:25

Oczywiście, że nie ma. To nie VAG czy Renault.