Outlander III Ogólne - Awaryjność OIII
Fun - 20-02-2015, 09:31
krzychu napisał/a: | jak przełączysz na same postojówki to też świecą xeony? |
Po zmierzchu na odpalonym silniku nie moge wylaczyc xenonow...pala sie w kazdej pozycji manetki...stad nie wiem czy Wy mozecie poprostu wylaczyc swiatla noca przy zapolonym aucie na postoju?przelaczajac manetke w pozycje OFF to jest logiczne jeśli jest taka opcja OFF to powinna byc aktywna...a u mnie sprawe zalatwia czujnik zmierzchu i robi to za mnie mimo ze ja chcialbym je wylaczyc to nie moge, no chyba ze wylacze silnik to i xenony gasna....
jacekk - 20-02-2015, 09:33
Fun napisał/a: |
Czy macie tak samo czy mozecie wylaczyc mijania w nocy ustawiajac manetke na OFF?
|
Może masz włączony 'tryb skandynawski'? U mnie działa normalnie. Off znaczy off i przy włączonym zapłonie świecą się tylko dzienne. I już parę razy zdażyło mi się na nich jechać na dziennych w nocy gdy przestawiłem na Off i zapomniałem.
Fun - 20-02-2015, 09:40
[quote="jacekk"] Fun napisał/a: | losdamianos napisał/a: |
Czy macie tak samo czy mozecie wylaczyc mijania w nocy ustawiajac manetke na OFF?
|
Może masz włączony 'tryb skandynawski'? U mnie działa normalnie. Off znaczy off i przy włączonym zapłonie świecą się tylko dzienne. I już parę razy zdażyło mi się na nich jechać na dziennych w nocy gdy przestawiłem na Off i zapomniałem. |
A co to tryb skandynawski?...to znaczy ze mozesz wylaczyc xenony ustawiajac w tryb OFF...a ja nie moge...i powiem szczerze ze czulosc zmiany dziennych na xenony mam dużą i byle jaki tunel w dzien to mi przerzuca na xenony...ta czulosc da rade gdzies zmienic...bo widze inne auta jadace na dziennych ledach nwet wieczorem, a mi teraz juz automat zmienia ok godz. 17 jak jest mala szarowka?
jacekk - 20-02-2015, 09:45
W samochodach w Skandynawii nie można wyłączyć świateł przy włączonym zapłonie.
Czułość czujnika można zmienić, ale niestety trzeba mieć albo MMCS albo MUTIII. To drugie pewnie też potrafi włączyć funkcję OFF.
Grimm - 20-02-2015, 09:47
U mnie jest tak, że jak jest off to zawsze się zapalają Ledy do jazdy dziennej , dalej jest Auto czyli czujnik zmierzchu a na końcu ON czyli włączone xenony niezależnie od czujnika zmierzchu.
Jeśli masz coś naprawiać w aucie na gwarancji to tylko w Auto-TEST...
r.barcinski - 20-02-2015, 10:11
u mnie przy OFF`ie też działają tylko ledy nawet w nocy
Fun - 20-02-2015, 10:45
Czyli macie wszyscy normalnie...u mnie jest widze do naprawy ten problem
Losdamianos...czy takie naprawy sa odplatne czy za friko...pytam bo nie zawsze jest to oczywiste...ten serwis ma jakies terminy czy po telefonie mozna jechac od razu bez wielkiego czekania...to jest ASO, czyli ksiazke serwisowa trzeba zabrac?...gdzie oni sa w Wawie?
Hubeeert - 20-02-2015, 12:18
Fun napisał/a: | gdzie oni sa w Wawie? |
Auto Test jest w Markach przy trasie. Zaraz za wiaduktem w prawo na górę, przejeżdżasz przez wiadukt i w prawo do ASO. Widać ich wyraźnie
Grimm - 20-02-2015, 12:20
Jeśli auto ma gwarancję to wystarczy książka serwisowa. Zadzwoń do nich i opisz problem. Terminy mają dość szybkie.
Fun - 20-02-2015, 12:31
Już zobaczyłem na mapie...stary salon i serwis jak świat...dzięki za info....gwarancję chyba mam bo auto z sierpnia 2014 :mrgreen:Mam nadzieję że te komputery typu MUTIII czy MMCS to mają,bo chciałbym zmienić czułość czujnika zmierzchu?
Hubeeert - 20-02-2015, 12:35
Fun napisał/a: | Mam nadzieję że te komputery typu MUTIII | Maja i to kilka, dopóki się swojego nie dorobiłem to jeździłem do nich
Grimm - 20-02-2015, 13:04
Fun jeśli masz wersje z Navi to możesz czułość czujnika zmierzchu sam zmienić
Seetings/kontrola pojazdu/światła i kierunkowskaz...
Fun - 20-02-2015, 13:38
Nie mam navi, wiec tylkoserwis zostaje.
lexus - 20-02-2015, 13:46
[quote="Fun"]{dziennych na xenony mam dużą i byle jaki tunel w dzien to mi przerzuca na xenony...ta czulosc da rade gdzies zmienic...bo widze inne auta jadace na dziennych ledach nwet wieczorem, a mi teraz juz automat zmienia ok godz. 17 jak jest mala szarowka?} Moim zdaniem to dobrze że tak przełącza na ksenony ,u mnie każdy tunel i zmiana ale w dzień czasami muszę sam przełączyć jak pada bo nie chcę płacić mandatu a tłumaczenie że automat nie przełączył nie dociera do pana policjanta
Fun - 20-02-2015, 14:19
Dzwoniłem do AUTO-TEST i tam dziś nie ma elektryka...więc wizyta na 3.03...ale po wstępnej rozmowie serwis ode mnie dowiaduje się że jest coś takiego jak "tryb skandynawski"...tzn z tonu pana z serwisu wnioskuje że go trochę swoją "wiedzą" zapeszyłem ...lekko się załamałem,chyba ludzie na hali serwisowej mają większą wiedzę niż panowie od umawiania klientów.....drugi telefon do AUTO GT i tam wizyta na najbliższy wtorek...wszystko objaśnione i OK....ale czułości czujnka mi nie wyregulują bo najprawdopodobniej jak mam wersję bez NAVI to nie da rady
To jestem szczęśliwy że auto jak na razie nie psuje się wcale mimo małego przebiegu i stażu wiekowego,bo inaczej to bym musiał już przywozić rower z działki
Lexus....może się nie znam,ale częste ON/OFF xenonów są dla nich nie zdrowe...i ja mam tak czułe nastawy że mała kładka nad trasą i mały cien powoduje zmianę na mijania z dziennych i zaraz znów zmiana
|
|
|