To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Sondermodell

Sunderland86 - 06-02-2015, 10:19

Hugo napisał/a:
Czym myjesz plastiki wewnątrz?

Podejrzewam, że APC odpowiednio rozcieńczony.

mkm dawaj więcej fot :mrgreen:

Fragu - 06-02-2015, 11:40

polaff, ciekawe jak szybko bym wypadł z fotelem na ulice po takim umyciu Galanta :P
polaff - 06-02-2015, 11:41

Fragu, przecież galanty nie rdzewieją!!!
tak na marginesie to ja po każdym rajdzie myłem tak pajero :)

Hugo - 06-02-2015, 14:48

Sunderland86 napisał/a:
Podejrzewam, że APC odpowiednio rozcieńczony
Tak myślałem i zamierzam to wypróbować w Galu.
mkm - 07-02-2015, 00:59

Będę czyścił swoje plastiki to zrobię obszerną fotorelację z opisem użytych środków.

W tym przypadku to partyzantka, więc ciężko mi wymieniać użyte środkii, bo jak jeden nie działa to biorę inny.

Zeby faktycznie doczyścić środek potrzebowałbym lekko licząc trzy dni (jeszcze) - niestety im czyściej tym trudniej :wink:

Ostatnie foty z odmładzania Bistro i zapewnienia komfortu nowym właścicielom :wink:

Ponieważ przez ten moment gdy mieli Bistro dla siebie przewinęło się słowo "zakupy", to trzeba było też zrobić bagażnik... :doubt:

Ze środkiem jest dramat zdjęciowy, ale czas się kończył, a miałem rozgrzebane akcje na wielu frontach :roll:

Wycieraczki tam gdzie były sklejone brudem po umyciu ukazały swe piekne śnieżnobiałe ubarwienie - trzeba było improwizować.

Końcówki są takie, że już nie widać różnicy.

ale cały czas do przodu

Na koniec woskowanie

Odstawienie na czas pakowania

a jest co pakować

i Bistro czeka na nowych właścicieli :D

Paczki doszły o jeden dzień za późno.
Zbity halogen oczywistość.

Ponieważ kierownica jest nacięta (o tym jak mi się będzie nudziło, bo zastanawialiśmy się ile części można zniszczyć podczas prostej wymiany szyby :roll: ), a jasne kierownice dobre były w XXwieku to zaryzykowałem kolorystycznie.
Czarna kierownica, czarny lewarek.

Bistro w zestawie ma oryginalne alufelgi... z "dodatków" ma komplet, ciężko jeszcze coś mu dobrać... Można było spóbować złagodzić trochę ten "dyskusyjny" tył... Lotką, kupioną całkowicie przypadkowo :D .
Nie kojarzę lotek Cjotek, ale rocznikowo chyba zgodna :wink:

mkm - 07-02-2015, 13:40

No to od dzisiaj machamy czarnemu Bistro - niedługo na nowych tablicach chyba KS :D

Autko kupowane podczas śnieżycy, oddane w pełnym słońcu :D .

Fragu - 07-02-2015, 13:46

mkm, rewelacja! Podziwiam i zazdroszczę umiejętności :wink:
rosomak1983 - 07-02-2015, 16:13

Efekt super, podoba sie.
booohal - 07-02-2015, 17:04

O proszę, ziarno się znalazło. Jednak nie uni :)
mkm, jak będziesz robił jakąś fotorelację z konkretnej czynności do utwórz osobny temat.
Niedługo będę przygotowywał koła, wnętrze to może coś podkleję.

Bizi78 - 07-02-2015, 18:55

Proponuję aby utworzyć w Forach tematycznych dział o pielęgnacji i detailingu :D .
Istniejące w sieci forum o kosmetyce aut mnie trochę przeraża :wink: .

Ogólnie dobra robota :rolleyes: .

Marcin-Krak - 07-02-2015, 19:03

Aż żal takim autem wyjeżdżać na ulicę ;)

mkm napisał/a:
niedługo na nowych tablicach chyba KS

:?: :roll:

piorunGSR - 07-02-2015, 21:00

mkm, Ooo Ja co za środki używasz że takie posty piękne. Zastanawiałem się troszke nad tym praniem fotela ze zdjęcia z tym co bród ssie, ale kucze nie wiem co to za machina jest. Da się to samemu tak. fajne fajne
Sunderland86 - 07-02-2015, 21:31

piorunGSR napisał/a:
mkm, Ooo Ja co za środki używasz że takie posty piękne. Zastanawiałem się troszke nad tym praniem fotela ze zdjęcia z tym co bród ssie, ale kucze nie wiem co to za machina jest. Da się to samemu tak. fajne fajne

Odkurzacz ekstrakcyjny tudzież piorący. Pewnie, że da się samemu, trzeba mieć sprzęt, odpowiednią chemię i cierpliwość.

piorunGSR - 07-02-2015, 21:51

Sunderland86, a co to za odkurzacz ekstrakcyjny, trudne to jest że trzeba mieć cierpliwość ???? chemia jaka??? proszek do prania będzie ok???? dużo pytań, sorry ale bym sobie fotele wyprał
rosomak1983 - 07-02-2015, 22:10

piorunGSR napisał/a:
Zastanawiałem się troszke nad tym praniem fotela ze zdjęcia z tym co bród ssie, ale kucze nie wiem co to za machina jest

odkurzacz pioracy.