Space Star Techniczne - [MSS ALL] HAMULCE Tarcze hamulcowe przednie
Anonymous - 01-06-2018, 14:12
Ja ostatnio na tył kupiłem trw. Nie piszczą więc jestem zadowolony. Kosztują jakieś 50zł mniej.
Tolkalen - 02-06-2018, 18:39
Siema
Po tym jak znajomy namówil mnie na Textar, które po 14 tys zwichrowały się jak nie powiem co i biło kierownicą na maxa przy hamowaniu założyłem TRW i potwierdzam po tysiącu km: cisza, nic nie bije, hamowanie pewne i ostre.
Ponoć Brembo jeszcze lepsze.
Pozdrawiam
AidsD - 04-06-2018, 08:26
cakp, mam zestaw z przodu tarcza + klocki TRW a z tyłu póki co tylko klocki zmieniłem też na TRW
cakp - 05-06-2018, 13:35
Zapomniałem wam wspomnieć że 5lat temu po zakupie auta zmieniłem na tarcze +klocki TRW. Zrobiłem na tym 60tys km . Przez ten okres czasu moge powiedzieć tylko to co każdy mi mówi kto przejedzie się moim autem że mam spowalniacze a nie hamulce. Płyn hamulcowy wymieniałem na nowy. Nie mam porównania na innym SS. Mam wrażenie że klocki są bardzo twarde, po takim okresie czasu tarcze przypominają pole uprawne ziemniaków mam takie głębokie rysy. Dlatego chciałbym coś innego, obecnie mam wrażenie że jak wsiadam do innego auta hamuje lepiej jak moje. Opony letnie fulda hp control czy coś 195/55/15.Na przeglądzie wg pomiarów nie ma odchyłek na zaciskach. Z przodu zaciski mam jeszcze stare. Z tyłu zaciski nowe. Owszem nigdy nie piszczały to mogę powiedzieć. Nie zwichrowałem nigdy,
Pytanie dodatkowe czy z przodu były osłony tarcz hamulcowych? Czy warto zakładać je z tyłu ( obecne z tyłu przerdzewiały) Cenowo są drogie i co mi to da?
Bizi78 - 05-06-2018, 13:49
Cytat: | Pytanie dodatkowe czy z przodu były osłony tarcz hamulcowych? |
Powinny być z przodu i z tyłu.
Przydają się np. jak hamujesz w kałużach .
Moje z tyłu też juz prawie uległy biodegradacji .
Mam jakieś używki odnowione ale nie ma kiedy założyć .
Hugo - 05-06-2018, 23:07
cakp napisał/a: | moge powiedzieć tylko to co każdy mi mówi kto przejedzie się moim autem że mam spowalniacze a nie hamulce | A ja do swjego SS założyłem najtańsze tarcze, chyba HART i do tego jakieś klocki, całość (tarcze przód + klocki) kosztowały ok. 150 zł z wysyłką i powiem tyle: WYMIATAJĄ!!! Hamulce po prostu brzytwy, nic nie bije i nie wibruje, trzeba uważać przy hamowaniu żeby po naciśnięciu hamulca nie przywalić w kierownicę, szczególnie po przesiadce z Galanta, który w porównaniu do SS nie ma w ogóle hamulców, mimo, że i tak założyłem mu fabryczne hamulce z wersji VR-4 o mocy 280KM...
AidsD - 06-06-2018, 08:16
Hugo napisał/a: | który w porównaniu do SS nie ma w ogóle hamulców |
Ja mam porównanie tylko do VW Polo i tam jak nie wdusisz to nie będzie hamować. W swoim aucie zmieniałem i tarcz i klocki z przodu ale też nie mogę porównać bo jak wymieniałem to z okładziny klocka nie było nic więc tarł metal o tarczę
Anonymous - 08-06-2018, 23:30
No to kup ATE. Są dobre, ale i tak nie zauważysz dużej różnicy w hamowaniu. SS takie ma hamulce i już.
Hugo - 09-06-2018, 12:00
Macie coś nie tak z hamulcami skoro piszecie, że SS ma kiepskie hamulce. Normalnie są brzytwy!
tomwasz - 09-06-2018, 20:55
Ja również uważam, że SS (przynajmniej poliftowy) ma dobre hamulce. Pp przesiadce z Galanta EA2W pierwsze hamowania powodowały zbiórkę pasażerów na przedniej szybie Nie wiem jaki mam tarcze i klocki, od trzech lat mam te co Niemiec zostawił.
zet-em - 10-06-2018, 12:09
Ja mam przedliftowego i były zawsze jak brzytwy. Na początku użytkowania waliłem nosem w szybę przy hamowaniu, ale już się przyzwyczaiłem i wszystko gra
AidsD - 11-06-2018, 13:40
zet-em napisał/a: | Ja mam przedliftowego i były zawsze jak brzytwy. |
Ja tak czy tak mam większe tarcze ( z Carismy) ale jakoś nie stukam nosem o kierownicę albo tak lekko naciskam pedał ale na skuteczność nie narzekam
cakp - 16-06-2018, 00:03
zet-em napisał/a: | Ja mam przedliftowego i były zawsze jak brzytwy. Na początku użytkowania waliłem nosem w szybę przy hamowaniu, ale już się przyzwyczaiłem i wszystko gra |
Jakie tarcze i klocki?
[ Dodano: 16-06-2018, 00:03 ]
AidsD napisał/a: | zet-em napisał/a: | Ja mam przedliftowego i były zawsze jak brzytwy. |
Ja tak czy tak mam większe tarcze ( z Carismy) ale jakoś nie stukam nosem o kierownicę albo tak lekko naciskam pedał ale na skuteczność nie narzekam |
jakie tarcze i klocki
AidsD - 19-06-2018, 13:15
cakp, TRW zestaw.
Tolkalen - 26-06-2018, 09:24
Siema
Za szybko pochwaliłem się TRW... komplet przód tarcze plus klocki założone 5 maja 2018 dzisiaj właśnie idą na śmietnik... jedna i druga tak zwichrowana, aż blokuje koło. Przebieg 2100 km... dramat...
Pozdrawiam wszystkich
|
|
|