Śląskie - Radary i Fotoradary
Anonymous - 22-05-2008, 10:06
krzychu, czytaj wątek
waldi-1 napisał/a: | powiem wam tak, robie w takiej firmie i miedzy innymi montujemy też fotoradary |
krzychu napisał/a: | Widziałeś na własne oczy?? Bo z tego co zawsze czytam to wynika że pracują w podczerwieni a nie błyskaja na czerwono? |
Widziałem i za ten widok zapłaciłem
wojtas20 - 24-05-2008, 16:58
damianrally napisał/a: | namiezyli mnie w skoczowie jak sie jedzie na ustron taka ładna prosta droga a ograniczenie tylko do 70
kurcze norman, szkoda ze niemieszkasz w jastrzebiu bo w tym miescie jeszcze niespotkałem zadnego mitsumaniaka |
o kurde to dobrze wiedzieć, wiem o którą drogę chodzi bo sam tam często pomykam..
UWAGA NA FOTORADAR:
jak jedzie się trasą nr 69 - bielsko - żywiec to na granicy Wilkowic i Bielska Białej stoi fotoradar. ( jak jedziesz od żywca po prawej stronie )
Anonymous - 25-05-2008, 21:58
wojtas20, dzięki. W nawigacji jeszcze nie ma tego punktu ujętego. Jest w Łodygowicach i jest na początku Żywca. Jest też również w Mesznej oraz Bystrej Śląskiej THX
Ursus - 03-06-2008, 20:38
damianrally napisał/a: | ryzy, nareszcie jakis mitsumaniak w poblizu ,szkoda ze w tych okolicach jest taka mała frekwencja mitsumaniaków . na turystycznej tesz czesto bywam , bede mrugał .a mitsumaniaków ostrzegam przed jastrzebiem ostatnio tyle tu fotoradarów ze pomału boje sie o swoje prawko |
To dopisuję się do frekwencji, co prawda od 3 lat nie mieszkam w J-biu, tylko w Chybiu ale często tam wpadam na szóstkę. Nie jesteż z pobliża tego osiedla, Twoje auto kojarzę z wyglądu, napewno się gdzieś mijaliśmy ale od niedawna dopiero dołączyłem do klubu więc wcześniej nie reagowałem należycie. Teraz postaram się zasygnalizować - Gal 99` GLS ciemnazieleń.
Postawiony jakiś czas temu maszt na dwupasmówce z Żor w kierunku Katowic za Warszowicami i zjazdem na Orzesze taki fajny odcinek prostki i jedno skrzyżowanie z fotoradarem jest tymczasowo rozbity, pewna informacja od znajomych z Jastrzębia:) Oczywiście dopóki go nie naprawią.
A swoją drogą DamianRally ponoć w J-biu stawiają przenośne fotoradarki, które wyglądają jak jakieś beczki czy coś takiego (taki jakiś kamuflarz). Słyszałem to od kierowcy co wozi drób, sam niewidziałem czegoś takiego, mam nadzieję, że to coś też nie widziało mnie, wiesz coś o tym??
londolut - 14-07-2008, 06:11
No to noga z gazu na DTŚce. Na wysokości Castoramy psy wystawiły fotoradar, który nie dość, że robi zdjęcia ( ) to jeszcze nie wiadomo w którą stronę.
Nie wiem czy było wspominane ale na ulicy Wolności kier. Ruda 1 - Zabrze stoi radar na wysepce dla autobusów, a że jest tam 40ka to bez szaleństw
Morfi - 14-07-2008, 12:06
w Sosnowcu 3 ostatnio postawili.
A ten na DTŚ - ce jest postawiony przy ograniczeniu do 60km/h
londolut - 17-07-2008, 21:50
W poniedziałek na wjeździe do Rudy Śląskiej na Godulę od strony Bytomia i do Kochłowic od strony Świętochłowic pojawiły się znaki ostrzegające przed "strefą kontroli fotoradarowej". czy to znaczy, że w tych miejscach będą fotoradary czy po prostu psiarnia ostrzega, że na terenie Rudy Śląskiej mogą zdarzyć się akcje z przenośnymi fotoradarami?
misjonarz. - 19-07-2008, 17:29
londolut napisał/a: | na wjeździe do Rudy Śląskiej na Godulę od strony Bytomia i do Kochłowic od strony Świętochłowic pojawiły się znaki ostrzegające przed "strefą kontroli fotoradarowej" |
przy wjeździe od zabrza na karmańskim też taki znak stoi
[ Dodano: 19-07-2008, 17:53 ]
londolut napisał/a: | Na wysokości Castoramy psy wystawiły fotoradar, który nie dość, że robi zdjęcia ( ) to jeszcze nie wiadomo w którą stronę |
akurat mają mozliwość robienia zdjęć od przodu jak i tyłu samochodu więc uwaga na nie
londolut - 19-07-2008, 23:39
misjonarz. napisał/a: | przy wjeździe od zabrza na karmańskim też taki znak stoi
| Tak, właśnie dziś tamtędy jechałem do/z Allegro Power (ale kupa) i obserwowałem sobie te tereny.
[ Dodano: 20-07-2008, 18:39 ]
Teraz mogę potwierdzić to co pisałem parę postów wyżej. Psiarnia w Rudzie Śląskiej chce zacząć walkę z przekraczaniem dozwolonych prędkości. Zaczną się niespodziewane kontrole radarowe, panowie z suszarkami, jakieś radary stacjonarne i inne duperele. Przy każdym wjeździe do Rudy Śląskiej jest tablica informująca o takich możliwościach
JCH - 27-07-2008, 22:55
londolut napisał/a: | No to noga z gazu na DTŚce. Na wysokości Castoramy psy wystawiły fotoradar | Parę dni temu gość na CB twierdził że ten radar jest nieaktywny. No ale licho wie .... Faktycznie tam jest 60? Rzadko tamtędy jeżdżę teraz....
londolut - 27-07-2008, 23:25
JCH napisał/a: | Faktycznie tam jest 60? | Tak bo są tam zjazdy z DTŚki a poza tym parę razy ludzie wychodzący z Castoramy przechodzili na "dziko" przez 6 pasów
Anonymous - 03-09-2008, 19:17
londolut napisał/a: | JCH napisał/a: | Faktycznie tam jest 60? | Tak bo są tam zjazdy z DTŚki a poza tym parę razy ludzie wychodzący z Castoramy przechodzili na "dziko" przez 6 pasów |
ograniczenie było jak remontowali prawy pas i zjazd z DTŚ w stronę Chorzowa Batory. Teraz nie ma tam ograniczenia, ale radar stoi. Czy jest aktywny?? Jakoś nie korci mnie, aby to sprawdzić, choć raz zagadałem się i przeleciałem obok niego z prędkością 120 km/h...ale żadnego "pstryk" nie zauważyłem i jak dotąd zdjęcie też nie przyszło
wojtas20 - 17-09-2008, 15:23
mnie ostatnio na fotoradar namierzyła straż miejska w Brzeszczach... przyszło zdjęcie, mandat 100 zł + 4 pkt
Anonymous - 27-09-2008, 22:18
dziś na wrocławskiej przed wiaduktem (jadąc z Bytomia), zaraz za znakiem z ograniczeniem 50 stał przenośny fotoradar - taki na statywie, jakby kamera Kilkadziesiąt metrów dalej stała policyjna Kia. Czasami w tym miejscu panowie policjanci ustawiają się z aparatem o czym przekonał się kierowca opla, który zobaczył czerwony błysk...a potem pewnie mandat
londolut - 28-09-2008, 11:20
damiano napisał/a: | dziś na wrocławskiej przed wiaduktem | przecież zaraz przy BP jest stacjonarny fotoradar. To może świadczyć tylko o tym, że w tej stojącej kolumnie nie ma wypełnienia lub policji za mało hajsu.
|
|
|