To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Pajero III "VIPajero" Ginący gatunek, czyli 3.5

Ziemowit - 16-05-2016, 17:41

Mi też na początku jakoś nie chciało się wierzyć w BMW, ale silniki od BMW okazuje się bardzo dobrze się spisują w najróżniejszych swapach. Także od aut japońskich. No a co do Land Cruisera, to myślałem o nim, ale bardzo krótko, ze względu na stosunkowo niską moc i stosunkowo wysoką cenę. :roll:
Owczar - 16-05-2016, 18:08

4.7 z landrcruisera jest sporo mocniejszy od 4.4 z bmw. Patrz na przebieg momentu, a nie móc maks.
Ziemowit - 16-05-2016, 18:29

Kto mówi, że to będzie najzwyklejszy 4.4? :) Powiedziałem tylko, że V8 od BMW :wink: Co do wykresu 4.4 BMW vs 4.7 LC, to oczywiście masz rację starczy popatrzeć na monstrualny moment obrotowy w LC i w jakich niskich obrotach dostępny :shock:
Owczar - 16-05-2016, 18:41

Czyli turbo lub kompresor?
Ziemowit - 16-05-2016, 23:26

Mam konkretny model silnika zaplanowany, nie chcę zapeszać, więc póki co nikomu o nim nie mówię, powiem tylko, że V8 od BMW, no i jeżeli siądzie to będzie jedno z najszybszych Pajero w Polsce, a na pewno lepiej przyspieszających i brzmiących. Mam nadzieję, że zamiast opowiedzieć o tym konkretnym silniku, będę mógł go po prostu za rok pokazać :)
Ziemowit - 15-09-2016, 12:27

EDIT: Czy teraz je widać?
Najwyższy czas na małą aktualizację! :)

3 delikatne zmiany. Jedną widać na pierwszym zdjęciu, drugą na drugim i trzecią na trzecim. Ktoś dostrzeże wszystkie? :mrgreen:
a już niedługo postaram się dodać zdjęcia z JapFest 2016 ;)
No i przez problemy z picassą, oraz to, że samo google mnie bardzo irytuje już od jakiegoś czasu, mam drugie pytanie. Jak szybko i łatwo dodawać zdjęcia na forum? bo z picassą coś się popsuło...

Sunderland86 - 16-09-2016, 10:24

Ziemowit napisał/a:
Ktoś dostrzeże wszystkie?

Ja w ogóle nie dostrzegam zdjęć :P

Ziemowit - 16-09-2016, 23:25

a to dziwne. Poważnie? :? mi się wyświetlają...
kamilek - 16-09-2016, 23:38

Kliknąłem "cytuj" w Twojej wypowiedzi i wyświetlił mi się kod źródłowy zdjęć. Wkleiłem adres jednego zdjęcia ręcznie w przeglądarkę i wyskoczyło mi okienko do zalogowania w Google. To może Ty widzisz zdjęcia, bo jesteś zalogowany na swoim profilu, ale reszta świata, w tym ja, niestety zdjęć nie widzi :( Chyba że podasz hasło do konta, a to co innego, wszyscy sobie chętnie pooglądamy :)
Ziemowit - 17-09-2016, 10:37

Czas zmienić picassę. Sprawdziłem na mobilnym, gdzie nie jestem zalogowany i już widać zdjęcia. Natomiast picassa stała się trudna, niewygodna i po prostu już mi się nie podoba. Jak można łatwo i szybko wrzucać zdjęcia? no i najlepiej, żeby nie znikały po miesiącu :)
Tomi89 - 17-09-2016, 11:54

Ja używam "postimage.org" łatwe w obsłudze sprawnie się ladują zdjęcia, jeszcze nie zdarzyło mi się że któreś znikło ;-)
kamilek - 18-09-2016, 00:25

Dobra, fotki widać. Ale patrzę, patrzę, i nie mogę rozkminić cóż tam się w nim zmieniło. Całą moją uwagę skupiają felgi w chromie :P Może V8 zawitał pod maską?? :)

PS. A czy mówiłem już, że piękne jest te Pajero? :?: :wink:

luk0__ - 18-09-2016, 16:07

zobaczyć takie w ciemnej uliczce, można sie przestraszyć że jacyś wierzyciele przyjechali po dług :D felga kozak!
Ziemowit - 18-09-2016, 23:08

Haha, dzięki Kamilek! Zmiany są kosmetyczne - przyciemniłem przednie szyby, ale w granicach prawa i rozsądku, więc nawet w nocy wszystko dobrze widać, kupiłem wreszcie osłonę na tylne koło, ale mam co do niej parę zastrzeżeń, no i zrobiłem na czarno te pomarańczowe kierunki na błotnikach, bo kompletnie mi nie pasowały :) do V8 planowo, będę się przymierzał w przyszłym roku. Byłoby świetnie gdybym się przed sezonem wyrobił!
luk, jakoś tak mi wyszedł, a że lubię czarny na samochodzie, to wychodzi z tego coś a'la VIP Style :)
Tomi - bardzo dziękuję za stronkę, wypróbuję przy następnej okazji, żebym się znowu nie ośmieszył :D

matraks - 19-09-2016, 06:24

Fajne Pajero. Felgi nie mój gust, ale w sumie do takiej masywnej terenówki pasują. Świetna Toyota FJ Cruiser w garażu 8)