To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III GEN Techniczne - Doposażenie Outlandera III City Style

trooper - 08-04-2017, 14:42

kubabrzesko napisał/a:
Czy jesli mam outlandera z canady 3,0 2014 rok z aktywnym tempomatem to mam tą kamere z przodu ?duza (droga) ingerencja jest ewentulanie zeby ją uruchomic ??

Niestety nie. Na 99% aktywny tempomat jest realizowany za pomocą czujnika radarowego a nie kamery.

kubabrzesko - 08-04-2017, 14:50

Bardziej czekam na odpowiedz kolegi tokyo gdyz on wie , ze skoro auto ma aktywny tempomat to mam tez kamere wykrywania lini i hamujących aut.Pytanie tylko czy da sie ją podpiąc pod monitor radia w ktorym mam juz podpiętą (fabrycznie ) kamere cofania ?
trooper - 08-04-2017, 17:05

[quote="kubabrzesko"]Bardziej czekam na odpowiedz kolegi tokyo gdyz on wie , ze skoro auto ma aktywny tempomat to mam tez kamere wykrywania lini i hamujących aut.Pytanie tylko czy da sie ją podpiąc pod monitor radia w ktorym mam juz podpiętą (fabrycznie ) kamere cofania ?[/quote

Tempomat i FCMS wykorzystują ten sam czujnik radarowy. LDW ma faktycznie kamerę tylko że z tego co pamiętam to ta kamera jest umieszczona w podstawie lusterka. Czy się ją da podpiąć? Może i da tylko dla mnie trochę bezsensu. nie ten kąt widzenia kamery żeby ją stosować do parkowania. Kamery systemów 360 (czy przód/tył) z przodu są montowane w grillu tak byś widzial obrys zderzaka. Kamera od LDW tego nie potrafi.
Ale może się mylę i tokyo mnie poprawi.

tokyo - 09-04-2017, 14:50

Jw kolega trooper
nawet na ta chwile podpiecie pod ta tzw kamerke jest molo mozliwe poniewaz jest ona sterowana plus minus i magistrala can
ostatnio podlaczalem sam ldw jednemu panu i aby uruchomic ten "czujnik" nalezy uruchomic troche funkcji {czujnik swiatla deszczu naslonecznienia i pomiaru}
Kamera tak jak trooper pisze jest w przednim dolnym grilu. Jak jest zalozona to da sie parkowac z dokladnoscia do 10 - 15 cm - a z zystemem auto to juz wogole :)
Robie teraz outka 2015 i kilka zdjec podesle jak starczy czasu

Terex23 - 10-04-2017, 20:11

a o nie tokyo pamiętasz