To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Szybsze kombi Svena

Owczar - 28-04-2017, 08:16

Gratulacje Sławek!
mjsystem - 28-04-2017, 12:00

sveno napisał/a:
27.04.2017 o 19:22 urodził mi się syn!!!

Zdrowie za Leona, zdrowie za Was kochani. Gratulacje i niech będzie dla Was pociechą. :occasion7:

SPIDER-ek - 28-04-2017, 12:52

sveno napisał/a:

Panie i Panowie dzisiaj tj. 27.04.2017 o 19:22 urodził mi się syn!!!
Nie było lekko, bo po 38 godzinach męki zawitał na ten świat.
Ma na imię Leon i kawał z niego chłopa: 52cm i 3780g.
Wypijcie za jego zdrowie :partyman: tak jak i ja teraz piję :drinkers:

Gratulacje stary, znam to uczucie kiedy syn się rodzi :)

sveno - 28-04-2017, 15:04

a dziękuję, dziękuję. :)

mjsystem - 28-04-2017, 15:23

Szwajcaria jest za mała dla nas wszystkich :lol:
angelos - 28-04-2017, 18:44

Gratulacje! dla Ciebie ale przede wszystkim dla Żony. :D
deejay - 28-04-2017, 19:30

Gratulacje Slawek. Wszystkiego dobrego dla całej rodzinki.
robertdg - 28-04-2017, 20:42

Gratulacje ;-)
tresorex - 28-04-2017, 23:05

Gratulacje!!!
Tylko dlaczego Leon? Jesteś cichym wielbicielem Seata? :lol: ;)

Marcin-Krak - 28-04-2017, 23:45

Gratulacje :mrgreen:

A kilka dni temu liczyłem, czy już minęło ~9 miesięcy od Zlotu, czy jeszcze nie :wink:

sveno - 29-04-2017, 00:14

tresorex napisał/a:
Tylko dlaczego Leon?
Dlaczego nie? Imię jak każde inne.
tresorex napisał/a:
Jesteś cichym wielbicielem Seata? :lol: ;)
wiedziałem, że ktoś z takim tekstem wyleci. :) Nie, to nie ma związku z marką samochodu (choć mój brat miał Leona MK1, a teraz ma Leona MK2 i obydwa mi się podobały)

No ale już wyjaśniam czemu Leon. Wybierałeś kiedyś imię dla dziecka? Każdy kto to robił będzie wiedział o czym mówie.
Uswiadamiasz sobie wtedy jak wielu osób nie lubisz :) i szukasz takiego imienia, które dobrze ci się kojarzy (znasz osobę o tym samym imieniu i ją lubisz, lub nie znasz żadnej osoby o tym samym imieniu, więc automatycznie nie przynosi ono złych skojarzeń, czyli jest akceptowalne)

Teraz z całego ogromu imion jakie mógłbyś dać dziecku zostaje mała garstka (bo żona odsiała drugie tyle co ty)

My dodatkowo jeszcze mieliśmy 2 kryteria:
-imię musi być krótkie (bo nazwisko mam długie)
-imię musi brzmieć i być pisane w taki sam sposób po polsku, niemiecku i angielsku, po to by mój syn nie miał takich problemów jak ja (mój przełożony mówi do mnie "Slawowek" bo Sławek jest dla niego niewymawialne)

Na polu bitwy zostały 2 imiona, rzut monetą zdecydował.

Jeżeli masz dziecko, to wiesz jak to jest, jeżeli nie to proponuje zabawę z dziewczyną/narzeczoną/żoną na wieczór: załóżcie, że spodziewacie się dziecka i próbujcie wybrać dla niego imię (level hard: nie znacie płci i musicie wybrać 2 imiona: męskie i żeńskie i niech obydwa mają odpowiedniki w języku angielskim już nawet nie tak samo brzmiące np. Jan i John) Gwarantuje, że zabawa przeciągnie się na kolejny wieczór (jak nie kilka). Powodzenia.

Świat się robi mały. Samoloty, otwarte granice, szybka kolej, tanie linie lotnicze sprawiają, że podróżujemy więcej i dalej. Nasze pokolenie podróżuje dużo więcej niż nasi ojcowie, a być może będzie tak, że nasze dzieci będą mogły się teleportować :) Można zawczasu pomyśleć o tym i nie dawać na imię synowi Przemysław czy Sławomir :twisted:

tresorex - 29-04-2017, 19:55

Wyobraź sobie że wybierałem imiona 2x ;) jest dokładnie jak piszesz. Do tego moja osobista pracuje w przedszkolu gdzie przewija się setka dzieci i później każde imię jej się kojarzy z konkretnym dzieckiem ;)
sveno - 29-04-2017, 23:53

tresorex napisał/a:
Wyobraź sobie że wybierałem imiona 2x ;)
no to gratulacje :)
tresorex napisał/a:
jest dokładnie jak piszesz
:)

tresorex napisał/a:
Do tego moja osobista pracuje w przedszkolu gdzie przewija się setka dzieci i później każde imię jej się kojarzy z konkretnym dzieckiem ;)
wyrazy współczucia :)

Także jest Leon i tak zostanie.
Leon czyli Lew, jak narazie pasuje idealnie, jest silny i głośno ryczy, ale tylko jak jest głodny :)

sveno - 15-05-2017, 22:58

Brat mi właśnie podesłał fotkę:

Latka lecą (Rekińczyk 4 lipca kończy 20 lat!!!), auta ustawiane obok się zmieniają (czarne kombi zastąpiło E46, a 508 wszedł na miejsce Lancera X) a ten niezmiennie ładny bydlak jest. Łezka się w oku kręci...

Ziemba. - 16-05-2017, 20:58

Sveno, przypomnij mi. Dlaczego nie zostawiłeś go u siebie? Poza tym, że to nie kombi.