To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Torby do bagażnika

Amstaf11 - 04-05-2017, 23:13

Hey
Belki thule wingbar, bagaznik rowerowy thule 929, box thule motion XL razem 4,8-5,0 tys.
ale się sprawdza i pasuje do siebie. Oryginalne belki z napisem mitsubishi też pochodza od thule ale wystają za obrys dachu, moje mieszczą się pomiędzy relingami i nie hałasują jak inne :mrgreen: bagaznik rowerowy jest na 4 rowerki solidny i uchylny :mrgreen: thule ma jeszcze model składany i może taki bym wybrał kupując jeszcze raz :roll: jak coś jeszcze trzeba to proszę pytać :mrgreen:

[ Dodano: 05-05-2017, 15:37 ]
W załączeniu fotki zbiornika lpg pojemność 77l wchodzi 70l ( po lekkej modernizacji ) 8)

Nadmienię tylko że jeszcze mam składany hak westfalia i zbiornik się z nim nie gryzie :lol:

SZCZAW - 05-05-2017, 16:52

AMSTAF11 dzięki za foty, patrzę ze nie żałujesz w osprzęt firmowy , fakt to się sprawdza. Pozdrawiam i dobrego wypoczynku , dziś na Podlasiu jest słońce WRESZCIE
tom3sko - 06-05-2017, 06:15

Amstaf11 napisał/a:
Hey
Belki thule wingbar, bagaznik rowerowy thule 929, box thule motion XL razem 4,8-5,0 tys.
ale się sprawdza i pasuje do siebie. Oryginalne belki z napisem mitsubishi też pochodza od thule ale wystają za obrys dachu, moje mieszczą się pomiędzy relingami i nie hałasują jak inne :mrgreen: bagaznik rowerowy jest na 4 rowerki solidny i uchylny :mrgreen: thule ma jeszcze model składany i może taki bym wybrał kupując jeszcze raz :roll: jak coś jeszcze trzeba to proszę pytać :mrgreen:

[ Dodano: 05-05-2017, 15:37 ]
W załączeniu fotki zbiornika lpg pojemność 77l wchodzi 70l ( po lekkej modernizacji ) 8)

Obrazek

Obrazek

Nadmienię tylko że jeszcze mam składany hak westfalia i zbiornik się z nim nie gryzie :lol:

Czesc, ceny na naszej internetowej gieldzie sa nieźle rozbierzne, przeszukałem dzisiaj prawie całe mazowieckie za akcesoriami które wymieniłeś i wiem jedno że nie ma co kupywać u jednego sprzedawcy. Co prawda napisałem do większości czy przy zakupie tych trzech rzeczy byłby jakiś rabat, ale na cuda nie liczę ;)
Mam nadzieje że nie będziesz mi miał za złe że małpuje od Ciebie i będzie kolejny misiek z takim samym osprzętem ;)
Mógłbyś mi jeszcze napisać, ktory model masz tych uchwytów pod boxa, gdyż tych wingbar-ów jest tam kilka - a wspominałeś że twoje nie są głośne.

rajan - 06-05-2017, 11:34

tom3sko, jak nie zapomnę to jutro podeślę Ci namiar na dobrego sprzedawcę - jest kontaktowy i dogadałem z nim mailowo bardzo dobre ceny. W razie czego przypomnij się na PW.
_tm_ - 07-05-2017, 20:41

Amstaf11 napisał/a:

Belki thule wingbar (...) Oryginalne belki z napisem mitsubishi też pochodza od thule ale wystają za obrys dachu, moje mieszczą się pomiędzy relingami i nie hałasują jak inne

Masz może fotkę z zamontowanymi Winbarami ? Mam te oryginalne belki Thule (wystające), ale zastanawiam się nad wymianą na Thule Wingbar i chciałbym zobaczyć jak się prezentują na Outlanderze.

SZCZAW - 07-05-2017, 21:15

No to się narobiło, ja także poszukuję mocowania na box tylko mam problemik bo mam punkty fabryczne montażowe, może ktoś już ma zamocowane lub coś zaproponujecie również patrzę na hałas aby był najmniejszy, bo wcześniejsze AGURI :evil: niby polecane do starego OII to była masakra na trasie

[ Dodano: 07-05-2017, 21:17 ]
RAJAN jak masz jakieś dobre dojście to proszę napisz..THX

tom3sko - 07-05-2017, 22:29

hej, @rajan dzięki za namiar, napewno zabiorę u nich uchwyt na rowery.
Udało mi się zakupić BOX-a za cene 1890 model Motion XL 205 cm 460 L czarny w Radomiu
(namiary mogę podać na PRIV) trzeba tylko podać numer VIN, obojętnie jakiego OPLA bo to promocja dla opli, a że sąsiad za płotem ma to poszło jak po maśle.

Po uchwyty i belki jadę jutro osobiście do Radzymina, bo ceny kompletów właściwie na naszej giełdzie internetowej są jednakowe (trzeba dobrze patrzeć na uchwyty aby pasowały do naszego outlandera jak będziemy kupywać przez neta)
Jutro podeśle zdjęcia z montażu i opisze co i jak.

Amstaf11 - 07-05-2017, 22:50

Hey
Ja boxa też kupiłem w oplu (jeżdżę Insignią ST) outlander jest mojej lepszej połowy :mrgreen: jutro poszukam zdjęć Outka z windbarami ( aktualnie na majówce mam zdemontowane ) jesli nie znajdę to w piatek wracam do kraju i jak będę składał cały majdan to wysle fotki :mrgreen: na razie jest 20st i wieczorem deszcz a rano słońce :mrgreen: i co najwazniejsze lpg ( po ichnemu Gpl ) za 0,58 centa :mrgreen: pełny bak ok 40euro :mrgreen: życ nie umierać :mrgreen:

[ Dodano: 08-05-2017, 09:56 ]
Dodaję zdjęcia relingów na aucie ( z pakowania na wyjazd ) :mrgreen:

rajan - 08-05-2017, 10:35

SZCZAW napisał/a:
[ Dodano: 07-05-2017, 21:17 ]
RAJAN jak masz jakieś dobre dojście to proszę napisz..THX

Napisałem - tylko nie wiem, kiedy ta wiadomość wyjdzie ze skrzynki, bo do tom3sko szło 1,5 dnia...

tom3sko - 08-05-2017, 13:04

no i mam!!! Zakupiłem dzisiaj belki i mocowania z tym że zabrałem troszek droższe - czarne pokryte teflonem. Montaż jest banalnie prosty, gościowy zajęło to 10 minut z wysikaniem się.
Jechałem z myśla o belkach aluminiowych srebrnych takich jak ma amstaf11 lecz gośc pokazał mi jak wygląda to alu za kilka lat, z kolei ja mam nadzieje ze te moje pokryte teflonem nie będą się zbytnio rysować - czas i użytkowanie pokaże swoje.

Była również wersja edge - czyli taka co nie wystaje, nie tak jak w moim przypadku, ale niestety jak ma się szyberdach to jest kolizja. Ta wersja edge nie jest taka wysoka i wygląda naprawdę super.

tomoman - 08-05-2017, 14:44

tom3sko napisał/a:

Była również wersja edge - czyli taka co nie wystaje, nie tak jak w moim przypadku, ale niestety jak ma się szyberdach to jest kolizja. Ta wersja edge nie jest taka wysoka i wygląda naprawdę super.

Obrazek

Szyberdach nie ma nic do rzeczy. To co wkleiłeś to edge na relingi zwykłe, a OIII ma zintegrowane i do relingów zintegrowanych edge są lekko wyższe więc szyberdach w niczym nie przeszkadza - mam taki zestaw u siebie.

tom3sko - 08-05-2017, 14:46

no widzisz a ja w sieci doszukałem się że będzie konflikt, a sprzedawca potwierdził.
No co prwda nie przypatrzyłem się na jaki reling jest montowany ale chodziło mi o taki o którym piszesz.

tomoman - 08-05-2017, 19:32

tom3sko napisał/a:
no widzisz a ja w sieci doszukałem się że będzie konflikt, a sprzedawca potwierdził.
No co prwda nie przypatrzyłem się na jaki reling jest montowany ale chodziło mi o taki o którym piszesz.

To akurat zdjęcie robione do innego wątku o spoilerach, ale zobacz jak wysoko te edge idą w zintegrowanych relingach.

IMG_2627 by tomoman., on Flickr

tom3sko - 08-05-2017, 22:34

Szkoda, że wcześniej nie widziałem tego zdjęcia. Już trudno, póki nie zobaczyłem twoich belek to z moich byłem zadowolony w 100 % hihi.

A zmieniając chwilowo temat, czy ma ktoś taką windę ? Troche droga, ale pomysłowa rzecz.
Sprubuję wykonać taką samemu z wykorzystaniem serwomechanizmu by móc tym sterować elektrycznie.

_tm_ - 09-05-2017, 10:27

Ja właśnie kupiłem te belki w wersji Edge, więc gdyby ktoś był zainteresowany to klasyczne Thule (takie jak pokazał kolega tom3sko wyżej, tylko srebrne) będę miał na sprzedaż. Jakby co zapraszam na priv.