Nasze Miśki - Mitsu O1T by Rafciu
W@sio - 30-05-2022, 07:44
Rafik83 napisał/a: | pomysł przerobienia wlotu na masce na wylot wstępny zarys mamy projekt jest do lekkich poprawek i pierwszy gotowy będzie niebawem. |
Okay, może chcecie coś z carbonu zrobić, albo drukować na drukarce 3D, ale sam pomysł u mnie już od lat śmiga, a woda nie leje się jakoś szczególnie na silnik
Rafik83 - 30-05-2022, 07:51
W@sio napisał/a: | Rafik83 napisał/a: | pomysł przerobienia wlotu na masce na wylot wstępny zarys mamy projekt jest do lekkich poprawek i pierwszy gotowy będzie niebawem. |
Okay, może chcecie coś z carbonu zrobić, albo drukować na drukarce 3D, ale sam pomysł u mnie już od lat śmiga, a woda nie leje się jakoś szczególnie na silnik |
No wiem właśnie, i ja to szanuje głównym założeniem jest montaż P&P bez rzeźby
W@sio - 30-05-2022, 10:17
Rafik83 napisał/a: | głównym założeniem jest montaż P&P bez rzeźby | toż u siebie nic nie rzeźbiłem, wykręciłem wlot i przykręciłem mój "wylot"
Rafik83 - 30-05-2022, 10:48
W@sio napisał/a: | Rafik83 napisał/a: | głównym założeniem jest montaż P&P bez rzeźby | toż u siebie nic nie rzeźbiłem, wykręciłem wlot i przykręciłem mój "wylot" |
Gdzie napisałem że rzeźbiłeś😅 pozatym coś tam musiałeś pokombinować, a ja chcem ułatwić jeszcze bardziej i zrobić taki wylot który kazdy bedzie mogl pod domem zmienic no i nie obraz się ale zrobić to bardziej estetycznie.
W@sio - 30-05-2022, 11:09
Rafik83 napisał/a: | no i nie obraz się ale zrobić to bardziej estetycznie |
Spoko, jednemu podoba się plastikowy odlew, innemu coś innego
Rafik83 - 30-05-2022, 11:13
W@sio napisał/a: | Rafik83 napisał/a: | no i nie obraz się ale zrobić to bardziej estetycznie |
Spoko, jednemu podoba się plastikowy odlew, innemu coś innego |
Dokładnie nie oceniam nie krytykuje szacun za kreatywność, ale ja to widzę nieco inaczej, a jak to wyjdzie na żywo wyjdzie w praniu.
Rafik83 - 30-05-2022, 11:29
Oczywiście jak pierwszy prototyp będzie gotowy i przejdzie testy będzie można zrobić ich więcej jeśli będą chętni
Rafik83 - 31-05-2022, 20:33
No i tak krok po kroku, właściwie małym kroczku zbliżamy się do godziny 0:00😅🤣
Krzyzak - 01-06-2022, 07:10
Pamiętam jak w podobny sposób skręcałem 4G37 i te pierwsze odpalenie... Pisk nowych pierścieni... Wyciek płynu chłodzącego z kolanka przy głowicy... wyciek oleju z uszczelniacza wałka... klepiące zawory (przejechane od remontu już jakieś 3tkm w 4 lata i zawory były regulowane już 7x)...
Rafik83 - 01-06-2022, 07:26
Krzyzak napisał/a: | Pamiętam jak w podobny sposób skręcałem 4G37 i te pierwsze odpalenie... Pisk nowych pierścieni... Wyciek płynu chłodzącego z kolanka przy głowicy... wyciek oleju z uszczelniacza wałka... klepiące zawory (przejechane od remontu już jakieś 3tkm w 4 lata i zawory były regulowane już 7x)... |
Nie ma to jak słowa otuchy od kolegi z forum
Krzyzak - 01-06-2022, 08:22
Ja nie wiem, jak oni to w fabryce składają, że wszystko trybi... Znaczy u mnie blok stary, więc wszelkie kwestie pracującego materiału się ujawniły. Dodam, że jakoś po czasie musiałem zmieniać uszczelkę głowicy (tu już samą głowicę na sznurkach uniosłem) a potem jeszcze dociągać.
Rafik83 - 01-06-2022, 08:41
Naszczescie nie robie tego sam a wszystkie graty są obrabiane jak nowe a uszczelki i inne drobiazgi OEM lub dobrej marki, myślę że do połowy lipca auto już będzie śmigało i wtedy się okaże
Rafik83 - 03-06-2022, 09:22
Wpadła też nowa świnka od Perun Turbo. Było TD05HR 16G6 19.5T od EVO 9 teraz to jest TD05 HR 20G😁
Zmienione łożyska, zmienione koło kompresji na CNC itd. Itp.
Według Perun Turbo potencjał Turbiny po modyfikacjach to 450/470hp😁😅
Marcino - 03-06-2022, 10:16
Krzyzak napisał/a: | (przejechane od remontu już jakieś 3tkm w 4 lata i zawory były regulowane już 7x |
Czyli wyjazd na wypad wkacyjny, bierzesz zestaw kluczy i po 400km robisz zawory i mozesz wraxcać z wakacji.
Rafik83 napisał/a: | Według Perun Turbo potencjał Turbiny po modyfikacjach to 450/470hp😁😅 |
Potencjał turbiny ok, ciekawe co reszta gratów powie na ten potencjał.
Rafik83 - 03-06-2022, 10:20
Marcino napisał/a: | Krzyzak napisał/a: | (przejechane od remontu już jakieś 3tkm w 4 lata i zawory były regulowane już 7x |
Czyli wyjazd na wypad wkacyjny, bierzesz zestaw kluczy i po 400km robisz zawory i mozesz wraxcać z wakacji.
Rafik83 napisał/a: | Według Perun Turbo potencjał Turbiny po modyfikacjach to 450/470hp😁😅 |
Potencjał turbiny ok, ciekawe co reszta gratów powie na ten potencjał. |
Wal tłoki i korby przygotowane pod 600 hp plus ostre walki 272 tytanowe talerzyki sprężynki i zawory. Do tego oczywiscie
wszystkie śruby i szpilki wymienione na ARP panewki ACL uszczelki wszystkie OEM po za tą pod Glowice ta jakas specjalnie lepsza była no i dołożone natryski na denko tloka i rozwiercone cylindry, dlurzsza korba I-Beam w efekcie bedzie 2.3L . A do tego wszystkiego kevlarowy pasek rozrządu Powinno wytrzymać
|
|
|