To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - [CY3A 1.8] SPALANIE WERSJI 1.8 - opinie

michaello - 07-03-2009, 20:09

10,5 czyli tak normalnie jak prawie wszyscy tutaj :)
piomic - 07-03-2009, 20:12

mazin napisał/a:
podejrzewam, że poniżej 7 nie zejdzie.
Nie zejdzie.
Radassss - 07-03-2009, 22:07

zejdzie nizej ale na autostradzie na 5 biegu gora 70 :D ..., zadna atrakcja ;)
scoro - 07-03-2009, 23:19

dzisiaj chwilkę pośmigałem po mieście - odcinek krótki (ok. 10km) ale za to jakie wrażenia :D Śmigam na letnich oponkach a tu mi nagle śnieg spadł i musiałem jakoś do domu wrócić :> Na komputerku dość często się pojawiało ostrzeżenie ze strony kontroli trakcji :> Ale kto by się spodziewał, że w takim momencie spadnie tyle śniegu :)

Aha... żeby nie było OT to spalanie w okolicach 12l/100km ;] Dałoby radę na pewno mniej , ale gdzie ta frajda :D

mazin - 08-03-2009, 08:42

Zorro123 napisał/a:
mazin napisał/a:
jeszcze gorzej, bo zamykają przejazd kolejowy paręset metrów przed moją firmą i wtedy czekanie jest jeszcze dłuższe :-(

Ja zwykle gaszę silnik w takim momencie. Chyba że widzę że już nadjeżdża pociąg. Bez sensu zeby mi samochód chodził 2 a może 10 minut (koło mnie czasem mijaja się składy lub jadą dwa pociągi prawie na raz).

Ja, stojąc przed przejazdem też z reguły gaszę silnik. Ale tutaj mam jakieś 400-450 do przejazdu i ze cztery skrzyzowania, co chwię ktoś rezygnuje i albo zawraca albo skręca i jest znowu "pyr-pyr" - po 5-10 metrów. Ponieważ taka jazda wkurza jeszcze bardziej, to wolę stać w "normalnym" korku trochę później, kiedy przejazd jest już otwarty.

filippoz - 08-03-2009, 10:44

poniżej 7l da się osiągnąć :D ale warunki muszą być idealne tj z górki, 5 bieg, 50km/h i tempomat :D

piękne słońce i +7 - chciałoby się wypucować autko ale zapowiadają kijowy tydzień ehhh ;(

Pierre - 08-03-2009, 11:34
Temat postu: Spalanie Mojego nowego Lancera:)
Witam,
To jest moj pierwszy post i na wstepie chcialbym powiedziec, ze bardzo fajne forum.
Mam juz mojego lancera ponad miesiac ale zrobilem nim niestety tylko 550 km do dzisiaj - wczoraj tankowalem go po raz 2 i po przeczytaniu tego watku pare dni temu postanowilem zaczac mierzyc spalanie w moim Lancerze :) .
Spalanie po przejechaniu 450km: srednia 9l/100km z czego 2/3 na trasie - jazda BARDZO spokojna - metryka na podstawie tankowania.
Ostatnie 100km - po miescie - okolo 12 l/100km - jazda juz nie tak spokojna jak we wczesniejszym pomiarze ale tez nie jakes super szalenstwo na drodze, powiedzialbym normalna jazda.
Samochod na dotarciu - wiec byc moze pozniej troszke spadnie ale mimo wszystko uwazam, ze dane producenta dotyczace spalania sa lekko optymistyczne:) Jakby nie bylo jestem w miare zadowolony z niego, jedynie co mnie troszke denerwuje to problemy z optymalnym ustawieniam fotela i jazda po koleinach (opony 18) nie jest zbyt przyjemna na tych oponach:)

Pozdrawiam
Piotrek

Anonymous - 08-03-2009, 12:16

Pierre napisał/a:
Witam,
To jest moj pierwszy post i na wstepie chcialbym powiedziec, ze bardzo fajne forum.
Mam juz mojego lancera ponad miesiac ale zrobilem nim niestety tylko 550 km do dzisiaj - wczoraj tankowalem go po raz 2 i po przeczytaniu tego watku pare dni temu postanowilem zaczac mierzyc spalanie w moim Lancerze :) .

Witaj..

Nie zebym sie chwalil, ale 550 km to ja chyba po 2 dniach mialem :D

A co do spalania, to jest chyba za duzo czynnikow zeby obiektywnie porownywac.
A producent podaje pewnie minimalne do uzyskania... w danych warunkach,
ale co to za frajda jezdzic na piatce 70km/h czy 90 km/h.

Pozdr
AK

Pierre - 08-03-2009, 12:30

dwakola napisał/a:

Witaj..

Nie zebym sie chwalil, ale 550 km to ja chyba po 2 dniach mialem :D

A co do spalania, to jest chyba za duzo czynnikow zeby obiektywnie porownywac.
A producent podaje pewnie minimalne do uzyskania... w danych warunkach,
ale co to za frajda jezdzic na piatce 70km/h czy 90 km/h.

Pozdr
AK

:) No ja niestety tylko 550 km ale tylko dlatego, ze nie bylo mnie w Polsce i moj Lncerek musial stac na parkingu :) ale za to teraz nadrabiam:).

Zgadzam sie nie ma frajdy z jazdy emeryckiej :) i dlatego nie bede chyba zbytnio patrzyl na spalanie zeby sie nie dolowac.

Pozdrawiam
Piotrek

Anonymous - 08-03-2009, 22:35

Panowie, ustawcie sobie komputerek na temp, albo czas do przeglądu i od razu spalanie się zmniejszy..............
Uwex - 09-03-2009, 08:45

Bastek77 napisał/a:
ustawcie sobie komputerek na temp, albo czas do przeglądu i od razu spalanie się zmniejszy....
- coś w tym jest ! :lol:
krzychu - 09-03-2009, 09:40

Bastek77 napisał/a:
Panowie, ustawcie sobie komputerek na temp, albo czas do przeglądu i od razu spalanie się zmniejszy..............

E tam już gdzieś pisałem, ściszcie radio też spalanie spadnie.

Krzychu

jurekschroda - 09-03-2009, 09:55

:idea: Spalanie najbardziej spada wtedy, kiedy odpowiednio wcześnie się wyjdzie z domu żeby po prostu ze spokojem wszędzie zdążyć na czas :D :D :D
pawelek32 - 09-03-2009, 15:06

witam
mam już całe 150km i przy ekonomicznej jeździe udało się zejść do równych 7 / 100km. dopóki silnik się nie nagrzeje to grubo ponad 12, po odpaleniu 76
tak więc sadze, że autko będzie palić podobnie co moja poprzednia astra f 1,4 60KM paliła LPG
pzdr

stefanski83 - 09-03-2009, 20:44
Temat postu: spalanie w normie
Witam muj Lancer z silnikiem 1.8 ma juz 4tys. i pali mi na trasie 6.4l/100km
mieszany cykl 7.5l/100km
miasto 8.8-9.5l/100km :p :ANAL: